מחפשת רעיונות

חלילית1

New member
מחפשת רעיונות

חברה שלי עוברת ברגעים אלה ממש ניתוח שישבית אותה לפחות לחודשיים. בעוד שבועיים אני נוסעת אליה ואני רוצה לפנק את הילדים שלה בכמה עוגות טובות שניתן להקפיא וכשמפשירים יהיו עדיין טעימות. מה אתם מציעים חוץ מקרואסונים (כמו המדהימים של שוש משבוע שעבר) ורולדות מבצק פריך? עוגת מייםל או אינגליש קיי אפשר להקפיא בלי להרוס? ומה עוד כדאי? והחברה המקסימה שלי חייבת להיכנס לדיאטה אחרי הניתוח-איזה עוגיות דיאטטיות אני יכולה להכין לה?

RUTHIE1

New member
את רוב העגות הבחושות ניתן להקפיא

בעצם את כולן.אין בעיה עם עוגת המייפל או אינגלישים. עוגות שמרים אין בעיה להקפיא, רק לעטוף היטב. בורקסים. עוגות כושיות שילדים אוהבים. מקווה שעזרתי...

DUKASIT

New member
מה אפשר להקפיא עוגות בחושות ?

ואיך מפשירים ? תודה

DUKASIT

New member
לא אל תענו לי זה בסדר

pirge

New member
עוגות בחושות- הקפאה

להקפיא פרוס - להפריד בין השכבות בניר אפיה. לסגור היטב את המארז במכסה.שלא יספוג ריחות מהפריזר\מקרר. להוציא את הכמות הרצויה. לחמם שניות קטנות בלבד במיקרו. במידה ויש אפשרות וזמן, להפשיר בחוץ על השיש כחצי שעה עד להגשה-ואז,אין צורך אפילו לחמם.

חלילית1

New member
ואם בכל מקרה מפשירים על השיש-

חייבים לפרוס ולהפריד לפני האפיה או שמספיק לעטוף טוב שלא יקבל ריח לואי?

pirge

New member
התכוונת לפני ההקפאה כמובן...נכון? א

מאפים על השיש, אין צורך לפרוס. מספיק לעטוף.

חלילית1

New member
../images/Emo163.gifשכמוני

הבנת אותי נכון. אין צורך לפרוס לפני ההקפאה. תודה.

DUKASIT

New member
פירגה יקרה תודה על התשובה

אבל אני רוצה להציק לך עוד קצת...ברשותך מה יקרה אם אני אקפיא עוגה בחושה (בסגנון כושית, תפוזים...) שלמה עם התבנית. כמובן לעטוף היטב. פשוט אני נוהגת לאפות 8 תבניות מאורכות יחד בתנור - לא רוצה ליפרוס. תודה

pirge

New member
חיתוכיות טחינה וסילאן-בריאות

07:56 | 05/02/06 כרוכיות טחינה וסילאןו pirge [מצורף קובץ jpg] ו חיתוכיות טחינה וסילאן בצק: חבילה מרגרינה מזולה רכה -----או להמיר ל- 4\3 כוס שמן חבילה קמח תופח קטנה מיכל יוגורט ביו 3% אפשר להוסיף חלמון--אבל לא חובה להתחיל ללוש את הבצק עם 2 כוסות קמח ולהוסיף עוד קמח תוך כדי לישה. ללוש לבצק רך ונעים. לחלק ל-4 או 3 כדורים שווים. ולפתוח כל כדור- בעזרת קמח על השיש--לצורת מלבן. למרוח על כל העלה מעט טחינה גולמית למעלה לזלף סילאן. מגררים על מגררת גסה חלבה. או שוקולית. מפזרים אגוזים ומעט צימוקים - אפשר גם מעט סוכר חום. מגלגלים לכרוכית ומניחים על ניר אפיה בתבנית גדולה מזלפים על הכרוכיות סילאן ואופים עד השחמה. חום 180. כ-35 דקות. מקררים היטב וחותכים לפרוסות. שומרים בקופסה סגורה היטב. לפני ההגשה, מאבקים באבקת סוכר. לא חובה. בבקשה.

pirge

New member
שבלולי גבינה "שפויים"

שבלולי גבינה "שפויים" שיהיה גם משהו מתוק לזמן דיאטה. מקור: פירגה. כמות: 30 שבלולים די גדולים. בצק: 4\3 כוס שמן קנולה מיכל יוגורט ביו 2 שקיות מתוק וקל 2 כוסות קמח ולהוסיף אחרי תחילת הלישה –עוד כחצי כוס ולא יותר. מיד לחלק ל-3 וכל חלק לרדד לעלה, על שיש מקומח. לרדד בעדינות, כי הבצק עדין. להוסיף מעט קמח בזמן הרידוד. מלית: 2 מארזי גבינה "טוב טעם" = 500 גרם. 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (אבקה) מעט יוגורט כ-2 כפות. תחליף סוכר=2\1 כוס אפשר להוסיף קינמון וצימוקים אפשר להוסיף קליפת לימון לפי עצה של נירוש המלית יוצאת סמיכה. לחלק את המלית ל-3 למרוח בנדיבות על העלים ולגלגל לכרוכית. לחתוך לפרוסות עבות – אפילו עד 2 ס"מ לפרוסה. להניח על ניר אפיה במרווחים כשהמלית כלפי מעלה. כלומר ל"השכיב" את הפרוסות בצורת שבלול. לאפות בחום 175 עד שמזהיב ונוטה לחום. (לא לאפות יותר מ-30 דקות) עוגיות גבינה לא משחימים,אחרת לא מרגישים את טעם הגבינה. תהנו.

למעלה