מחפשת תשובות

nic האחת

New member
מחפשת תשובות

שלום אנשים מדהימים, מחוברת אליכם במשך כל היום ומנסה למצוא תשובות לסימנים מטרידים שהופיעו אצל ילדי בן ה-9 (קראתי כבר את כל הקישורים קייים באינטרנט לתסמונת ועדיין נותרתי שואלת). טיקים ווקאליים כמו נשימות כבדות והקפצה של הבטן ללא שום סימנים נוספים (כבר כחודש) הינם מאפיינים ראשונים לתסמונת או שבשלב זה עליי להתייחס לזה כטיק בר חלוף כפי שמציע רופא הילדים? אני נמצאת במגמת חרדה הולכת וגוברת. (הזמנתי ביקור אצל ההומאופת שלנו וכבר התחלתי לתת אומגה 3) אשמח מאוד לשמוע את דעתכם

../images/Emo140.gif ברוכה הבאה "nic האחת"

אכן, נשימות כבדות והקפצה של הבטן יכולים להיחשב כטיקים ווקליים. אבל, האם מדובר במאפיינים ראשונים של התסמונת - רק הזמן יכול להגיד... כפי שכבר הבנת - הקריטריונים של טוראט "מחייבים" הופעה של טיקים מוטוריים עם טיקים קוליים. האם מה שהבן שלך סובל ממנו הוא טיק קולי או משהו אחר? האם נעשתה אבחנה מבדלת כדי לשלול בעיות רפואיות אחרות? כך או כך חשוב לציין, כי על סמך מחקרים 20% מהילדים סובלים בשלב כזה או אחר מטיקים שחולפים באופן ספונטאני - כך, שאני מצטרפת גם להמלצתו של הרופא. בשלב זה, אין הרבה מה לעשות - אלא לחכות ולראות איך יתפתחו הדברים. לגבי מגמת החרדה שמתפתחת אצלך - זה מובן, גם אם לא מאפשר לך לראות את הדברים באופן בהיר... חשוב להבין מה עומד מאחורי תחושות אלו... האם רק החשש שהטיקים הווקליים יתפתחו לכדי תסמונת טוראט, או שכל הסיפור מתיישב על בעיות קיימות נוספות - למשל, בעיות בבית הספר או בעיות חברתיות.. בכל מקרה - אם יש חשש להתפתחות של טוראט, חשוב לזכור כי ברוב המקרים מדובר בהפרעה שעובר במשפחות (תורשתית-גנטית). האם יש במשפחה מקרים של טוראט או הפרעות דומות (חרדות, OCD, לקויי למידה או הפרעות קשב)?... אם אין בעיות נוספות והילד מתפקד היטב בכל מערכות החיים - אזי, שלדעתי מדובר בתחושה שנובעת מהתמודדות עם מצב חדש. זה בהחלט טבעי ואפשר לטפל בזה - כאשר רכישת ידע היא בהחלט אחת מהדרכים לכך... ובשביל זה אנחנו כאן

nic האחת

New member
את נ ה ד ר ת

שבת שלום, תודה רבה על התשובה הכל כך כנה. סופסוף מישהו שמבין על מה חששתי ועונה לי כהלכה. רציתי למסור תודה וכל הכבוד - נעשית פה עבודת קודש ממש. מחזקת את ידיכם להמשך עשייה אוהבת אין לי ספק אני אמשיך להיות מחוברת... שבת שלום והרבה שלווה.

../images/Emo140.gif תודה../images/Emo70.gif וגם מצטרפת להמלצתה של אלין

שחשוב שלא להעיר לילד על ה"טיקים" (או מה שלא יהיה...) זה בפירוש לא עוזר בשום מקרה, גם אם זה טוראט וגם אם לא. חשוב לפתח עם הילד תקשורת טובה ולהבין עד כמה המצב משפיע עליו והאם הוא נמצא במצוקה. עוד יותר חשוב לדעת, שיש דרך לעזור בכל מקרה, תרופתית ופסיכולוגית(כמובן, שעדיף טיפול משולב).

nic בוקר טוב נשמה וברוכה הבאה לפורום

בע"ה קודם גל בוקר טוב ושבת שלום. האם עשית לו בדיקה נוירלוגית אצל נוירולוג?? אל תסמכי לפי דעתי האישית על רופא משפחה . את הנשימות הכבדות את מיתכוונת שהוא מוציא אויר החוצא עם קול? או בלי קול? אולי צריך לתת לו את הזמן עוד איזה חודש בערך לראות להבחין בו אבל לא להסתכל עליו ישר בתוך העיניים ולא להעיר לו כמובן נשמה טובה. תראי לי יש טוראט קשה מאוד, אך יש ילדים כמו אחיין שלי למשל שהיום הוא בן 15 וחצי כשהיה קטן יותר עשה טיקים מוטוריים במשך שנה קשים מאוד הייתי בטוחה שיש לו טוראט האשמתי את עצמי, כל הזמן הסתכלתי עליו מהצד והטיקים לא עברו.. יום אחד זה נעלם. יש שלב בחיים של ילדים שהטיקים באים והולכים. אחרי תקופת מה . זה לא מחייב שזה יהיה תסמונת טוראט. ואגב , אומגה 3 זה לא רק לטוראט זה להכל וזה בריא מאוד. אני אישית ממליצה על אומגה 3 מאוד מאוד. בהצלחה ואם תרצי לדבר אני כאן או במסרים האישיים נשמה. אוהבת. אלין אני בת 30+ מקרית מוצקין.

nic האחת

New member
תודה על מילות העידוד ולך אלין...

מודה לכולכם על מילות העידוד והעצות החכמות. ריגשתם אותי עד דמעות. (והפעם בכיתי מהקלה ולא מפחד) ולך אלין רציתי להגיד שאת נשמעת לי כאדם שהעולם עדיין לא מוכן אליו.
אשמח לחלוק עימכם. שיהיה לכולנו שבוע טוב - אמן!

מיק לא הבנתי אותך במילה אחת

בע"ה שבוע טוב לך נשמה טובה מה הכוונה את נשמעת אדם שהעולם עדיין לא מוכן? סך הכל יש לי תסמונת טוראט מאוד מאוד קשה . עברתי ניתוח ראשון בארץ . עשו עלי סרט שאוטוטו יעלה לערוץ 2. כסף אין לי . יש לי OCD(הפרעה כפייתית טורדנית) הייתי בדודו טופז על מנת שיתרימו לי כסף עבור הניתוח. לאחר מכן כתבות בעיתונים וכאלו. אני בחורה מאוד צנועה אין לי שקל.. מה הכוונה העולם לא מוכן לי ? מצרפת לך תמונה מהעיתון לפני בערך חודשיים. אוהבים אותך ואת הילד מאוד. תאחזי בנו החולים. בהורים המקסימים שיש כאן . ותראי שהכל יהיה בסדר נשמה. רק קצת סבלנות גם ככה לא קל לנו עם המחלה זה קשה מאוד. גם לך זה קשה בתור אם יקרה ,אוהבת , חושבת, מיתחשבת , תומכת אני מחזיקה ממך כאמא. לי בהיותי ילדה ועד היום הוריי לא מבינים אותי אומרים לי כל הזמן תתאפקי תתרכזי כאילו שהמחלה שלי אני יכולה לשלוט בה מאמי, כאילו שהיא דפקה לי בגיל 6 בדלת ושאלה" סליחה אלין אפשר להכנס לך לחיים" זה ממש לא ככה. החיים שלי קשים מנשוא. אך אם אני לא יעשה צחוק מהטיקים שלי ויקבל את כל כולי אבל כל כולי!! כמובן מאליו כאלין עם המחלה הבלתי נסבלת הזאת,, אוי ואבוי לחיים שלי אני לא מסכנה . כי כמו שאני תמיד אומרת "מסכן הוא אדם שרוצה להיות מסכן" ומה שכתבתי זה רק מעט על החיים שלי . זאת התמונה מידיעות אחרונות לפני כחודשיים. כשתראי את הסרט בערוץ 2 תביני קצת יותר . אם תרצי שנכתב באימייל רק תאמרי לי מאמי. אוהבת אותך מאוד מבלי להכיר אותך.

nic האחת

New member
../images/Emo189.gifבוקר טוב אלין

הכוונה הינה לחוזק שקיים בך למרות הקושי במצבך לחזק אנשים אחרים, בלי חשבון בכלל. אני בכל אופן רגילה לסביבה שכמעט מתמוטטת מכל שטות ולא ממש שמה דגש על עזרה לזולת. ואת (וכל האנשים הנהדרים פה) שאפילו לא מכירה אותי מחזקת אותי מרחוק ונוטעת בי תקווה אני מכירה את סיפורך וזה רק מחזק את שאמרתי שואת נשמה גדולה וענקית שבאמת אין כמעט בנמצא. מי יתן ותדעי רק טוב.

מיק נשמההההה כנסי מאמי../images/Emo24.gif

בע"ה שמחתי לקבל על הבוקר שלי את המילים הטובות שלך. מאיפה אתם? בן כמה הילד? תשלחי לי אימייל אם את רוצה ובטח שאני יעזור לאחרים שאני לא מכירה כפי שעזרו לי כשהיתי חדשה פה למרות שידעתי כבר מהי תסמונת טוראט וכל בעיה שתצטרכי או סתם לשפוך את הלב או שאלה אני דיסקרטית מאוד תוכלי לפנות אלי פה במסרים האישיים או באימייל. אוהבת ותודה על הכל אלין

nic נשמה השארתי לך מסר אישי עם הטלפון שלי

בע"ה וכמו שרשמתי לך את יכולה להתקשר בכל שעה נשמה. לשאלות להתייעץ סתם לדבר וכל מה שאת רק רוצה. המון אהבה

למעלה