מחפשת רעיונות, אשמח לעזרה

regvuv1

New member
מחפשת רעיונות, אשמח לעזרה

אז עוד חודש אנחנו מתחילים את חגיגות ימי ההולדת של הילדים, הגדולה בת שמונה היא הראשונה. אנחנו אוהבים לעשות הכל לבד, למי שלא מכיר אותי טוב מכאן, להזמין לא מעט ילדים (השנה היא מזמינה 15 חברים, חלקם עם אחים שיצטרפו) ולתת לה לבחור נושא, שקובע ממש את כל מה שנעשה במסיבה. הפעם הנושא הנבחר הוא מלאכים, לאחר חקירה מעמיקה בנושא, הנה ההגדרות שקיבלתי מהגברת הקטנה לגבי מלאכים: אבא שלהם הוא השמש, אמא שלהם היא הלבנה, הכוכבים הם האחים שלהם והם אוהבים לרקוד ולשיר איתם בלילה. חוץ מזה הם מטפלים בצמחים בשעות היום, יש להם כנפיים, הילות (שהיא רוצה שיהיו מקושטות עלים) ולפעמים שרביטים. מקסים לדעתי, אבל קצת קשה לעבוד עם זה... נכין איתם את כל התחפושת, כמובן, ועוגה זו לא בעיה, מה שאני מתקשה איתו כרגע זה הפעלות. בינתיים הצלחתי לחשוב רק על ליצור חדר אחד חשוך שיהיה מקושט בכוכבים וירח ולעשות שם איזשהו משחק ריקודים (איזה???), אולי להכין איתם עציצ׳ים כלשהם שיקחו הביתה, לארגן איכשהו אבקה לבנה ולעשות ״מלאכים בשלג״ ( רק אם יהיה לנו יום חמים יחסית, כרגע למשל זה 0 מעלות בחוץ ורטוב לגמרי...). עצות? הצעות? רעיונות?

הסהר

New member
וואו !

את כל זה את עושה ביומהולדת ?
מדהים.
נשמע לי מתאים לעשות משחקים של ריקודים, למשל, מוסיקה שמנגנת ואז הילדים רוקדים (אפשר לגוון בלי ועם אביזרים כמו סרטים או צעיפים צבעוניים, בלונים, כנפיים..) ומדי פעם המוסיקה עוצרת, והילדים צריכים לעצור בצורה של פסל. אפשר לגוון - בהתחלה עוצרים כמו שהם היו באותו הרגע. אחכ פסל במגוון רגשות (מלאך שמח, עצוב, כועס...) פסלים של חיבור בין הילדים (של שניים/שלושה מלאכים יחד, פסל שבו צריך לגעת לילד אחר בכנפיים/מרפק/ברך/כתף/זרת...) פסל שמחקה צמח (פרח, קקטוס, עלה, עץ, שורש באדמה..) פסל של כוכב (שמש/ ירח/ כוכב נופל..)
אגב אם משחקים בחדר חשוך אז לא כדאי ריקודים, ובכלל הייתי חושבת על זה פעמיים - יש ילדים שיפחדו, יפלו, ונשמע לי קבוצה גדולה מדי לחדר חשוך.
אלו הרעיונות שיש לי בינתיים,
בהצלחה ויישר כוח

מגייסת את כל היצירתיות מהצופים:

אפשר לעשות משחק זכרון ענק (נניח קלפים בגודל 50X50) של מלאכים, שמש, לבנה, צמחים, וכל שאר עולם התוכן הרלבנטי.
אפשר לעשות איזו תחרות "שירה בלילה"- לכבות את האור וצריך לנחש מי שר (זיהוי הזמר על פי קול)
עציצים- אפשר להכין יחד ראשי דשא- מניחה שיש ברשת הסברים איך עושים את זה...- וזו גם יכולה להיות המתנה שכל ילד לוקח איתו.
אבקה לבנה- משחק עם קמח- אפילו המשחקים הסטנדרטיים של לחפש סוכריה בצלחת קמח (עם האף/פה).
אני גם בעד לקחת את המשחקים הסטנדרטיים ולהלביש עליהם עולם תוכן של פיות- אני רק ממש רחוקה מהגיל בו השתתפתי במסיבות יומלדת, וגם מהגיל בו ילדתי תשתתף בכאלה :)

נתנאלה2

New member
אני בעד יצירה הנה

הפעלה שעשיתי ל20 בנות בביתי
כמובן שאת יכולה לקנות או ליצור מלאכים
שמש ירח כוכבים, לפי הגיל
לאחר שסיימו לצבוע ולהדביק שמתי להן קפקייק
שהכינותי מראש וכמובן פירות קישוטים וקרם צ בעוני
עד היום שנתיים אחרי מדברים על יום ההולדת הזה

regvuv1

New member
תודה רבה על הרעיונות, הוחלט לשנות לציפורים

גם בגלל שהיא החליטה שמלאכים בכל מיני צבעים, לא רק לבן, זה לא מוצלח והסברנו לה שלאו דווקא כולם ישתפו פעולה עם ללבוש לבן...
אז עדיין יש כנפיים כלשהן להכין, אני מסרבת להכין עם הילדים כלים להאכלת ציפורים, כי זה מה שעושים כמעט בכל מסיבה בצפון אמריקה, אבל חשבתי לתת להם משימה קבוצתית לבנות קן גדול - צריך עוד לחשוב על חומרים. כמובן שנרקוד את ריקוד הציפורים ומשחק של פסלים זה מוצלח מאוד כדי להעביר זמן. נראה מה עוד יעלה...

aurora0

New member
חושבת איתך

אם מכינים קן אז "ביצים" - אפשר להכין משהו מגניב בצורת ביצים שגם יהיה מתנה לקחת הביתה
(עיסת נייר\נרות\ סבונים\בלונים ממולאים).
אפשר גם לעשות עץ או להשתמש בעץ שיש בחצר ולקשט אותו בברכות בצורת ציפורים, מקושטות נוצות וכו'.

regvuv1

New member
נכון! ביצים לקן, מעולה!

רק צריך לראות איזה חומרים אני משיגה בזול - סבון או נרות, ואם לא אז עיסת נייר.
ברכות יהיה לנו קשה, כי כל הילדים בכתה בשלב שהם מאוד רוצים לכתוב ומסרבים רק לצייר, אבל צריכים הורה צמוד שיאיית להם הכל - לא בטוחה שיהיו מספיק הורים ומספיק סבלנות...
תודה!

למעלה