מחפשת עוד רעיונות לאירוח במוצאי שבת - הוספתי סיכומים בסוף

אמרלדה

Active member
הקהל: 10 איש, כולם בגילאי הפנסיה פלוס
לא מכירה את הרגלי האירוח/האכילה שלהם אבל יכולה להמר על "בריא".
כן מכירה קצת את הרגלי הבילוי שלהם. רובם מעדיפים שעות מוקדמות.
אז הזמנתי לשעה 19:30 ל"נישנושים ולקישקושים"
כי לא התאים לי הקונספט לארוחת ערב. הם פה בפעם הראשונה.
נשב בחוץ, תהיה שתיה קלה, יין וחריפה.
והכי חשוב: לא רוצה לעבוד קשה. אין לי כוח. אתמול אירחתי פה 20 איש
שאמנם הביאו משהו כל אחד, אבל התעייפתי.
כפוף לכל הנ"ל, בתוכנית, על השולחן:

קישים "אצבעות" ממש קטנים אישיים עם ירקות וגבינות (קנויים)
מבחר אגוזים
מבחר זיתים
פלפלים חריפים ממולאים גבינות מהמעדניה בסופר
שיפודים של סלמון מעושן, כדור לבנה ועגבניית שרי (הולך? איפה אני משיגה שיפודים קטנים?)
עורכת את הסעיף הזה: אולי עדיף מקלות ירקות בכוסית עם יוגורט סמיך (ולא טחינה!) וביניהם פרוסת
סלמון חצי מגולגלת על הירקות? אפשר להרים פרוסת סלמון עם שני מקלות גזר?
אבטיח/מלון עם נענע ועם בולגרית


מתלבטת לגבי אדממה בקליפה ומלח ועלי גפן ממולאים (שכולם ודאי מכירים כי כולנו גרים באותו ישוב)
גם לגבי האגוזים לא בטוחה אם להגיש כרגיל או לשים את הדגש על פיצוחים בקליפתם. כי הישיבה
תהיה סביב שולחן גדול והמטרה העיקרית היא היכרות ופטפטת.

שלב ב' קפה, עוגות וגלידוניות

אשמח לכל הארה. תודה.

סיכומים:
אני רק אספר לכם למען הרעיונות שבסוף הוספתי קרקרים משובחים, רבעי פיתות-מיני עם חומוס ועגבניות מיובשות,
וקערת עלי גפן עומדים, משוקעים בתחתיתם בטחינה ביתית סמיכה (וואי איך טעים).

שורה תחתונה - בקושי אכלו. אמרו שאכלו ארוחת ערב בבית. נשארנו עם המון מאכלים טעימים שאנחנו אוכלים מהם
אתמול והיום ונהנים. נשנשו בעיקר אגוזים, זיתים, שיפודונים ועלי גפן. לגבי השיפודונים, אגב (מצאתי בחנות סטוק),
הלבנה סירבה לעלות עליהם. התפרקה. אז נשארו סלמונים ושרי, והוגשו צלוחיות קטנות עם לבנה, והצעתי לכל אחד
לתקוע את קצה השיפוד שלו בכדורים. הרוב אכלו בלי. בקיצור, הרבה מהומה על לא מאומה. אבל היה כיף ושולחן עשיר
במרפסת עם רוח קלילה בקיץ רק מוסיף למצב הרוח.
 
נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
הקהל: 10 איש, כולם בגילאי הפנסיה פלוס
לא מכירה את הרגלי האירוח/האכילה שלהם אבל יכולה להמר על "בריא".
כן מכירה קצת את הרגלי הבילוי שלהם. רובם מעדיפים שעות מוקדמות.
אז הזמנתי לשעה 19:30 ל"נישנושים ולקישקושים"
כי לא התאים לי הקונספט לארוחת ערב. הם פה בפעם הראשונה.
נשב בחוץ, תהיה שתיה קלה, יין וחריפה.
והכי חשוב: לא רוצה לעבוד קשה. אין לי כוח. אתמול אירחתי פה 20 איש
שאמנם הביאו משהו כל אחד, אבל התעייפתי.
כפוף לכל הנ"ל, בתוכנית, על השולחן:

קישים "אצבעות" ממש קטנים אישיים עם ירקות וגבינות (קנויים)
מבחר אגוזים
מבחר זיתים
פלפלים חריפים ממולאים גבינות מהמעדניה בסופר
שיפודים של סלמון מעושן, כדור לבנה ועגבניית שרי (הולך? איפה אני משיגה שיפודים קטנים?)
עורכת את הסעיף הזה: אולי עדיף מקלות ירקות בכוסית עם יוגורט סמיך (ולא טחינה!) וביניהם פרוסת
סלמון חצי מגולגלת על הירקות? אפשר להרים פרוסת סלמון עם שני מקלות גזר?
אבטיח/מלון עם נענע ועם בולגרית


מתלבטת לגבי אדממה בקליפה ומלח ועלי גפן ממולאים (שכולם ודאי מכירים כי כולנו גרים באותו ישוב)
גם לגבי האגוזים לא בטוחה אם להגיש כרגיל או לשים את הדגש על פיצוחים בקליפתם. כי הישיבה
תהיה סביב שולחן גדול והמטרה העיקרית היא היכרות ופטפטת.

שלב ב' קפה, עוגות וגלידוניות

אשמח לכל הארה. תודה.
אפילו לא הערה, נקרא נהדר,
איפה הלחם?
תהנו.
 

mיטלמן

Well-known member
תודה. מבחינתי הקישים עונים על הצורך.
אבל כיוון ששאלת - אוסיף איזה קרקר טוב. :giggle:
למה?
"פלפלים חריפים ממולאים גבינות מהמעדניה בסופר
שיפודים של סלמון מעושן, כדור לבנה ועגבניית שרי (הולך? איפה אני משיגה שיפודים קטנים?,)"
לא יודעת כמה חריפים, לפעמים חריפות דורשת לחם,וגם ללבנה ושיפודי הסלמון, לא לכולם, אבל זו דעתי.
שיפודים קטנים, אולי בחנויות לכלים חד פעמיים? או סתם חנויות כלים?
 

אמרלדה

Active member
למה?
"פלפלים חריפים ממולאים גבינות מהמעדניה בסופר
שיפודים של סלמון מעושן, כדור לבנה ועגבניית שרי (הולך? איפה אני משיגה שיפודים קטנים?,)"
לא יודעת כמה חריפים, לפעמים חריפות דורשת לחם,וגם ללבנה ושיפודי הסלמון, לא לכולם, אבל זו דעתי.
שיפודים קטנים, אולי בחנויות לכלים חד פעמיים? או סתם חנויות כלים?
אחפש.תודה רבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הקהל: 10 איש, כולם בגילאי הפנסיה פלוס
לא מכירה את הרגלי האירוח/האכילה שלהם אבל יכולה להמר על "בריא".
כן מכירה קצת את הרגלי הבילוי שלהם. רובם מעדיפים שעות מוקדמות.
אז הזמנתי לשעה 19:30 ל"נישנושים ולקישקושים"
כי לא התאים לי הקונספט לארוחת ערב. הם פה בפעם הראשונה.
נשב בחוץ, תהיה שתיה קלה, יין וחריפה.
והכי חשוב: לא רוצה לעבוד קשה. אין לי כוח. אתמול אירחתי פה 20 איש
שאמנם הביאו משהו כל אחד, אבל התעייפתי.
כפוף לכל הנ"ל, בתוכנית, על השולחן:

קישים "אצבעות" ממש קטנים אישיים עם ירקות וגבינות (קנויים)
מבחר אגוזים
מבחר זיתים
פלפלים חריפים ממולאים גבינות מהמעדניה בסופר
שיפודים של סלמון מעושן, כדור לבנה ועגבניית שרי (הולך? איפה אני משיגה שיפודים קטנים?)
עורכת את הסעיף הזה: אולי עדיף מקלות ירקות בכוסית עם יוגורט סמיך (ולא טחינה!) וביניהם פרוסת
סלמון חצי מגולגלת על הירקות? אפשר להרים פרוסת סלמון עם שני מקלות גזר?
אבטיח/מלון עם נענע ועם בולגרית


מתלבטת לגבי אדממה בקליפה ומלח ועלי גפן ממולאים (שכולם ודאי מכירים כי כולנו גרים באותו ישוב)
גם לגבי האגוזים לא בטוחה אם להגיש כרגיל או לשים את הדגש על פיצוחים בקליפתם. כי הישיבה
תהיה סביב שולחן גדול והמטרה העיקרית היא היכרות ופטפטת.

שלב ב' קפה, עוגות וגלידוניות

אשמח לכל הארה. תודה.

סיכומים:
אני רק אספר לכם למען הרעיונות שבסוף הוספתי קרקרים משובחים, רבעי פיתות-מיני עם חומוס ועגבניות מיובשות,
וקערת עלי גפן עומדים, משוקעים בתחתיתם בטחינה ביתית סמיכה (וואי איך טעים).

שורה תחתונה - בקושי אכלו. אמרו שאכלו ארוחת ערב בבית. נשארנו עם המון מאכלים טעימים שאנחנו אוכלים מהם
אתמול והיום ונהנים. נשנשו בעיקר אגוזים, זיתים, שיפודונים ועלי גפן. לגבי השיפודונים, אגב (מצאתי בחנות סטוק),
הלבנה סירבה לעלות עליהם. התפרקה. אז נשארו סלמונים ושרי, והוגשו צלוחיות קטנות עם לבנה, והצעתי לכל אחד
לתקוע את קצה השיפוד שלו בכדורים. הרוב אכלו בלי. בקיצור, הרבה מהומה על לא מאומה. אבל היה כיף ושולחן עשיר
במרפסת עם רוח קלילה בקיץ רק מוסיף למצב הרוח.
הכי חשוב שהיה כיף, כמובן.
אבל איך אני נהיית מתוסכלת כשמכינה דברים וכמעט לא נוגעים. זה ברור- אנשים יותר מקפידים היום שלא לנשנש, אבל עדיין מתסכל אותי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמרלדה, אוהבת הכל.
באופן אישי הייתי מעדיפה שיפודי סלמון-לבנה-עגבניה על פני האופציה של מקלוני ירקות עם סלמון בכוסות.
בטוחה שיהיה כיף!
 
למעלה