מחפשת מתכון פרסי

מחפשת מתכון פרסי

אני לא נעולה לגמריי שזה פרסי, אבל אכלתי אותו אצל מישהי שמכינה בעיקר אוכל פרסי, לפני שנים..... זה שניצל שטוגן ואז "הוטבע" ברוטב עגבניות ונראה לי שאז בושל קצת....לא יודעת, היה טעיייייייייייייים מישהו יודע איך קוראים לזה? איך מכינים את זה? תודה מראש

DCS

New member
שניצל ברוטב ? פרסי?

לא נראה לי שקיים מתכון פרסי כזה. אבל אם כן, אשמח מאוד לדעת. הפרסים משתמשים הרבה ברוטב אדום ו"מטביעים" בו הרבה דברים אחרים - אבל שניצל ?

DCS

New member
מוסמה ?

יש חורש בדנג'ון שזה רוטב עגבניות עם חצילים

נכון, ראיתי גם פעם עם שעועית ירוקה !!!!!!!!!!

אבל הרוב עושות עם אפונה ירוקה רגילה. {שאלתי 4 חברות, רק אחת אמרה את השעועית.. } אז נראה לי שהרוב קובע...

יש מוסמה, ויש חורשט בנדימג'אן מוסמה

מוסמה בדנג'ון – סלט חצילים פרסי פורסים ומטגנים את החצילים. לוקחים כמה עגבניות בשלות וקלופות.. חותכים לקוביות גדולות ומכניסים לסיר רחב, רצוי טפלון. העגבניות צריכות לכסות את כל תחתית הסיר בשכבה לא דקיקה אך לא עבה מדי. על העגבניות מסדרים את החצילים בצורה נאה. בכמה שכבות חצילים זו על זו. מתבלים בקצת כורכום, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה ומתוקה, ומעט סוכר כדי למנוע חמיצות. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות. מעבירים לאש קטנה מאד אבל אם הסיר רחב. מבשלים כ- 40 דקות. לאחר שהתקרר מעט, הופכים לקערה. מקררים ומגישים עם מה שרוצים. יש מוסמה נוספת, עם עוף. 5-6- חצילים, 1/2 כוס שמן,1 בצל קצוץ, 3 שיני שום קצוץ, עוף מחולק, 2 כוסות מים, מעט ענבי-בוסר {קיים במטבח הפרסי} ,2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה, מעט כורכום, אפונה ירוקה. מקלפים את החצילים, משרים בקערה עם מי מלח, מסננים שוטפים ומייבשים. מחממים 1/2 מכמות השמן בתוך סיר,מטגנים את העוף עד הזהבה יפה,מוסיפים מים,ענבי בוסר, תבלינים,מרתיחים על אש קטנה עד כמעט סוף הכנת העוף. מוסיפים אפונה וחצילים, ומסיימים לבשל. מערבבים את הסיר בעדינות רבה ומגישים עם אורז. יש חורשט בנדימג'אן מוסמה שזה בדיוק כמו העוף אך עם בשר, וזה נזיד לכל דבר. זה לפחות מה שאני אני משערת שאם אכלת שניצל עם המוסמה, אז מדובר במתכון הראשון שנתתי. בכל מקרה, מקווה שעזרתי במשהו. זה מה שאני יודעת ומכירה... המשך שבת שלום ♥ ארי.

מליאל

New member
יפה לך..ממש "פרסיה אמיתית"...בוקר טוב../images/Emo42.gif

שחמותי תתעורר אני אשאל אותה, אבל נראה לי שמוסמה זה באמת העגבניות עם כל דבר וכמובן יכול להיות שגם עם שניצל .גם אנחנו מוסיפים מהענבים הבוסר, זה יכול להחליף בקלות את "הלקסעדין"...חחחח. ברגע זה שאני כותבת נזכרתי שגם חמי מכניס את השניצל לרוטב האדום...אז כנראה שזה באמת המוסמה עם השניצל.

DCS

New member
תשאלי אותם

מאיזה עיר הם בפרס. מעניין אותי לדעת לאיזה אזור המאכל הזה שייך.

DCS

New member
טוב, אני גם הולך לברר

על זה . תודה. אשמח לדעת על עוד מאכלים פרסיים שאת מכירה (רק את השמות)

מליאל

New member
שמות של מאכלים פרסיים:

מוסמה עם חצילים, חורש סבזי, גונדי, "עלים", עש, גושטה קובידה, קוקו סבזי, נרגיסי,פלודה, לוביה ששת בולבולי, בשר בחבושים, קבב בסומק, מרקים חמוצים עם לימון פרסי...וזה מה שעולה לי עכשיו. כמובן שאורז בכל גווניו.

מליאל

New member
הששת בולבולי זה לוביה עם עין של ציפור......

ציפור בולבול....זה נראה כמו שעועית עם נקודה שחורה.

מליאל

New member
נרגיסי זה מאכל שאוכלים בעיקר בפסח...

לא יודעת למה...(חגיגי) זה מין קבבונים קטנים עגולים בתוך המון המון ירק עם ביצים, עושים את זה במחבת גבוהה עם מכסה וזה יוצא כמו פשטידה עם המון המון קבבונים קטנים...מאוד טעים ונראה מאוד מרשים.

אני ארגנטינאית, אבל מכירה מלא מאכלים.

יש לי זכרון לשמות מאכלים ולטעמים, אז גם אם אני לא ממש יודעת, אני מנסה לשחזר טעמים. כשאני הולכת לחברות, תמצאי אותי עם האמהות והסבתות במטבח... החברות יכולות לקפוץ , קודם אוכל... גם הארגנטינאים מגישים שניצל על רוטב עגבניות בתנור {אבל עם גבינה צהובה מותכת מעל, רחמנא לצלן...}. כשהייתי בפעם האחרונה הטבחית של הדודה שלי הגישה את זה עם פרוסת עגבניה, פרוסת חציל מטוגן בצל וגבינה... מכניסים לתנור לצלייה ו... 15 ק"ג נוספים לתחת... בוקר טוב כפרית...הולכת להדריב לי קפה. רוצה גם?

DCS

New member
פעם ראשונה שאני שומע

ואני הולך לחקור את הנושא. אחלה הסבר. ומהיכן הידע על המטבח הפרסי?

למעלה