מחפשת רעיונות

מחפשת רעיונות

לארוחות צהריים שאפשר לאכול תוך כדי נסיעה במכונית. בימים הקרובים הקטנה ואני נצטרך להגיע לטיפולי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק בתה"ש בשעה 13:30. כדי להגיע בזמן אנחנו צריכות לצאת לדרך הישר מביה"ס, בלי לעבור בבית בכלל. אי לכך ובהתאם לזאת אני צריכה רעיונות יצרתיים לארוחות צהריים ניידות (אני יודעת שניצל בפיתה, יש עוד משהו?).

האגס 1

New member
אומנם

ארוחות ניידות זה לא מסוג הדברים שאני מת עליהם, אבל אם הייתי במקומכן - יש קופסאות שימורים של ירקות עם דגים ברוטב עגבניות. לחמניה עם דבר כזה עשויה להשביע.

צימעס

New member
או. בזה אני מומחית.

(אנחנו אוכלים מחוץ לבית פעמיים בשבוע) קודם כל - אפשר לשים בקופסה ארוחת צהריים: פולקע, פסטה, אורז. מוסיפים ליד זה מזלג ומגבת מטבח. עושים את הפסטה עם רוטב לא אדום ולא נוזלי מדי, את העוף לא ברוטב רטוב מדי - כדי לא ללכלך את כל העולם. קופסה עם ירקות חתוכים למקלות. גזר ומלפפונים משמח את רוב הילדים. יש ילדים שאוהבים פלפל. לעגבניה יש חסרונות: מתה מהר, ומשפריצה. עגבניות שרי מאוד מאוד פרקטיות. גביע יוגורט (או מעדן אחר) די נוח לאכול בנסיעה, בתנאי שהילדה לא מהזן-הנמרח. (תכף תגידי שהריפוי בעיסוק אמור לפתור בדיוק את זה
) עכשיו תני לי יותר פרטים: האם את בבית לפני כן? האוכל לשתיכן או רק לילדה? מה הילדה אוהבת לאכול בד"כ בצהריים? האם זה במקום צהריים או משהו בינתיים ואת הצהריים תאכלו בבית? האם יש לכן קצת זמן פנוי בדרך (למשל בדשא בתה"ש?) כדי לאכול לא באוטו?

../images/Emo13.gif הריפוי בעיסוק

יפתור בעיה של גיד באצבע היד שנקרע וחובר לו יחדיו. אני בבית לפני כן, וגם אוכלת לפני היציאה, כך שזה רק בשבילה. זה אמור לפתור את ארוחת הצהריים, כי שלוש פעמים בשבוע אנחנו צריכות להגיע ב- 13:30 לבית החולים, הישר לשעה של טיפולים, קצת עיכובים פה ושם, חוזרות הביתה ומגיעות בערך ב- 15:30. הילדה אוהבת דברים לא פרקטיים לנסיעות: פתיתים, אורז ואפונה, ספגטי בולונז, ומרק... אבל גם פשטידות וקציצות תרד שכן אפשר לשנע בקלות. גם הרעיון של פולקע נשמע טוב. היא מהסוג שלא ממש נזהר וגם תוך אכילה מסודרת ליד השולחן יש נשורת, אבל לזה הכלבה דואגת בד"כ. אני לא ממש פדנטית, אבל הרעיון של פתיתים בתפזורת באוטו לא משמח אותי.

ומה עם האפשרות להחליף בין ארוחת

צהריים לארוחת ערב? שתאכל בדרך משהו קל, אפילו קורנפלקס או חטיף כלשהו (שלא לדבר על כריך), ובערב תזכה לארוחה דשנה (ביחד עם אבא). אני לא הייתי משתגעת מניוד ארוחה חמה, בטח לא על בסיס דו-יומי.

לא מערבים הורים!

את יודעת שהאבא שלה- א. מגיע מאוחר בערב, ב. יש לו עכשיו הרגלי אכילה משלו שלא נוגעים לשאר בני המשפחה. אבל אין ספק שיהיו גם ימים כאלה, שפשוט אתן לה משהו חטיפי/חפיפי לצהריים ורציני יותר לערב.

צימעס

New member
אם אוכלים דברים כאלה עם כפית

הם פחות מתפזרים. וגם אם לאורז יש רוטב בדיוק-במידה (או אם הוא מבושל יחד עם העוף, כך שהוא שמנוני ורך יותר בלי להיות איכסה), הוא יותר דבוק לעצמו, ופחות מתפזר. פירה לא מתפזר בכלל. את הרוטב בולונז, בלי הפסטה, אפשר לשים בפיתה. קחי את הכלב אתכם
היא בכסא? בוסטר? אפשר לפרוש עליה איזה בד ובסוף האוכל לאסוף הכל בקלות. אם מחליפים בין הארוחות - סנדויץ' עם חביתה (וחומוס או גבינה ואולי גם עגבניה) זה דיל טוב אצלינו. אישית, היה לי הכי קל (מתוך עצלנות ונטיה להתארגן מאוחר מדי) להעמיס ממה שאני אוכלת בצהריים, בלי לתכנן באופן מיוחד. החלמהירה לגידמאוחה!

סעודות אוטו

קודם כל את אפשרות משבר השפריץ אפשר לפתור אם מגבת גדולה או אפילו חולצה להחלפה. בקשר לאוכל אפשר: פשטידות פלחי תפוח אדמה בתנור קציצות יבשות (בסגנון קבב) שיפודי עוף בלי מרינדה רק מלח פפריקה פלפל פסטה בחתיכות גדולות כמו פנה (אם היא אוהבת בולונז אז בלי עגבניות מרוסקות רק רסק עגבניות) כרובית ושאר ירקות בטמפורה טוסטים וזה כל מה שיש בנתיים בהצלחה בטיפול

וואי!

אם זה גיד - אתן מגיעות למרפאת כף יד שזה מסדרון אחד ארוך לא רחוק ממני. תבואו להגיד שלום? יש בשיקום קפיטריה, אגב.

../images/Emo57.gif

על הדלת כתוב "גפיים עליונות". זה זה? את הקפיטריה אנחנו כבר מכירות, אבל האוכל היחיד שמוצא חן בעיניה שם זה הארטיקים. וגם נורא מעשנים שם.

מוּסקט

New member
מעולם לא שמתי לב

מה כתוב על הדלת. מצד שני אין הרבה אופציות. תיקוני גיד ושאר מרעין בישין בריפוי בעיסוק מתקיימים במרכז השיקום בסוף המסדרון הארוך משמאל למכונית המשמשת להדגמת מעלונים ושאר אביזרי רכב לנכים.

../images/Emo45.gif בדיוק שם.

נהיה ביום חמישי בצהריים. והיא גם מאוד אוהבת את תערוכת העבודות לאורך המסדרון.

מוּסקט

New member
איזה כיף שבאתם להגיד שלום!

וצר לי שהייתי באמצע. מה אכלתם היום?

למעלה