מחפשת רעיונות...

מחפשת רעיונות...

לסדנא שאני עורכת. אחד המפגשים עוסק בתקשורת ואני מחפשת רעיון לתרגיל שמשלב מגע. חשבתי על רכבת מסאז'- אבל אני בטוחה שיש רעיונות יותר טובים מזה. אשמח לשמוע כל רעיון. שבוע מקסים. יעל

משחק

מסתובבים בחדר באופן חופשי ואז עוצרים נותנים ידיים למי שנמצא באזור שלי. כל יד למשתתף אחר ואז יש מן פלונטר גדול כזה וצריך להתיר אותו. מה שקורה זה שלפעמים צריך לעבור מעל ומתחת וקצת להתחבק וכאלה... זה משחק נחמד. נטע

dnxtep

New member
תרגיל העובר

אחד המשתתפים שוכב בתנוחת עובר והמשתתף השני צריך להביא אותו למצב "פתוח" (רגליים פרושות ידיים פרושות וגוף שוכב ישר). זוהי תקשורת בלי מילים ובלי סימנים. כל אחד מבצע את התקשורת במשימה בדרך שלו, אחדים בנוקשות, אחרים ברכות... בילוי נעים

תרגיל מדהים!

תודה! אחרי שכתבת נזכרתי, שחוויתי בעבר (בסדנת הורים שאני עברתי אבל בהקשר אחר...). יחד עם זאת, ככל הזכור לי, זה תרגיל ארוך (חצי שעה אפילו יותר) ואני צריכה משהו שהוא גג 10 דקות...

האלי

New member
צעידת המלאכים

כל משתתפי המפגש עומדים בשתי שורות אחד מול השני. האחרון בשורה עוצם או מכסה את עיניו ומתחיל לפסוע לאט בעיניים עצומות, או מכוסות בין שתי השורות. כל העומדים משני צידיו נוגעים בו בנגיעה אוהבת, ההנחיה שלך היא: "כל אחד יביע את אהבתו בנגיעה בלבד, ללא מילים, כשהוא נוגע בעובר באמצע". אחרי שהראשון עבר שלושה ארבעה אנשים, נכנס השני, גם הוא כמובן בעיניים מכוסות, אל שביל המלאכים. מי שסיים את הצעידה נעמד בראש הטור ומצטרף אל המביעים אהבה.

הליכת מלאכים

היא דבר מקסים. לא ממש מתאימה למפגש הספציפי הזה אבל בהחלט אשקול למפגש אחר. תודה (-:

ramib6

New member
היי יעל

זה רמי בוכניק זוכרת?? מה מטרת התרגיל? אם תגדירי אוןתה היטב בטוח שטאוכל להציע רעיון רמי

היי רמי- בטח שזוכרת :)

מטרת התרגיל היא להראות איך מגע הוא גם סוג של תקשורת, ואיך אנחנו כאנשים, כהורים מגיבים לתקשורת שנעשית במגע. יש 10 דקות לתרגיל הזה.

ramib6

New member
עבודה בזוגות

כאשר את מעבירה מסרים לאנשים והם צריכים להעביר את אותו המסר במגע ולטובת התרגיל זה לא משנה בן עם בן או בת עם בת או בן בת. דוגמא למסרים : אני מלא הערכה . אתה מעצבן אותי. אני אוהב אותך מכל הלב [אהבה כמו משפחה] אני אוהב אותך באופן רומנטי. וכיו"ב אפשר להעביר המון מסרים על ידי מגע. העצמה של התרגיל יכולה להיות אם זה שמקבל את המגע בעיניים עצומות. ואם יש עבודה מסודרת 5 דקות לכל צד זה המון [בכיף אפשר לתרגל 10 מסרים ב5 דקות]. רמי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תקשורת, בלי ועם מגע

הי יעל, תרגיל שמאוד נוגע בתקשורת ללא מגע: תרגיל הראי. שניים עומדים אחד מול השני - האחד מתחיל תנועה והשני עוקב, תוך ששומרים על קשר עין. מחליפים ועושים שוב. עכשיו לא קובעים מראש מי המוביל, ונותנים לשניים לבצע כך שהמוביל והמובל מתחלפים ללא מילים, באופן זורם. מי המוביל והמובל בכל רגע? אפשר תרגיל דומה שכולל מגע - מוביל מובל - האחד מוביל את השני בנגיעה ביד, בכתף או בכל מקום (מקום הנגיעה יכול להתחלף תוך כדי). מחליפים והשני מוביל. כעת מבצעים תנועה משותפת ללא הגדרת המוביל והמובל.

למעלה