מחפשת עבודה

מחפשת עבודה

מעוניינת בהצעות עבודה באירופה. אין לי תואר או משהו כזה. אבל יש לי דרכון אירופאי.

אין מצב שהצעות עבודה יזרמו אלייך

סתם ככה, כי שמת הודעה בפורום וכי יש לך אזרחות. גם לי אזרחות כפולה (גרמנית וישראלית) והייתי צריכה להגיע לכאן (לספרד) ולעבוד קשה מאד כדי למצוא עבודה ראויה, (ובדרך קרעתי את עצמי בעבודות חרא- ולי יש תואר שני...) אם תתני יותר פרטים, אוכל לייעץ לך מה אפשר לנסות. אבל זה חייב להיות מכאן- לא מישראל בשלט רחוק!!!

mor0303

New member
אשמח לשמוע ממך פרטים

- מה אפשר לעשות וכיצד ניתן למצוא עבודה באירופה

שאלתך כללית מדי.

בואי נמקד אותה: א. איזו אזרחות יש לך ? ב. לאיזו מדינה את מעוניינת להגר? ג. אילו שפות את דוברת, ובאיזו רמה? ד. האם היית מוכנה לעבוד בכל עבודה, גם כזו שתאלץ אותך לחיות ברמת חיים נמוכה? ה. מה את יודעת לעשות היטב?

mor0303

New member
...

א.יש לי אזרחות גרמנית ב. מעוניינת לעבור לאנגליה, למרות שהכול יכול להשתנות.. ג. דוברת אנגלית ברמה טובה ד. מוכנה להתחיל מעבודה קשה, כי צריך להתחיל מאיפה שהוא.. ה. פרט...

אני יכולה לספר מה אני עשיתי.

ההתחלה היתה נורא קשה. אמנם ידעתי ספרדית על בוריה והחזקתי בדרכון גרמני, אבל במדריד לא הכרתי אף אחד. הבאתי אתי מהארץ את החסכונות שהיו לי- כ-10.000 יורו- והשתמשתי מתוכם ב-4.000 כדי לרכוש מכונית יד שניה. בהתחלה גרתי אצל מכר שעבדתי בחנות שלו, אבל כעבור חודש הבנתי שהוא סתם מנצל אותי ועזבתי; באותו חודש הכרתי מישהו, ספרדי, שהציע לי להיות שותפה בדירה איתו, בכפר מרוחק כשעה מהעיר. הסכמתי, ובאותו כפר מצאתי עבודה זמנית כמלצרית במלון; כעבור חודשיים השתגעתי משיעמום בכפר ועברתי לדירת שותפים במדריד, אחרי שמצאתי דרך אתר האינטרנט INFOJOBS עבודה במוקד טלפוני של חברת ליסינג מקומית. עבדתי שם שנה וחצי כמעט, ובזמן הזה החלפתי כחמש דירות (עם שותפים- שזה ממש סיוט בעיניי, אפילו כשהשותפים חברים שלי; אבל ממש לא היתה ברירה כי המשכורת לא הספיקה לשכ"ד לבד). בינתיים גם הכרתי אנשים, יצרתי קשרים, והתחלתי לתת שיעורים פרטיים באנגלית. פה יש לזה הרבה דרישה, (באנגליה ודאי שלא) ואני גם מורה מוסמכת (בישראל לימדתי בבתי"ס תיכוניים) כך שאני יודעת איך ללמד. את התלמידים הראשונים מצאתי דרך תליית מודעות ברחוב, והשאר הגיעו אליי אחרי שהשם הטוב שלי התחיל לעבור מפה לאוזן... ההכנסה הנוספת הזו איפשרה לי מרחב נשימה, התחלתי לחפש דירה שכורה לבד- וכל התקופה הזו לא הפסקתי לעדכן את קורות החיים, לחפש הצעות עבודה אטרקטיביות בעיתונים ובאינטרנט, ולשלוח קו"ח לאן שרק אפשר. והנה למזלי, יומיים לאחר שמצאתי דירה חמודה עם בעל-בית נוח, מצאתי גם מקום עבודה חדש שאיפשר לי לשלב את העבודה הרשמית עם השיעורים הפרטיים כי אני עובדת בסופי שבוע ולפעמים גם במשמרות לילה, העבודה משרדית והשכר טוב יחסית. זה לא הסוף, כי כעת קיבלתי עוד הצעת עבודה בחברה גדולה אחרת, כמזכירת הנהלה. הרבההה יותר כסף, ואני כנראה אקבל את ההצעה (שגם אליה הגעתי דרך אותו אתר- INFOJOBS)..

המשך.

אחרי שלוש שנים בספרד אני חיה באושר בדירה שכורה יפה משלי, יש לי חברים וחברות טובים, אוטו (ישן אבל משרת אותי נאמנה), עבודה בסדר גמור (ועכשיו כנראה עבודה חדשה ומתגמלת יותר) ומספיק כסף כדי לבלות לפעמים ולקנות כל מה שאני צריכה. ההצעות שלי: א. את חייבת- ממש חייבת- להגיע עם סכום כסף שיאפשר לך מרחב וקיום עד שתמצאי עבודה, ואנגליה יקרה יותר מספרד! ב. אני במקומך הייתי מנסה להשתקע קודם בעיר אחרת ולא בלונדון; יוקר המחיה בלונדון הוא בלתי הגיוני. ג. לא להתפנק. אני עד היום קורעת את עצמי בעבודה פלוס שיעורים פרטיים, וזה לא קל. לפעמים אני עובדת יותר מ-12 שעות ביום. ד. את צריכה ליזום, ולחפש, ולשלוח קו"ח, ולא לחכות שהדברים ייפתרו איכשהו כי הם לא. בהצלחה- מקווה שעזרתי!

TrigATUSA

New member
../images/Emo45.gif

והסיפור שלך דומה לסיפורים אחרים של מהגרים מצליחים שהכרתי

AlpineGroove

New member
אפשר לשאול במה התואר השני שלך?

גם אני עם תואר שני (בספרות), נסיון בלימוד אנגלית, בעל אזרחות גרמנית, חושב על מעבר לספרד. הספרדית שלי די בסיסית. יש רעיונות?

אז הנתונים שלנו דומים!

אני עם תואר שני בהיסטוריה. אבל אתה חייב לדעת ספרדית ממש טוב, פה לא יודעים אנגלית. בהצלחה!

למעלה