מחפש דחוף רוטב למנגל

matan___g

New member
מחפש דחוף רוטב למנגל

אני צריך דחוף רוטב טוב טוב טוב למנגל.

מנגל ברוטב מדליק

עוד לא שמעתי על רוטב למנגל, אבל אם תפרט מה עולה על המנגל, נוכל לשדך לזה רוטב. ואולי כוונתך למישרה של הבשר לפני עלייתו על רשת הגריל?! חדד את השאלה ותמצא לך תשובה.

matan___g

New member
מ-ש-ר-ה למנגל.

אם כך התכוונתי למשרה של הבשר לפני עלייתו לאש. אנחנו בבית תמיד משתמשים במשרה שעשוי סתם משמן (רגיל) פפריקה פלפל שחור ועוד תבלינים למיניהם. הוא יוצא ממש גרוע. לכן אני מחפש משהו קצת יותר נורמאלי, כמו כן אולי גם המלצה על איזה סוג בשר טוב.

bali

New member
מנהל
סוג הבשר, למתן

יש לי שאלה עקרונית: האם אתה שומר כשרות? כי אם לא, ולא משנה לך אם הבשר מוכשר אן לא, הכי כדאי לך להשתמש בחלק של הבקר שנקרא סינטה. הוא יוצא עסיסי ורך כיוון שלא מכשירים אותו. בכלל באופן כללי עדיף להשתמש בבשר שאינו מוכשר או שאינו מומלח (אחד מתהליכי ההכשרה). כשהבשר לא מומלח ו.או מוכשר הוא הרבה יותר עסיסי. אז אמנם רואים לו יותר את הדם, אבל איזה תענוג הטעם... דרך אגב, אפילו בסופרמרקטים טובים יש בשרים טריים שאינם מומלחים אך כשרים. הם קצת יקרים אבל שווים כל ביס.

alex

New member
איילת . מצטער ..

שאני תופס טרמפ על הודעה שלך אבל ניסיתי פעמיים לשלוח הודעה והמחשב הודיע שהתחביר של ה-url שגוי. אני מחפש מתכון לרוטב וניל , זהה או דומה לרוטב איתו מקשטים צלחות עליהן מגישים עוגות וכנראה שהוא קרם פטיסייר לא מוסמך . שתיתי כזה אצל סטיבן בבית והוא היה טעים לאללה .

bali

New member
מנהל
משרה למנגל של ענבל

מה דעתך על משרה למנגל על בסיס סויה ודבש? זה משרה שמתאים בעיקר לעוף. בעקרון המשרה עשויי מכף רוטב סויה כף דבש, מעט שמן, מעט מים, מלח ופלפל. את המשרה אפשר למרוח על העוף תוך כדי צלייה או להשרות ללילה. המשרה נותן לעוף גם טעם טוב וגם מראה שחום ויפה. בתאבון, ענבל.

matan___g

New member
זה יהיה בשר

הבשרים שיהיו על המנגל יהיו נתחים עסיסים של בשר, וככל הנראה לא יהיה עוף, בעצם יהיה חזה, זה מתאים גם לחזה עוף? ואם יש משהו לבשר אז אני מחפש.

bali

New member
מנהל
תשובה למתן

לשאלתך האם משרה הסויה והדבש מתאים לחזה עוף, התשובה היא כן... זה מתאים לכל חלק של העוף. חשבת גם על כנפי עוף צלויות או שהמתארחים הם אוהבי בקר בלבד? בקשר למשרה לבשר, לצערי אין לי רעיונות כיוון שאני ממעדיפי העוף...

matan___g

New member
אלגאוצ`ו

אולי אני אחדד את מה שאני מחפש. רוטב בסגנון אלגאוצ`ו. אני בטוח שאתם מכירים רטבים לבשר למנגל.

tamim

New member
מתכון לרוטב נוסח אלגאצ`ו

ובכן, לרוטב שאתה מחפש קוראים צ`ימיצ`ורי ומקורו בארגנטינה. את הרוטב ניתן להכין עם חומץ עבור בשר ועם לימון עבור עוף. ולהלן המרכיבים: זר פטרוזיליה קצוצה דק (עם סכין או גרזן מטבח, לא בבלנדר) ראש שום כתוש (שום אמיתי ולא תחליף) פפריקה מתוקה (כפית בערך), מלח (חצי כפית ולבדוק את הטעם), ניתן להוסיף ריבועים קטנטנים של גמבה, לשיפור המראה והצבעים. מים מהברז - כחצי כוס שמן- כרבע כוס (רצוי שמן תירס) חומץ - כחצי כוס (לעוף להחליף בלימון) הרוטב צריך לצאת כמו מרק צפוף, עם הרבה ירקות. זה הזמן לתקן את הטעם לפי רצונך. היחס בין הנוזלים יכול להשתנות לפי הטעם שלך. ניתן לשמור במקרר אבל אין כמו טרי.... ברוטב ניתן להשתמש כמשרה או לשים בזמן הצליה. הדרום אמריקאים נוהגים לצלות את הבשר כמו שהוא (ואני תומכת בהמלצתו של מי שהמליץ על בשר לא מוכשר) ואת הרוטב שמים על הבשר בזמן האכילה. אין מי שלא מלקק את האצבעות.... בתאבון!

למעלה