מחפשת פתרון טבעי לבעיית היתושים

ForestGirl

New member
מחפשת פתרון טבעי לבעיית היתושים

שלום
בהריון בחודש תשיעי, בביתנו יש יתושים רבים. קיץ שעבר, הפעלנו את "היתושון" המכשיר שמפיץ ריח שדוחה את היתושים...מדובר בחומר כימי שבהריון וכמובן כשהקטנה תיוולד מעדיפה להמנע משימוש בו.
אני אישית סובלת מאוד מהעקיצות ולא רוצה שהקטנה תעקץ. מה מומלץ לעשות? פתרונות יתקבלו בברכה:)

ענבלית70

New member
שמנים אתרים

גרניום בעיקר. אפשר לשלב עם עשב לימון. אבל בת כמה הקטנה? לא לפני גיל שנתיים-שלוש. אפשר גם להתיז על המקומות החשופים בגוף מים עם לבנדר (עם שפריצר).

אביה ב1

New member
מים עם לבנדר?

מה? עושים חליטה, מקררים ושומרים?
איך שומרים? ספרי ספרי.. בבקשה

ענבלית70

New member
אוי, סליחה..

הכוונה לשמן אתרי לבנדר. בערך 10 טיפות לבנדר על כוס מים.

לבנדר אפשר גם ישירות על הגוף

הוא בטוח לשימוש אצל תינוקות (אני שמה לבן 6 השבועות שלי)

ענבלית70

New member
כן, אבל זה ממש מיותר

לעשות לתינוק אמבטיית לבנדר. ואצל גדולים יותר, תשפכי כמויות עצומות של לבנדר אם תמרחי את השמן ישירות. ובכלל, עד כמה שלבנדר זה שמן עדין, זה עדיין שמן אתרי ולא הייתי מורחת גוף שלם של תינוק בשמן, בטח שלא על בסיס יומיומי

אביה ב1

New member
קטלן

אנחנו משתמשים בקטלן, מכירה?
כמו "תנור" חשמלי שהמעופפים נמשכים אליו.
אני גם שמעתי פעם את פרופסור קרסו אומר שמים וסבון מפסיקים את הגרד. אצלי מאז (כבר הרבה שנים) שזה עוזר לכולם ובטח עדיף על תרופות ותכשירים כימיים למינהם.
בהצלחה

regvuv1

New member
לא חוכמה מאוד גדולה...

אצלכם בבית בטח משתמשים בסבון להכל, כולל בישול

היתושה היא זו שעוקצת

אנחנו הבאנו לפני שבוע מדביר של IPM שעושה הדברה ירוקה (לא לוקחת צ'נסים אחרי מה שהיה עם המשפחה ההיא) הוא משתמש במתקנים כאלה שנקראים "חרקנים" שזה מערכות חשמליות שמושכות אליהן את החרקים וקוטלות אותם.
ברגע שיש ילדים קטנים בבית אני לא מציעה לך להשתמש בשום חומר כימי.

שונצו

New member
באמת ככה קוראים לזה?

אנחנו סתם קוראים לזה זאפר... (ואצלנו יש שני סוגים: את זה שתיארת הרגע, וגם מחבט חשמלי).

ואין לזה שום קשר למדביר.
גיסי קנה לנו את זה בהום סנטר או משהו.

Belladonna Took

New member
אצלנו

כילה + לבנדר.
בשינה כילה על כל המיטות. זה כ"כ עוזר! פותר את הבעיה לגמרי כאשר ישנים ולא צריך לשים כלום.

אצלנו הייתה בעיה רק כאשר היינו יוצאים ולכן הייתי שמה לקטנה וגם לנו כמה טיפות של שמן אתרי לבנדר רק על נקודות הדופק במקומות החשופים.
אף יתוש לא התקרב אליה ואלינו במשך שעה-שעתיים לפחות.

אם את לא רוצה לשים שמן אתרי נקי אז את יכולה למהול.

אני לא אהבתי את הריח של כל הסטופטוש וכל מיני תכשירים טבעיים שמכילים ציטרונלה ועשב לימון. זה גם מאוד חזק וגם אני לא מחבבת את הריח. לבנדר לעומת זאת... אין על הריח שלו

shira1la

New member
קודם כל

רשתות רשתות רשתות. את לא תאמיני כמה שזה מוריד את הכמות של היתושים... (לפחות אצלנו ממש רואה הבדל מקיץ שעבר)
ואני מורחת אקס תוש. מכירה? זה באישור של משרד הבריאות אז טבו גם לקטנטנים... לנו זה עזר. אני מורחת על הכל ממש, כי זה לא מלכלך וככה הם לא מתקרבים.
בכל מקרה, את ההתקנה של הרשתות תעשו עכשיו, כי כשהפיצית תיוולד יהיו לך מאה ואחד דברים על הראש.

למעלה