מחפש את הפתרון

womanzier

New member
מחפש את הפתרון

היי.
בן 30, משקל 70 ק"ג. אובחנתי לפני כמה שנים עם ADD בזמן לימודי התואר.
מטופל בחצי שנה האחרונה עם ריטלין (הסיבה: עבודה. ובעיקר דיונים, שיחות, וחוסר יכולת ריכוז והתמודדות עם רעשי רקע).

בתחילת הדרך - ריטלין SR 20 , ההרגשה הייתה נהדרת והשיפור היה ניכר- גם בריכוז וגם במצב הרוח. לאחר זמן מה תופעות הלוואי שחוויתי הקשו עלי מאוד (כאבים בחזה ובבטן, דפיקות לב, בעיות שינה) והתייעצתי עם הרופא בנושא. הרופא המליץ לנסות את ריטלין LA.

התחלתי עם 20 מג, ובמשך כמה חודשים נדמה היה שהוא לא משפיע עלי. מידי פעם הייתי לוקח 40 וזה הרגיש הרבה יותר טוב.

החלטתי להתחיל לקחת 40 באופן קבוע. לאחר מספר ימים, הופתעתי לגלות ששוב כמעט ואין השפעה.

אני מתחבט. למען האמת הנוירולוג שלי לא נראה מתעניין במיוחד במצבי והוא פשוט מציע לי לשחק עם המינונים.

אשמח בהזדמנות זאת לנוריולוג מומלץ באיזור המרכז. עדיף דרך קופ"ח מכבי.

מצאתי כמה רופאים פרטיים אך העלות הכספית גבוהה.

בנוסף, אני מאוד חושש להעלות את המינון מעל ל40. האם עלי לתת זמן נוסף לתקופת ההסתגלות ל40? אולי המעבר גורר את חוסר האפקטיביות הזו?

תודה מראש

zivadina

New member
מינונים

גם מינון של LA40 הוא נמוך לגילך ומשקלך.
זאת מנה של 12.5 מ"ג ריטלין רגיל.
עם זאת, העלאת מינון צריכה להתבצע מול רופא.

התרופות ממשפחת הריטלין מתחילות להשפיע תוך חצי שעה עד שעה. בחלק מן המקרים, לוקח לגוף זמן להתרגל לתופעות הלוואי, בעיקר לנושא הערנות הארוכה מדי בהתחלה.

הייתרון של LA הוא, שאפשר לפתוח את הקפסולה ולקחת רק חלק ממנה, וכך לשחק עם המינונים עד שתמצא את המינון המינימלי שתורם לריכוז שלך עם מינימום תופעות לוואי.

מבחינה רפואית, אתה יכול להיעזר במעקב צמוד של רופא המשפחה כדי לוודא שאינך מזיק לעצמך. הוא ידאג למדוד לך לחץ דם ודופק כאשר אתה בהשפעת התרופה ועוד מדדים חשובים למעקב.

למעלה