מחפש אינפורמציה

• פותח הנושא powo
  • פורסם בתאריך

powo

New member
מחפש אינפורמציה

היום קיבלתי 5 פרוטות נייר של אשד חיפה.מה שהיה לי ומה שהכרתי זה אסימון הנייר שהיה עליו את הסמל של אשד חיפה.והיום קיבלתי אחד.ושכתוב אשד.האם מישהו יודע.תודה

חן L1

New member
ישנן שלוש גרסאות לאסימונים אלו (בחיפה):

הגרסה הראשונה - עם הכיתוב א.ש.ד במרכז (זה שאתה שואל עליו, כפי שמופיע בתמונה השניה).
הגרסה השניה - כפי שמופיע בתמונה הראשונה.
גרסה שלישית - דומה לגרסה השניה, אך ללא המגן דוד.

powo

New member
חן יש לך אולי את הדוגמה השלישית?

גם את האסימון עם הכיתוב אני רק שמעתי עליו.וכעת הוא נמצא באלבום

חן L1

New member
לא, אין לי כיוון

שלא נכנסתי לעובי הקורה במאוחרים, שרובם נפוצים יותר (למעט מקרים בודדים כמו הטיפוס של הקולנוע).
גם את האסימון עם הכיתוב של א.ש.ד אין לי, אך לכאורה, הוא אינו אמור להיות נדיר במיוחד ובקטלוג אהרוני הוא מופיע ב-60 ש"ח בלבד, במצב חדש (וזה עוד מחיר קטלוגי). בנוסף, באף אחד מהקטלוגים או הספרות שברשותי לא מצויין נדירות כלשהי ביחס לטיפוס זה.

powo

New member
חן הגדרה של נדיר מה היא............

לגבי אישית.שכבר שנים לא נתקלתי בפריט זה.אז אישית לי הוא נדיר.וגם לא יצא לי לראות אותו במכירה כל שהיא גם לא יצא לי לראות.כך שאני שמח בחלקי.ומרגע זה הוא כבר לא נדיר לגבי

powo

New member
חן.שים לב האם אתה מזהה הבדלים בכיתוב של שתי התוויות

חוץ מזה שהאחד נמצא במצב על הפנים

חן L1

New member
כמובן, הכיתוב

שונה לחלוטין ומדובר בווריאנט של כיתוב אחורי נדיר (אולי אף נדיר מאוד) של אסימונים מסוג זה.

לצנר33

New member
אשד

קופ אשד קדם לאגד ואכן פעל רק באזור חיפה והקריות .
חברי האגודה לאחר שהתמזגו עם אגד המשיכו לענוד את סמל אשד.

arye9

New member
למיטב זכרוני ויתקנני המתקן

אשד הוא שם החברה שהתאחדה :
אגד, שחר, דרום יהודה.
הלא כן?

שבת שלום,
אריה
אתר שייט וימאות
http://www.cgate.co.il/

חן L1

New member
הבנתי את ההיגיון שלך

בנושא והוא בסדר גמור.
בעניי ההגדרה של נדיר שונה ו"נדיר" אינו מונח סובייקטיבי כלל. כלומר, או שפריט נדיר (לא הרבה כמותו ידועים) או שהוא אינו נדיר (מצוי). וכמובן יש את שאר מצבי הנדירות השונים (כמו נדיר מאוד וכו'). אך מונחים אלו מתייחסים למציאות כמותית ידועה או משוערת לפי ההיגיון הבריא ולא להגדרה אישית.
(ובמאמר מוסגר, כמובן יש לציין שאין השלכה כספית בהכרח על נדירות. יכול להיות פריט נדיר אך אין לו ביקוש ולכן ערכו זניח על אף נדירותו ולהיפך).
בתחום התחבורה ואסימונים השייכים לכך, אני יכול לומר לך בוודאות שישנם פריטים רבים שלא ראית זמן רב או בכלל בשום מכירה והם קיימים באוספים של כמעט כל הוותיקים. אספנים בתחום זה לא משחררים פריטים רבים לשוק (כנראה, בשל האהבה הרבה לתחום) וישנו מצב של היצע נמוך של פריטים איכותיים (ובמחירים גבוהים לרוב) וביקוש גבוה.
אני יודע גם מהיכרות של אוספים בתחום וגם מהסקת מסקנות שונות שעולות מן הכתובים (קטלוגים,ספרים).

powo

New member
מסכים איתך בכל מאה האחוזים

יש בחור בשם עמית קרמט.שגם היה חבר בפורום.הוא אספן מהדרגה הכי גבוה.והיית לו הגדרה מה זה נדיר.רק שאצלו ההגדרה עברה דרך הידיים..למשל באסימונים.הוא מיין אלפי אסימונים כדי למצוא וריינטים שונים.והוא עשה על זה ממש מחקר.ואז הוא הצליח להגדיר את ההגדרה של נדירות.ואותו הדרך הוא מצא שיש במטבע 100 פרוטה.עם זר פנימי .שהוא נדיר בפני עצמו.יש עוד וריינט שהוא עוד יותר נדיר.ושהוא לא מתמגנט.והוא אצלי בנושא של אסימונים ומטבעות ארץ ישראל בר סמכא מוסמך

חן L1

New member
את עמית

אני מכיר אישית (כלומר, גם נפגשתי איתו) עוד מהתקופה שהייתי אספן מתחיל לפני למעלה מ-10 שנים לערך (כיום, אני מניח, אני מעט פחות).
הוא ידוע כמומחה ואכן מומחה בכל הנוגע לוואריאנטים וטיפוסים במטבעות א"י (וגם אסימוני א"י) כפי שציינת ואכן גילה טיפוסים ו-וואריאנטים רבים שלא היו ידועים קודם לכן.
הייתה תקופה קצרה מאוד שעניין אותי נושא זה והתעמקתי בו קצת ןלכן יש לי אוסף מסודר בנושא אבל בנוגע לוואריאנטים כגון: 100 פרוטה לא מתמגנט או ה- 10 ש"ח עם כוכב ועוד הרבה מאוד וואריאנטים שונים. אישית אני לא מתחבר לזה, כי בסוף מה זה משנה אם המטבע מתמגנט או לא לדוגמא או שהאות "ש" חדה או מעוגלת בתאריך או שיש כוכב שבטעות שוחרר לציבור ועוד ועוד דוגמאות על דרך זו.
אליי מדברת היסטוריה: ומה זה משנה בנוגע להיסטוריה אם יש זר פנימי או לא במטבע? אם התש"ך גדול או קטן, יש לכך השלכה היסטורית או מדעית חשובה? מה היסטורית ניתן להגיד על כך? שיש עוד טיפוס או וואריאנט של מטבע?

powo

New member
חן אתה בהחלט צודק לגבי כן חשוב או לא חשוב

אנחנו דיסקסנו את הנושא של מה היא נדירות.ובוורינטים השונים יש בהחלט עניין של היצור עצמו .למי שזה בכלל מעניין.בארצות הברית הם מסמנים את מקום היצור של המטבע.ובארץ אתה מאד תלוי בפרסום ואם בכלל את ארץ היצור

גרשונוב

New member
חן, אני מזדהה לחלוטין עם כל מה שכתבת.

אני חושב שבאיסוף וואריאנטים יש את חדוות החיפוש והליקוט, אבל לאובייקטים עצמם, לטעמי אין שום משמעות בסופו של דבר.
כמו האמירה על התמחות עד לכדי "לדעת הכל על כלום".

חן L1

New member
מהסיבה הזו

באוסף של המטבעות הרדום שלי נאספו רק טיפוסים וואריאנטים שהצלחתי למצוא (כולל כמה לא ידועים אך סביר להניח שפשוטים). אבל זהו, ברגע שסיימתי לסדר, האלבום נכנס למדף ונכנס לתרדמת עמוקה.
(עמוד מהאוסף הרדום).

אספן 3

New member
עשית פה עבודת צילום מרשימה

בינתיים הספקתי לראות רק חלק מ-1,209 התמונות שאני מבין שכולן כוללות מגן דוד. תפסה לי את העין במיוחד התמונה מנורמנדי, שנמצאת בעמוד הראשון, שבה רואים מצבה בודדת בצורת מגן דוד בין מצבות רבות בצורת צלב.

ז ק ו

New member
נכון, בכל התמונות המוטיב הוא מגן דוד.

צולמו בשביל האתר של זאב ברקן. יש שם צילומים רבים מחו"ל.

למעלה