מחפשת רעיונות

מחפשת רעיונות

בכיתה של הבת שלי (כיתה קטנה) אין מרפאה בעיסוק בתחילת השנה הגיע אחת ועזבה אחר כך אמרו שיש אחת אבל זה לא התממש ומתי"א אומרים שהם מחפשים הם מחפשים ואנחנו כבר בחודש שלישי בתוך הלימודים ואני שואלת מי יחזיר את השעות האלה שמגיעות לילדים שלנו , לילדה שלי ?! ?! זה ממש מכעיס ומתי הם ימצאו ? לא יודעת מה אפשר לעשות עכשיו אם זה ? פשוט לוותר אני לא מוכנה איך אפשר ללחוץ שהבעיה תיפתר?? אשמח לרעיונות

zivadina

New member
כדאי לצרף שאלה לדפנה זילבר

בשרשור בראש הדף. דפנה זילבר עובד במשרד החינוך ומכירה את הנוהלים. היא תענה מחר בלילה.

שלום לאמא של פרח

כאחראית באחת המתי"אות על התחום הפרא-רפואי אני יכולה לספר לך שאכן מתסכל מאד המצב שאת מתארת, אבל מה לעשות, שהרבה עובדים פרא-רפואיים, לא מעוניינים לעבוד בתנאים של מספר החינוך. והאמת, אפשר להבין אותם, לא? תשלום מינימלי, תנאים לא קלים. הבעיה היא בעיקר ממקומות פחות מרכזיים (דרום או צפון ולא מרכז) ששם אין הרבה אנשים ולכן קשה יותר לאייש את התחום. יתכן והבעיה היתה אחרת, והיא שמצאו מרפאה בעיסוק, רק בגלל שהיא חדשה אי אפשר היה להעסיקה, בשל בלגן באישור של הפרופסיות האלה (משרד הבריאות מסרב להמשיך ולהוות אסמכתא לתחום ומשרד החינוך, בהתאם להוראה של משרד המשפטים, היה צריךם להמציא קריטריונים חדשים לקבלת עובדים לשנה הקרובה. ) בכל מקרה, בימים אלו (יום חמישי) אושרו סוף סוף הקריטריונים לקבלה של עובדים חדשים ותוך מספר ימים הם יוכלו להיות מועסקים. הדרך היחידה לעזור היא לחפש בעצמך מרפאה בעיסוק, הלחץ לצערי לא יעזור, כי אם אין, אז אין...

mic295

New member
מרפאה בעיסוק בגן חובה

הבן שלי קיבל המלצות ממומחים לריפוי בעיסוק וריפוי באמנות. בועדת השילוב במאי אמרו לי שאם אמציא אבחון של פסיכולוג אקבל הכל. הבאתי אבחון ולאחר נדנודים אמרו לי שהוא יקבל תרפיה, אך אין להם ריפוי בעיסוק וגננת שי'ח לא עוסקת בתחום זה (לי לא אמרו מחפשים וכו' - אלא קבעו עובדה שאין ושהילד לא יקבל והפנתה אותי לקופ'ח). השאלה היא אם זה נכון שגננת שי'ח לא אמורה לעבוד גם בתחום זה. אני מכירה ילדים בערים אחרות שגננת שי'ח אמנם עבדה איתם על שפה אבל גם על כל עניין המוטוריקה שחשוב מאוד לפני כתה א'. האם עלי לקבל את התשובה כסופית?

לגננת שיח אין את ההכשרה של מרפאה

בעיסוק ולא של מטפלת באמנויות, וזה לא מקצועי שמישהי שלא התמחתה בתחומים אלו תטפל בהם. להיפך. יש הבדל בין גן מיוחד או כיתה קטנה, ששם יש הרבה ילדים שזקוקים לטיפולים כאלו, ואז ניתן לספק אותם ב'מסה' (מספר שעות ביחד) ויותר קל לאייש את התחום, מאשר בגן רגיל, שלשם צריך למצוא מרפאה בעיסוק/מטפלת באמנויות שבאה לשעה אחת בלבד, בשביל ילד מסוים. תבינו, התחומים האלה הם נלווים לחינוך, לא העיקר, ורק בשנים האחרונות מבססים אותם בתוך המערכת. אם אין, אז אין, אבל תמיד שווה להמשיך לנדנד, אולי פתאום תצוץ מישהי ואם תמשיכי להזכיר את בנך אז כשהתנאים יתאפשרו הם ייזכרו בו. - לא אומרת שכך צריך להיות, רק מתארת את המצב. הלוואי והיו מאגרים של אנשים שאפשר היה לאייש איתם את הצרכים.

תעזרי להם לחפש או שתתיעצי עם משפטן

בשאלה איך חכם ללחוץ עליהם לעשות את עבודתם. אישית, אני כמעט לא מתעסק עם מערכת החינוך הציבורית כי זה בדיוק מה שאני מצפה ממנה.

למעלה