מחפש המלצה

Amir Noy

New member
מחפש המלצה

לשאלתי מחבר את הדיסק "מכונת השירים הגדולה", רציתי לדעת אם יש לכם המלצה לאלבום נוסף של חמי? או אפילו המלצה לאלבום של "איפה הילד?" ? אני לא הכי מכיר אותם, ואשמח להמלצות :)

שלום מר בחור

ובכן, עד כמה שהמכונה הוא דיסק טוב, הוא לא בדיוק דומה לשאר הדיסקים של חמי. אני אמליץ לך כאן על כולם, אבל אל תצפה לדברים בסגנון המכונה-נקווה שבעתיד יהיו עוד כאלה
כעיקרון, כל הדיסקים של חמי מומלצים. השאלה היא מה אתה מחפש בדיסק-מלודיות נעימות לאוזן, רוק אנרגטי, פילוסופיה, דיסטורשן-כל אלה יש, וכל אלה שונים. אני פשוט אתן לך סריקה קצרה של הדיסקים, תחליט מה אתה מחפש
זמן סוכר-האלבום הראשון של איפה הילד. מאוד רוקיסטי, מתפוצץ מאנרגיות (אבל ממש לא רוק כבד או מטאל, כן? אל תבין אותי לא נכון
). מילים מצוינות, בעיקר על היחסים בין גברים ונשים אבל יש עוד.. שירים מוכרים מהאלבום: נפלת חזק, העצב שלה, השמים הגבול, מה שעובר עלי, איפה הרוח. שדים-האלבום השני של איפה הילד. פחות רוקיסטי באופיו, יותר מלודי, יותר נעים לאוזן של אמא שלי
יש בו קטעים שמזכירים את זמן סוכר, אבל בגדול שמיעה כוללת של הדיסק נותנת תמונה שונה לגמרי, בעיקר כי הוא מסתיים בשיר שקט ועצוב. שירים מוכרים מהאלבום: מישהו שומע אותי, השדים הירוקים, לבן בחלום שחור. מסעותי עם עצמי-אלבום שלא הרבה אוהבים, אני אישית די אמביוולנטי לגביו. יש בו הרבה דברים מגניבים, הרבה דברים פחות מגניבים. שירים מוכרים מהאלבום: זוהי סדום, הביאו את הסתיו. איפה הילד-האלבום הרביעי והאחרון שלהם. הוא כבר מאוד מאוד מלודי, אין בו ממש בעיטה בבטן מבחינה מוזיקלית, אבל יש שם דברים מאוד מאוד יפים, כמו למשל הסולו האקוסטי ברק בשביל לקבל חיבוק. שירים מוכרים מהאלבום: רק בשביל לקבל חיבוק, הנג אובר בלוז. מישהו שומע אותי-אלבום האוסף של איפה הילד. אם אתה לא מכיר אותם, הוא מאוד מומלץ. יש בו קצת מהכל, ובאמת את המיטב שלהם. חסר שם לדעתי את השמים הגבול בגרסת האולפן, אבל לא נורא, יש שם גרסה מהופעה חיה
. ונעבור לסולו של חמי: גאולה-האלבום הראשון שלו, הוקלט ביחד עם שליחי הבלוז. טוב, אין הרבה מה להגיד עליו, לדבר על גאולה זה כמו לרקוד על מכונות כביסה. זה פשוט דיסק מדהים, מדהים, מדהים, מדהים. טיפה גס, אם אתה שומר מסורת לא מומלץ (קרה לי שחבר מסורתי שלי שמע את זה והתחלחל...) שירים מוכרים מהאלבום: גאולה, שיר הנושא. שיר מדהים. מלנכוליה אהובתי-האלבום השני. טוב, פה זו כבר ליגה אחרת לגמרי. מלודיות מדהימות ונעימות, מילים של משורר, שפוגעות ישר בעצבים חשופים. מומלץ בחום לימי החורף המדוכאים, ביחד עם כוס שוקו זה שילוב מצוין... שירים מוכרים מהאלבום: מלנכוליה אהובתי, משיח קרטון, חדרים שבלב (דואט עם יהודית רביץ) חמלה-האלבום השלישי. הדיסק מצורף עם ספר פילוסופיה ושירה, שרק אחרי האזנה התברר לי שהוא הפרוספקט מילים. אין לי יותר מה להוסיף. אלבום שיגרום ללב שלך לפרוט אקורדים מינוריים ב20 BPM למשך יומיים. ואז יש את המכונה, שאותה אתה מכיר. יש אלבום נוסף, Hemi and The Rudnners, שבו חמי מבצע קאברים לשירים של הביטלס וכאלה... מקווה שעזרתי.

Oyster Girl

New member
אף אלבום לא דומה לקודמו ../images/Emo54.gif

בתור התחלה, הייתי מציעה לקנות את גאולה / מלנכוליה. אחר כך, אולי לעבור לדברים יותר מורכבים ושונים..

למעלה