מחפשת שיר להקריא לבני בבר מצווה.

מה דעתך על איתקה?

אני הקראתי את הקטע הזה בחגיגת בר-המצווה של בני. תוכלי למצוא אותו בעמוד המאמרים (אפילו בשני תרגומים שונים מהמקור).

שירים לבר/בת מצווה

נעמי, אספתי שירים שהועלו בפורום בהודעות קודמות. חלקם מתאימים להקראה וחלקם להשמעה או שירה. מקווה שתמצאי משהו מתאים עבורכם. בהצלחה. עוף גוזל של אריק איינשטיין איפה נגמרת הילדות - יורם טהר לב (לא בטוח שהוא הולחן, אבל בטוח מתאים להקראה) אדוני ראש העיר - עוזי חיטמן ניגונים - פניה ברגשטיין לחן: דוד זהבי חפשי ומאושר - דודו ברק לחן: בעז שרעבי הללויה - שמרית אור לחן: קובי אושרת ענין של זמן - רמי קליינשטיין צעיר לנצח - רמי קליינשטיין יוצא לאור אהוד בנאי forever young לכי ילדה אהובה עניין של זמן מעגל החיים – ממלך האריות מה שאת אוהבת - גלי עטריו מילים: מאיר גולדברג לחן: יצחק קלפטר קחי מה שתרצי, מי יסרב לך קחי את העולם כולו מי יוכל לומר לך לא אם רק תחייכי, מי לא יתאהב בך מי שאת רוצה יבוא אל תלכי עם מי שלא. תעשי רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב. יש לך זמן לגדול, כמה יפה את קחי את העולם כמו פרי קחי כל מה שאפשרי אין אחת כמוך, את כבר יודעת שתוכלי תמיד לבחור כל מה שתרצי לזכור. תעשי רק מה שאת אוהבת...

סמדר בנ

New member
ילדותי השנייה

של אהוד מנור - ולהחליף את ה"בת" ב"בן" ולשון נקבה בזכר.. זו ילדותי השניה, מה שתתני לי אקח. זו ילדותי השניה, איתך. זו ילדותי השניה, עול השנים כבר נשכח. זו ילדותי השניה, ליבי נפתח. דרך עינייך בת, אני רואה ומגלה שוב עולם. דרך ידייך אלמד לגעת שוב בגלי הים. דרך שפתייך בת, טעם חדש למילים. ואיתך שוב אגדל בלי לחשוש - אנחנו כבר בני שלוש. זו ילדותי השניה... דרך שירייך בת, אני אלמד שוב להקשיב לבריאה. בפסיעותייך אצעד בדרך אל הפלאים שבעה. בחיוכייך בת, בוקר חדש ללילות. ואיתך לחיים יש סיבה - אנחנו כבר בני ארבע. במבטייך בת, אני אלמד שוב לאהוב בלי לחשוב. בדמעותייך ארעד כאילו סוף העולם קרב. בחיבוקייך בת, רטט עובר בגופי. ואיתך יום נוסף אבקש ואנו כבר בני חמש. זו ילדותי השניה, מה שתיתני לי אקח. זו ילדותי השניה - איתך.

נעמי51

New member
ראשית אני רוצה להודות לך יורם ולסמדר....

קראתי את השיר אתיקה והתחברתי אליו. (למרות שהתרגום מאנגלית יותר קליל). משפחתי טוענת שזה כבד מדי לי. עלה רעיון של השיר אתה עוד תגלה את העולם - של אהוד מנור. בכוונה להקריא ולא לשיר. מה דעתכם ?

רגין1

New member
לשיר קוראים "עניין של זמן"

והוא מופיע ברשימת השירים שיורם העלה. השיר מבוצע ע"י מספר מבצעים בינהם גידי גוב ורמי קליינשטיין.

למעלה