מחפשת ספרי ילדים

elishmon

New member
ספרי ילדים

לאילו גילאים הספרים מיועדים, לאיזה צורך. קחי בחשבון שספרים כנ"ל יחסית יקרים.

../images/Emo4.gif

אם זה יקר זה לא בשבילי. אני כותבת עבודה סמינריונית על מיננוטת בספרי ילדים מתקופת הישוב, צריכה לנתח את הספרים האלה. לא מתכוונת להשקיע בזה הרבה כסף.

Boojie

New member
את בטח כבר יודעת את זה

אבל באוניברסיטת חיפה יש "מעבדה לספרות ילדים" כחלק מהספריה, ובה מספר גדול של ספרי ילדים. שווה לך לברר אצלם. אמנם אי אפשר להוציא משם את הספרים, אבל אפשר לבלות שם יום עבודה מוצלח מאד בין הספרים. רק צריך לוודא מה שעות הפתיחה של המעבדה. מעבר לזה - אני ממליצה לך לברר אצל איתמר. יש לו מדפים גדושים בספרי ילדים, כולל כאלה ישנים, למרות שגם אני חושבת שספרים מאלה שהתייחסת אליהם יהיו קשים להשגה ויקרים.

האמת היא שאני לא יודעת את זה

פניתי אליכם כדי להמנע מנסיעה עד חיפה על מנת לעיין בספרי ילדים. ואמת נוספת היא שאני עדיין המומה מכך שאלו ספרים יקרים. ספר כמו אליפים, אנשי בראשית...אלו ספרים יקרים??? בכל אופן- תודה.

shay2222

New member
אליפים בכלל לא יקר, אבל הוא גם לא

מלפני קום המדינה... שי.

../images/Emo9.gifנכון

ברחו לי שמות מעבודה אחרת, סליחה.

shay2222

New member
הצעה נוספת

ספרי ילדים רבים שראו אור לפני קום המדינה, הודפסו במהדורות חדשות גם לאחר קום המדינה, ואותן קל למצוא. למשל: לפני קום המדינה הודפסה מהדורה של עליסה בארץ הפלאות (1928, נדמה לי) בארץ, אך גם לאחר קום המדינה יצאו הדפסות של עליסה. כך גם עם ספרי ילדים נוספים, לדוגמה "ספר ספורי הארנבות", ספר שהמהדורה שיצאה לפני קום המדינה נדירה ביותר ויקרה מאד בזכות איוריה של תום זיידמן-פרויד ובזכות כך שיצא בהוצאת "אופיר" בברלין. אך הספר הזה ראה אור גם בשנות השבעים, ומהדורת שנות השבעים (מהדורה מצולמת) לא קשה להשגה וגם לא יקרה. לדעתי, אם תמצאי ביבליוגרפיה של ספרי ילדים מלפני קום המדינה, יהיה לך קל לאתר (תוכלי לבקש עזרה) ספרים שראו אור במהדורות נוספות גם לאחר קום המדינה והם לא קשים לאיתור וגם לא יקרים. שי.

למעלה