מחפשת נייד

מחפשת נייד

אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד שישמש אותי אך ורק לאינטרנט .. ראיתי מחשבים פשוטים בסביבות 4 אלף.. השאלה שלי האם זה באמת יספיק..? ואם זה משנה זיכרון 1 ג'יגה או 2ג'גה שמדובר בשימוש לצורך אינטרנט בלבד ...

bar666xp

New member
אם מדובר בגלישה פורמים צט ושות...

כל סלרון/סמפרון עם 512M ומערכת הפעלה XP או לינוקס מספיק... בעלויות של 3.5Kש"ח~4Kש"ח.

הבעיה היא

שכל המחשבים שחיפשתי באים עם וויסטה.. לא אכפת לי להשקיע עוד 100 שקל.. מחשב בסביבות ה-5 אלף. וברור שהאינטרנט יכול לעבוד על כול מחשב וכל מעבד..אבל אני רוצה שהדפדפן ירוץ לי.. במה זה תלוי ? מעבד או מהירות ?? דרך אגב.. זה יספיק לי? http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000wRp2IYB-QukklaU587Mcq7E:12bbi68k5?id=3945813&pr=QJ5&N=2%20538%2030250&sgID=7

bar666xp

New member
שוב אין הצדקה לחומרה חזקה...

אף אחד לא ילך לא לרכוש מחשב חזק שיתן מענה להרבה דברים נוספים אבל בפועל זאת הוצאה מיותרת. האינטרנט תלוי ברוחב הפס ולא במעבד לא מכמות זיכרון ושות... לדוגמה כ.רשת קווי בנייד שהעלת הוא 1G בפועל האינטרנט יהיה 2.5M נגיד או אפילו אם האלחוטי הוא 54M זה עדיין פי 21-22 ממהירות האינטרנט.. נגיד והחיבור האלחוטי לא יהיה אידאלי והוא יהיה רק ב11MPS זה עדיין פי 4.4 ממהירות האינטרנט. איפה יהיה הבדל? יקח לדפדפן שניה יותר שניה פחות להיפתח {לדפדפן עצמו}... שווה לך את התוספת במחיר תרכשי ב... לא שווה תרכשי מבוסס סלרון/סמפרון או מדור קודם {פנטיום-M} עם XP כמערכת הפעלה או ללא מערכת הפעלה ותתקיני לינוקס {הפצות כמו UBUNTU או SUSE שקלות מעוד למי שלינוקס חדשה לו/ה}. התשובה היא כי בפועל כל חומרה שלא תהיה כל עוד יש כ.רשת קווי/אלחוטי ויש בבית נתב/מודם-DSL אלחוטי/קווי בהתאמה יהיה אינטרנט.

עוד שאלה

יש לימחשב ישן ואני די מנותקת ממה שהולך בכל הנושא של מעבדים. יש לי מחשב בן 5 בערך עם מעבד אינטל פנטיום 4 2.4 ג'יגה.. חיפשתי מחשבים ניידים וראיתי הרבה את המעבד הזה: Intel Pentium Dual Core T2310 1.46GHz לא הבנתי מה הקטע של 1.46 ??? האם הוא פחות חזק ומהיר מהמעבד שלי שהוא בן מעל 5 שנים ??

bar666xp

New member
מדובר במעבדים כפולי ליבה.

כדי לסבר את העוזן... מעבד T7500 שהוא מעבד 64BIT דואל-כור נותן +- 180% ביצועים מהפנטיום 4 שברשותך. מהירות השעון של המעבד היא כבר מזמן אינה האינדיקטור הנכון להשוואה בין מעבדים. אגב המעבד בקישור שהעלת הוא מעבד ליבה כפולה 32BIT.. יש המון הבדלים בין מעבדים החל מכמה זיכרון קאש יש במעבד דרך FSB טכנולוגיות אילו ואחרות... ושוב במקרה של אינטרנט השפעת המעבד אפסית עד לא קיימת.

אוקיי לגבי האינטרנט הבנתי..

שזה לא כזה משנה אם יהיה לי מחשב ל 4 אלף או 12 אלף.. השאלה עכשיו היא אם המחשב שהבאתי בלינק עם זיכרון 1 ג'יגה ומעבד עם 32 ביט יספיקו כדי שהוויסטה תעבוד מהר.. ??

bar666xp

New member
במקרה של איכסטה אני משוחד לגמרי...

זה ח_א שלא עובד ביכלל... אבל עם את מתעקשת על איכסטה אז עדיף 2G זיכרון {ניתן לשדרוג זיכרון}. היא תעבוד עם 1G בערך כמו XP SP2 עם 256M זיכרון. {אולי בהגזמה קלה}. אישית שוב לא יכול להמליץ על המערכת הפעלה הזו.

אני בהחלט מעדיפה XP ..

השאלה אם אני לא קצת "מאחור".. ואם ב 2012 נגיד יהיהו דברים שלא יעבדו ב XP כמו ווינדוס 98 נכון להיום.. אפשר להשאר עם XP לנצח? ( 10 שנים הקרובות.. )

bar666xp

New member
אהם ולמה את חושבת שאיכסטה מבטיחה את זה?

לדוגמה WINDOWS ME {יצא לך לשמוע על הדבר הזה ביכלל?}. בקרוב יתכילו לצוץ כבר את הבטא של WINDOWS 7 הבאה בתור {שלדעתי MS יהיו חייבים להפתיעה בענק איתה אחרת הם באמת עשוים להישאר בלי לקוחות}. אישית אני בדעה שאם את חושבת על 2012 תעברי כבר היום ללינוקס... נכון זה מצריך ללמוד דברים מחדש... נכון אין MS OFFICE יש OPEN OFFICE... שונה אבל שווה. המלצה תורידי כבר היום לינוקס UBUNTU או SUSE או.... ותפעילי את הLIVECD {הפעלת המחשב ומערכת ההפעלה מהCD עצמו}... תלמדי אותה קצת ותיראי לבד... טוב לך, טוב לך.. לא טוב הלכו הממ כמה עולה CD היום חצי שקל? שקל? לדעתי אם תשמרי על ראש פתוח בהתחלה ללמוד אחרי זה תגידי למה אני סובל/ת עם MS?

למעלה