מחפשת עזרה לאקנה

מחפשת עזרה לאקנה

אני סובלת מאקנה המתפרצת בצורה אפיזודית, אבל אף פעם לא נעלמת לגמרי
הרופאה כבר שנתיים מנסה לשכנע אותי לקחת רואקוטן ולדבריה זה פותר את הבעיה אחת ולתמיד
ניסיתי לשנות תזונה,
ניסיתי צמחים - גם מערביים וגם סיניים
הייתי אצל פרופ' שרה ברנר
ניסיתי הרבה שיטות ניקוי שונות (ניקוי גוף)
בתכל'ס - שום דבר לא עזר במיוחד
בשנה האחרונה ניסיתי קצת ארומתרפיה וזה כן הועיל קצת

והשאלה שלי היא:
1. יש איזה טיפול יעיל מוכח?
2. הנזק של הרואקוטן?
3. קרם טיפולי ע"ב אלוורה, אלו שמנים אתריים מומלץ לשים? (בקרם הנוכחי שמתי ברוש, סנדלווד, לבנדר ולימון)

תודה!

0 אור 0

New member
שילוב

תזונה בריאה וחיה כמה שיותר
איזון הורמונלי - למשל ברפלקסולוגיה
טיפול קוסמטי מקצועי מלווה בחומרים טבעיים - לא רק קרמים אלא למשל מי צמחים לניקוי העור, פרופילן ועוד
לגבי השמנים. כמה דגשים:
1. בשום אופן לא לשים לימון לתערובת לשעות היום - את עלולה לגרום לכתמים בעור
2 יש להבדיל בין שמנים מכווצים לשמנים פותחי נקבוביות - באחרונים להשתמש לניקוי בראשונים לסיום טיפול ויציאה החוצה
3 תחשבי על הוספה של תימוס, מרווה, גרניום, ברגמוט , רוזמרין (לא הכל ביחד - אלו כיוונים אפשריים שצריך למצוא מה מהם מתאים לך)

כסטודנטית לנטורופתיה

במסגרת הלימודים קיבלתי הרבה מאוד טיפולי רפלקסולוגיה (סדרה של 12 טיפולים בסטאז' הפנימי)
קיבלתי טיפולים בשיאצו ובדיקור
עשיתי שינוי תזונתי רציני

אנסה לשנות את הפורמולה של השמנים - אולי תימוס ורוזמרין
בכל מקרה, מדובר בקרם לילה

תודה על ההיענות המהירה

Besomet

New member
כמה תובנות

העובדה שהאקנה מתפרץ לפרקים מביאה אותי להסיק שככל הנראה שורש הבעיה אינו טמון בתזונה לקוייה.
כדי לרדת לשורש העניין, יש כמובן לבצע אבחון יסודי ומקיף.

ארומתרפיה היא כלי נפלא ורב עוצמה לטיפול בעור, אך חשוב לעשות בתמציות הארומטיות ("שמנים אתריים") שימוש מושכל ומקצועי כדי להמנע מנזקים.

כפי שאור כתבה לך, שימוש בתמצית ארומטית ("שמן אתרי") של לימון מיועדת לשעות הלילה בלבד. זה נכון כפליים לגבי ברגמוט.

התמצית הארומטית של תימוס/תימין (Thyme) אינה מתאימה לשימוש בעור הפנים. זוהי תמצית חריפה ביותר ואין שום סיבה לשלב אותה בתכשיר שמיועד לטיפול בעור כה רגיש.

בספרות המקצועית נשלל השימוש בתמצית הארומטית של מרווה רפואית משום שקרוב לחצי מההרכב שלה הוא קטון בשם Thujone. חומר זה רעיל למערכת העצבים ולכבד.

ישנן תמציות ארומטיות בטוחות לשימוש ובעלות השפעה תראפויטית משמעותית על עור הפנים. אמנה כמה מהן, אך חשוב לי לציין שכדי להרכיב את הסינרגיה שמתאימה בדיוק לך ולמצבך יש צורך באיבחון.
התמציות הבאות מובאות ללא סדר כלשהו:
*לבונה
*גרניום
*פלמרוזה
*ורדים
*חלבונה (Galbanum)
*נרד (Spikenard)
*לבנדר
*מרווה מרושתת (Clary sgae)
*וטיבר (Vetiver)
*יסמין
*זרעי גזר

זוהי רשימה חלקית בלבד, אך היא מדגימה קשת רחבה של תמציות ארומטיות יעילות ובטוחות לשימוש.

0 אור 0

New member
תודה על הדיוקים

אני אישית באמת לא משתמשת בתימוס לפנים, אבל ראיתי ארומתרפיסטים שהשתמשו בהצלחה - וזה רק מחזק מה ששנינו כתבנו : שנדרשת התאמה אישית
לגבי המרווה - האמת שהערתך ממש חשובה, כי בעבר השתמשתי במרווה רפואית, והיום עברתי למרושתת אבל כשלא מציינים למה מתכוונים כל אחד יכול להבין מה שהוא רוצה.
אם כבר רשימה ולבונה וכו' - נדמה לי שגם מור מתאים???

Besomet

New member
מור נפלא אבל ריחו רפואי מאוד ונוטה להשתלט

ואפשר גם להוסיף לרשימה:
קמומיל (גרמני ואו רומאי)
נרולי
ארז
עץ התה
ערער (ג'וניפר)

0 אור 0

New member
גם עץ התה אני לא אוהבת על הפנים

רק במקרים ממש יוצאי דופן אני אשלב אותו,

Besomet

New member
ההבדל בין מור לעץ התה, לפי ראות עיני

הוא שריחו של מור משתלט מאוד ויהיה מאוד קשה להסוות את ריחו. עץ התה, לעומתו, משתלב בקלות עם תמציות אחרות ולא קשה להגיע למצב שבו ריחו לא מורגש בסינרגיה.

לגבי המרווה

את מתכוונת לSAGE - מרווה רפואית ולא לCLARY SAGE - מרווה בהירה / מרושתת, נכון?
יש לך מקור שלפיו היא אסור לשימוש?

המון תודות על כל רשימת השמנים

אנסה תכף להכין קרם חדש

ואגב, בנזואין לא יעיל במקום לבונה?
הרי שניהם מופקים משרף
אני פשוט שונאת לבונה וחולה על בנזואין

Besomet

New member
כן, הכוונה למרווה רפואית Salvia officinalis

להלן שני מראי מקום שמצאתי בחיפוש של 5 דקות:

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0972060X.2013.764175#.Ui-f1T_9W8A

http://www.academicjournals.org/JMPR/PDF/pdf2013/3Mar/Menghini et al.pdf

שניהם מציינים במפורש ש-Thujone הוא הרכיב העיקרי בתמצית הארומטית של מרווה רפואית.

להלן קישור לנייר עמדה של הוועדה האירופאית לבטיחות במזון שדן ב- Thujone

http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out162_en.pdf

והנה ציטוט מעמוד 9:

In the meantime, the Committee notes that cases of human intoxication have been reported from
essential oils rich in thujone and the doses
involved, although poorly specified, indicate that
humans are at least as sensitive as rodents to the acute neurotoxic effects. Accordingly, the
Committee does not consider it appropriate to use thujone as a chemically identified flavouring
substance.

מה שהוועדה המדעית האירופאית מצאה הוא שה- Thujone רעיל למערכת העצבים ולכבד. ממצאים אלו נכונים הן לעכברי מעבדה והן לבני אדם (לא בצעו ניסויים בבני אדם אבל היו מקרים מתועדים של הרעלות בבני אדם שנטלו תמציות ארומטיות עשירות ב- Thujone).

בנזואין יכול להתאים, אך פחות מלבונה וחלבנה. הוא בעל זיקה בעיקר למערכת הנשימה. יתר על כן, זוהי תמצית ארומטית שלרוב מזייפים אותה או מוהלים אותה בחומר ממיס (במקרה הטוב אלכוהול ובמקרה הפחות טוב חומר משמר) ומאוד לא פשוט למצוא תמצית ארומטית טהורה של בנזואין (כמובן שכל ספק נשבע בקבר הוריו שאצלו החומרים הטהורים והנפלאים ביותר).

למעלה