מחפשת רעיונות

winterfell

New member
מחפשת רעיונות

שלום לכולם
קודם כל, רציתי לומר שאני קוראת כאן כבר זמן מה ונראה מאוד נעים כאן... אפשר להצטרף?

מחפשת רעיונות לתבשילים משביעים ומזינים, שאפשר לחמם בצהרים במיקרו בעבודה. אם אפשר גם להקפיא מנות זה מעולה...
כרגע יש בבית חבילת תרד ודלורית, שאני לא קונה בד"כ ולא כ"כ יודעת מה כדאי לעשות איתם.
בשוטף יש: עדשים בצבעים שונים, חומוס ושעועית לבנה וירוקה קפואים, אורז, בורגול, קינואה, ומהריקות: בצל, תפו"א, בטטה, עגבניות רבות, פלפלים בצבעים שונים, גזר...
אני מכוונת יותר לנזידים/מרקים ותבשילים דומים.
מה הייתם מציעים לעשות?

רוב תודות!

Dr T noki

New member
רעיונות

- מרק עדשים ובורגול. אני מזהיבה קצת בצל קצוץ, מוסיפה דלורית מגורדת גס , מערבבת, קצת שום, תרד או מנגולד קצוץ, עדשים אדומות או צהובות שטופות, קוביות קטנות של תפוחי אדמה, מים עד קצה הסיר,תבלינים מלח פלפל אנגלי ושחור, כמון ו/חוואיג׳ למרק או מה שאת אוהבת, שפריץ קטן של מיץ לימון (שלא יהיה חמוץ מדי). מבשלים עד שרך ומסמיך, תיקון תיבול לפי הטעם, להוסיף איזה חצי כוס בורגול עבה שטוף מושרה קצת ומבשלים עוד איזה 10 דקות.
- קציצות עדשים תרד דלורית. דלורית הולכת טוב עם תרד לטעמי. הייתי מזהיבה בצל קצוץ או רק לגרד בפומפייה , לגרד דלורית או לאדות דלורית ותפוח אדמה ולמעוך לפירה (אם רוצים מרקם רך), להוסיף תרד קצוץ (אפשר לאדות ולקצוץ או בלי אידוי , תלוי כמה רך). תיבול לפי טעמך, להוסיף למעבד מזון עדשים או חומוס מבושלים, בפולסים קצרים, להוסיף את כל השאר, אפשר גם כף טחינה גולמית,
, לטעום ולתקן תיבול. להכין קציצות ולאפות או לטגן.
- מוקפץ: בצל בטבעות חצויות, פלפלים ברצועות, שעועית ירוקה, גזר ברצועות דקות מאד או עיגולים. אם יש כרוב או פטריות להוסיף, להקפיץ בווק, להוסיף אטריות אורז שרוככו במים רותחים או מה שאת אוהבת, סויה, ג׳ינג׳ר, צ׳ילי מתוק לפי הטעם
- פשטידה תרד קצוץ, בצל בטטה גזר וכל הירקות שאת רוצה
- חמין/תבשיל בסגנון חמין: בצל לרבעים, מוזהב קלות בתחתית סיר לתנור, ראש שום קלוף וחצוי לשניים להניח בסיר, גזרים קלופים חתוכים גס, דלורית ו/או בטטה חתוכים עבה, תפו״א חתוך לחצי או רבע. על כל זה לפזר קטניות/עדשים/שעועית לבנה כרצונך, מעל לפזר אורז מלא אדום או רגיל מלא (רק לא לבן רגיל) או קינואה . לחתוך תמרים מג׳הול ולהניח. בכוס מים לשים כף פפריקה. 2-3 כפות סילאן, פלפל מלח וכל תבלין שאת אוהבת, 2-3 עלי דפנה, לפזר מלמעלה, להיבחר מים עד 2 ס״מ מעל לכיסוי, להרתיח ולבשל מכוסה על אש קטנה כשעה, אח׳כ בתנור וכמה שעות או כל הלילה על אש קטנה (100-110 מעלות). מדי פעם לבדוק שלא צריך להוסיף קצת מים.

Gidi Shemer

New member
בנוסף לרעיונות המעולים של תינוקי

ועוד רעיונות מצוינים שיגיעו, הנה אחד הפתרונות שאני הכי אוהב בעבודה:

תביאי שלל של ירקות ירוקים קפואים- ברוקולי, כרוב ניצנים, שעועית ירוקה וכו (לפעמים גם כרובית. טוב היא לא באמת ירוקה...). אצלי בעבודה יש מקפיא אז אני שומר אותם שם.

לשים פשוט בקערה עם טיפה מים ולבשל במיקרוגל למשך כ- 5 דקות. אם את מרגישה צורך, תוסיפי שמן זית, מלח, ומיץ לימון. אני אישית אוהב אותם כמו שהם. לפעמים סוחט קצת מעט מיץ לימון מעל הירקות לאחר הבישול או מוסיף כף שתיים של טחינה.

אמממ זה נורא כללי

בעיקרון מרקים ניתן לבשל ולהקפיא במנות
כך גם ביחס לקטניות - נניח חומוס שבישלת כל צורכו והקפאת את הגרגרים מחולקים למנות- אפשר להוסיף לסלט, למרק, לתבשיל ירקות, לאכול ככה עם מלח פלפל שחור, מעל טחינה...
משעועית מבושלת ניתן להכין סלט עם עגבניות, זיתים, בצל, ירוקים קצוצים. מרק עשיר עם הרבה פפריקה, להוסיף רסק עגבניות ובצד אורז או פסטה...
קינואה עובדת מעולה בסלט עם קטניות, בצל קצוץ, אגוזים/ גרעינים, ירוקים, חמוציות. אני מבשלת את הקינואה עם זרעי כמון שלמים וזה מוסיף ארומה למי שאוהב.

בקיצור יש בערך אינספור אפשרויות וככה קצת קשה למקד.

תרד מאודה הולך מעולה כסלט חמים עם גרגרי חומוס, טבעות דקיקות של בצל, הרבה מיצלימון סחוטרי, מלח גס, מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס. אפשר להוסיף לזה גם קוביות דלורית מוקפצות.

דלורית ניתן לפרוס, לנקות מהזרעים ולהניח על תבנית אפיה, לזלוף מעליה תערובת שמן זית/ שומשום ,רוטב סויה, סילן ולאפות .

קוביות דלורית על מצע בצל מוזהב עם תוספת גרגרי חומוס מבושלים, תיבול- מעט קינמון, כורכום, כמון, מלח. בסוף מוסיפים שום קצוץ. אפשר לתת לזה טוויסט עם זנגויל מגורר, עם צרור ירוקים(כוסברה/ שמיר/ פטרוזיליה...) אפשר להוסיף שורש סלרי מגורר או גבעולי סלרי קצוצים דקדקדק

winterfell

New member
תודה לכולם!

אין לי אף פעם זמן לבשל בערב...

הכנתי תבשיל של בצל קצוץ מטוגן + עגבניות, גרגירי חומוס ותרד. בתוספת בורגול זו ארוחת צהריים מעולה.
מחר בבוקר אני מתכננת משהו עם הדלורית הזו. אולי קציצות אפויות או סתם לאפות אותה.
ומרק. בטוח אכין איזשהו מרק, אבל כנראה שהוא יהיה מעגבניות.
&nbsp
תודה לכם שוב!

למעלה