מחפשת מתכון...

מחפשת מתכון...

יש לי בבית בשר טחון (בכמות.... שאמא שלי שלחה) וחוץ מקציצות אני לא יודעת להכין כלום עם זה... יש למשהי רעיון קצת יותר מעניין וטעים מקציצות?! משהי אמרה לי לנסות בורקס עם בשר?! רק שאין לי מתכון.... יש רעיונות?!?!

יוכי68

New member
בורקס עם בשר - הכי קל וממש טעים

המתכון לבורקסים עם בשר/יוכי בצק עלים מופשר (להשאיר אותו קר) בצל גדול קצוץ ומטוגן בכמה כפות שמן, להוסיף בשר טחון ולטגן היטב. מוסיפים כרפס קצוץ, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורר, מעט קינמון - אפשר להעשיר בצנוברים וכדו' לחתוך את הבצק למלבנים ארוכים - לפתוח את הבצק כ 6 ס"מ רוחב ולחתוך לכל האורך. למלא בבשר המטוגן לקפל ולסגור - לנער משני הצצדים - כך אנחנו מגדילים את ה"נחש" ואז יוצרים שבלול. למרוח ביצה ולפזר שומשום. לאפות בחום בינוני גבוה עד להשחמה משני הצצדים. להכין רוטב - אני הכנתי רוטב פטריות פשוט: בצל קצוץ - לטגן במעט שמן כרפס קצוץ - להוסיף לטיגון קופסת פטריות חתוכות/פטריות טריות הכמות לפי הטעם - אצלי רק אני אוכלת פטריות - לטגן עם הבצל לערבב בכוס 1/4 כוס מים וכף קמח/קורנפלור - לערבב היטב. להוסיף לסיר מים ככוס וחצי ולהרתיח - להוסיף תבלינים - מלח, מרק עוף/מרק פטריות, כורכום, פלפל שחור - ולבסוף להוסיף את הקמח והמים ומיד לערבב כדי שלא יתקבלו גושים. לבשל כמה דקות עד להסמכה ולהגיש על הבורקס חם... פשוט וטעים

cial 1

New member
מתאים לי הבורקס שלך אפר ביס../images/Emo3.gif דבש ממך יוצא

cial 1

New member
יוכילה תודה על הקישור היפה והמסר המתוקי. יש ל

מקלדת חדשה והיא כמו ספוג כול אות הולכת על ספוג האם זה נורמלי מקווה שכך יהיה יותר טוב מוזר לי היא יפה אבל מה הלאה אין יודעת אני ואם היא לא בסדר ואולי אני כן למשל כתבתי משו שאין לא קשר לאות ס סמח והיה צריך לכתוב ת למשל נו מה עושה אז צריך לי משקפיים? ונורה ליד נו מה אני איינשטיין באמת נו אני לא מצחיקה טוב נומר מזל טוב למקלדת החדשה לא מהיקרות וזה מה שמדאיג אותי שעוד פעם להחליף אבל את מה שזרקתי הייתה גוססת לי מזה 8 חודשים ואני כול חודש רוצה לחדש והוא יוצא עכשיו יש כשר ויחד עם הכשר אמרה לי המקלדת רק כשר לכתוב טוב ערב טוב לך אשתדל לתת מתכונים מאוחר והם לחג אבל יש עוד להצחיק אותך |:
-P
חיבוק|כאן הדברים היפים שיש לי להציע חבל על המן מלון הילטון עוד לא חשבו להכין? טוב תמיד אצחיק קצת

cial 1

New member
אני אתן ותודה על הקישורים היפיופים../images/Emo8.gif

מה אני לא מצחיקה המקלדת הולכת כמו על ספוג זה בסדר? כן עכשין אני צריחה רק נורה מעל המקלדת כי ראיתי גם עם החדשה אני מזגזגת לי נו אז אני בסוף אקבל השראה מי איינשטיין איזה כיף קיף כף לא כך אם רק אמהר כול אות יוצאת לי דבלים כפול נו נה יהיה? AS IT DNL ראית גם על הבבט קיבלתי מהחמודה מתנה קישור כן אני סיפרתי יותר לא אכתוב כבד נהסיבה העצובה שהלך לנו כלב יקר לפני 6 שנים והיה לו בעיה בנושא היה בן 8 וכך אני אסרתי על עצמי לא לאכול 3 שנים וזנ עבר כי חיים עוד תודה לאל ונמשיך להיות אופטיצי.. אופטימית כן היום אני ערה עוד אשתדל לתת כמה ואמשיך בעז"ה מחר אם יהיה צורך לילה טוב לך ול---DUKASIT

זה המתכון שלי- מאוד דומה לשל יוכי, מעולה

בצק עלים במילוי בשר עם רוטב פיטריות בצל גדול- חתוך לקוביות בשר טחון- מופשר 2 ביצים 4 כפות פירורי לחם/ קמח מצה 2 שיני שום כתושות מלח, פלפל שחור פטרוזיליה קצוצה דק לטגן את הבצל עד שיזהיב להוסיף את הבשר ולערבב על האש עד שישנה צבעו. לערבב בקערה את יתר החומרים ולהוסיף את הבצל+בשר- לערבב. לחלק את הבצק למלבנים ולשים את התערובת. לגלגל לגלילה, ולשים בתבנית. למרוח ביצה ולפזר שומשום לאפות ב-180 מעלות עד שיזהיב. רוטב פיטריות (מומלץ לשים מעל הבורקסים) בצל- קצוץ 1/4 חב' מרגרינה חב' פיטריות שימורים 2 כפות אבקת מרק פיטריות כוס מים לטגן את הבצל במרגרינה עד שיזהיב, להוסיף פיטריות ולערבב עוד 3 דקות להוסיף אבקת מרק ולערבב. להכניס כוס מים ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה 10 דקות.

יוכי68

New member
אמאוהבת, נראה מצוין../images/Emo3.gif ושאלה........

האם את מערבבת את הביצים עם הבשר ופירורי הלחם לתערובת אחידה ואז מטגנת?

לאאאאא../images/Emo13.gif

מטגנת בצל, אחרי שמזהיב, מוסיפה את הבשר הטחון עד שמשנה צבע אח"כ מעבירה לקערה ואז מוסיפה את יתר החומרים ומערבבת. מניחה על הבצק , מגלגלת ואופה. תודה יוכיל'ה

למעלה