- לחגוג באולם/מסעדה עם חברים ומשפחה - לעשות פיקניק עם מזון בריאותי וחלבי במקום פסטורלי במיוחד - ללכת יחד להצגה טובה ובית קפה - אולי פשוט לשאול אותה למה היתה מצפה?
אם זו חגיגה גדולה: להכין מצגת עם תמונות ולהקרין. שהנכדים ישתתפו בעשיה. אפשר להביא מישהו שיארגן שירה בציבור. ובני המשפחה שיכינו פשטידות וכו'. חברה שלי ארגנה לסבתא שלה מסיבה ביקב (היכן שרודים על השולחנות... ). נרשמה הצלחה. אם זה משהו אינטימי- מסאג' לבנות וא. בוקר מפנקת ביערות הכרמל?
חיים שכאלה. לכנס חברים,מכרים,משפחה.סיפורים,תמונות,אירועים חשובים לערוך במצגת ולהקרין. במידה ויש שירים או נוסטלגיה בשפה מסויימת אפשר להזמין גם אמן[בעלות לא גבוהה] לליווי חלק מהערב. כמו כן כיבוד,צילום והסרטת הערב והרי לכם מזכרת נפלאה הן לה והן לצאצאיה.
אני יודעת שהכי חשוב זה המשפחה, אז ארגנו לה ליומולדת 70 (לפני שנתיים) בהפתעה, ארוחה חגיגית אצל אחי ועשינו את כל העסק קצת יותר מיוחד מארוחה רגילה. ראשית, שלחתי לה הזמנה לארוחה בדואר הכנתי במחשב הזמנה נחמדה עם תאריך ושעה והיא מאד הופתעה לקבל את ההזמנה. בארוחה עצמה ביקשנו מכל נכד להכין לה איזו ברכה או הקדשה מה שריגש אותה מאד. חשבתי גם להכין לה אלבום מיוחד של חייה מילדות ועד היום אבל היתה לי בעיה כי כל התמונות אצלה בבית ולא היתה לי אפשרות להפתיע אותה... עוד רעיון שעשינו פעם לחמתי הוא כרטיס הזמנה ליום טיפול ומסאג' בספא, שהיה ממש מוצלח...
ואנחנו מתחילים גם לחשוב מה לעשות. לחברה שלה עשו הפתעה טיול - אוטובוס שלקח את החברים לקפה בבוקר בחורשה, אח"כ טיול ובסוף ארוחה במסעדה (באזור ירושלים). נראה לי שזה דווקא מיוחד יותר מאשר המסיבות הרגילות באולם עם ברכות.
לרגל יום נישואין 40 של הוריי, הכנו עיתון משפחתי, שעוצב (כולל כל המדורים) כמו שבועון ידוע. בעיתון היו ירידות על כל בני המשפחה, מדורי חדשות, פורום שאלות ותשובות, מתכונים, מודעות ופרסומות. זה היה מוצלח באופן יוצא מן הכלל.
ביומולדת 60 של אימי עשינו משהו שיצא נחמד. היות שמצד אחד אמא שלי לא רצתה ל'הטריח' כל מיני אנשים שיגיעו לארוע לכבודה,(פולניה, נו...)והיא גם לא אוהבת מסיבות הומות אדם,אבל מצד שני רצינו להעניק לה תשומת לב מהרבה אנשים מצאנו פתרון: התקשרנו להמון אנשים שהיו קשורים אליה משלבים שונים בחייה וביקשנו שיכתבו לה ברכה. את כל הברכות שמנו בקופסת עץ גדולה ובמהלך המסיבה המשפחתית הקראנו ברכות שונות ובקשנו ממנה לנחש מיהו כותב הברכה. הי נחמד ומרגש ובעצם, ברמה מסוימת, היו הרבה שותפים למסיבה גם ללא נוכחותם הפיזית.
אפשר לעשות סבב של קרובי משפחה, חברים, מכרים, המוכר במכולת, הרופאה, הירקן וכו' ולצלם אותם במצלמת וידאו מברכים את כלת יום ההולדת. אני כבר כמה שנים מתכננת לעשות את זה לכבוד יום הנישואין של הורי, ועדיין לא הוצאתי אל הפועל
70 נשיקות (אפשר במדבקות או להטביע נשיקות עם אודם על נייר מכתבים) 70 ורדים אדומים 70 פתגמים 70 שקלים עוגה עם נר עם הספרות 0 ו- 7. וכן הלאה, אחלה רעיון לדעתי בת אחותי (17) עשתה את זה לאחותה החיילת, הצלחה מסחררת ומרגשת.