מחפשת עצת מומחים...

arden20

New member
מחפשת עצת מומחים...

לחברי הפורום שלום רב! רציתי להתיעץ בנושא שמטריד אותי: אני חסרת נסיון בימאות ושייט, אבל החלום שלי הוא להפליג... כל מי ששתפתי ברעיון הודיע לי שאני לחלוטין לא מעשית... אז לשאלות: 1. האם נכונה ההנחה שאף אחד לא ייקח בחורה בת עשרים לעבודה בים? 2. האם כדאי ללמוד בארץ (אמרו לי שיש בעיה עם הרשיון הישראלי, אבל זה יכול כמובן להיות חסר שחר...)? 3. האם לימודים נדרשים לצורך עבודה? 4. איזה סוג לימודים (לאיזה רשיון?) 5. ועל איזה בי"ס אתם ממליצים? סליחה על הנדנוד ותודה על העזרה!

lizard

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

דבר ראשון, את ממעשית לחלוטין. גם אני לפני שנתיים בערך לא ידעתי דבר על שייט, היום אני עדיין לא יודע הרבה אבל יש לי תעודת משיט
אין שום סיבה שלא יקחו אותך לעבודה בים...אוי זה לא נשמע טוב
אבל הבנת את הכוונה. במקרה אחת מחברות הפורום שלנו נמצאת כרגע במסע מדהים מארה"ב לישראל על יכטה, זאת בדיוק חודש וחצי לאחר שקבלה את התעודת משיט. לא בתפקיד הסקיפרית אגב. חוץ מזה, אם את מוכשרת ובעלת נסיון (ונסיון את תמיד יכולה לרכוש) אזי יש חברות הובלה אשר מחפשות סקיפרים וסקיפריות להובלה של יכטות. בזמנו כשבררתי פרטים הם רצו לפחות 350 מיילים ימיים בין מדינה למדינה בתור תנאי הכרחי. לדעתי עדיף לך ללמוד בארץ, נכון זה לא הכי זול אבל בהחלט יהיה לך קל יותר. מה שאת ישראלית ואם את תעשי רשיון בחו"ל יתכן ולא יכירו בו בארץ עקב ישראליותך(
) זאת שאלה טובה שאפשר בקרוב מאוד לשאול בפורום, תדפדי לך קצת בהודעות, יש לנו אירוח של דמות ממנהל הספנות-כלי שייט קטנים שיענה על שאלות, אם השאלה הזו לא נמצאת ברשימת השאלות אז את מוזמנת להוסיף אותה. לימודים לצורך עבודה...השאלה היא איזו סוג של עבודה. את הרשיון ניתן לחלק ל3 חלקים. משיט 30 - משיט ספינה במימי חופין בלבד. משיט 60 - משיט ספינה בשייט בנלאומי(כלומר לקחת ספינה מפה לכל העולם) זה המשיט שרוב האנשים עושים, הוא מותנה בקורס קשר בעל זיקה לGMDSS ושנה נסיון כמשיט 30 והפלגה אל מחוץ ישראל לפחות ל3 ימיםם(אולי אני טועה בכמות הימים) המשי6 ה"אחרון" הוא משיט 40 - משיט לספינת נוסעים בשיט חופי. כלומר, את יכולה לעבוד בתור סקיפרית של ספינות צוללים , טיולים וכדומה. בשביל המשיט הזה את צריכה שנתיים רשיון כמשיט 30, קורס הנצלה וכיבוי אש בא.מ דדו בחיפה ולעבוד בעבודה בעלת זיקה למקצוע, לרוב הכוונה בספינה שכזו. בתכלס לא יודע כמה זה נדרש, עבודה של שנה בספינת נוסעים הכוונה. ולבסוף
, אני מנוע מלהמליץ לך על בית ספר מסויים. את מוזמנת לשלוח לי מסר ואני אתן לך את המלצתי. בכל מקרה, בהצלחה, זה שווה, זה מדהים וזה יכול להיות שלך
אשמח אם תגידי לנו מה החלטת. מיכה

nadybl

New member
דווקא תמליץ על בית ספר...

אני בדיוק מחפש את הטוב ביותר והזול ביותר. אני רוצה משהו שרק יתן לי תמיכה בחומר התאורטי - אני אלמד לבד. וכמובן את החלק המעשי.

soso_sami

New member
באתי ראיתי עניתי

1/ ממש ממש לא. נהפוך הוא ויש לא מעט סיפורים על כך. 2/ אם כבר ללמוד אז כן, בארץ! אין שום בעיה עם הרשיון מנסיון. 3/ בהחלט לא אבל אף פעם לא מזיק. 4/ כל דבר טוב - אפילו היסטוריה. תלוי מה מעניין אותך ועד כמה. 5/ שוב את צריכהלחפש את מה שהכי מתאים לך... אני ממליץ על ביה"ס של החיים אם את לא צריכה את הפורמליקה של התעודות.

../images/Emo128.gifעוד תשובות

אם חלומך הוא להפליג אז תפליגי. אין צורך לחכות לרישיון בכדי להתחיל להפליג.ויש כל מיני דרכים, וכל מיני סירות וספינות. 1. עבודה בים,עדיף בחו"ל.ההיצע הרבה יותר גדול -וגם השכר. 2.כן,בוודאי שכדי ללמוד בארץ.יהיה יותר קל להבין את התנך החדש.ואח"כ להמשיך ללמוד בכל מקום וזמן אפשרי. 3.לעבודה כסקיפרית צריך רישיון משיט מתאים.אבל לא הגיוני שתעבדי כסקיפרית מיד לאחר הוצאת הרישיון,שהרי סקיפר הוא אדם שהתנסה ומנוסה וחווה ויודע ועוד. אבל-כמחזיקת רישיון יהיה לך יותר קל למצוא עבודה שהרי ככזאת את כבר תכירי קצת ספינות ואת הים. 4.ממליץ על תעודת משיט 30- משיט ספינה חופי-הבינלאומי יגיע אחריו. 5.התשובה במסר.

למעלה