יש מוסמה, ויש חורשט בנדימג'אן מוסמה
מוסמה בדנג'ון – סלט חצילים פרסי פורסים ומטגנים את החצילים. לוקחים כמה עגבניות בשלות וקלופות.. חותכים לקוביות גדולות ומכניסים לסיר רחב, רצוי טפלון. העגבניות צריכות לכסות את כל תחתית הסיר בשכבה לא דקיקה אך לא עבה מדי. על העגבניות מסדרים את החצילים בצורה נאה. בכמה שכבות חצילים זו על זו. מתבלים בקצת כורכום, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה ומתוקה, ומעט סוכר כדי למנוע חמיצות. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות. מעבירים לאש קטנה מאד אבל אם הסיר רחב. מבשלים כ- 40 דקות. לאחר שהתקרר מעט, הופכים לקערה. מקררים ומגישים עם מה שרוצים. יש מוסמה נוספת, עם עוף. 5-6- חצילים, 1/2 כוס שמן,1 בצל קצוץ, 3 שיני שום קצוץ, עוף מחולק, 2 כוסות מים, מעט ענבי-בוסר {קיים במטבח הפרסי} ,2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה, מעט כורכום, אפונה ירוקה. מקלפים את החצילים, משרים בקערה עם מי מלח, מסננים שוטפים ומייבשים. מחממים 1/2 מכמות השמן בתוך סיר,מטגנים את העוף עד הזהבה יפה,מוסיפים מים,ענבי בוסר, תבלינים,מרתיחים על אש קטנה עד כמעט סוף הכנת העוף. מוסיפים אפונה וחצילים, ומסיימים לבשל. מערבבים את הסיר בעדינות רבה ומגישים עם אורז. יש חורשט בנדימג'אן מוסמה שזה בדיוק כמו העוף אך עם בשר, וזה נזיד לכל דבר. זה לפחות מה שאני אני משערת שאם אכלת שניצל עם המוסמה, אז מדובר במתכון הראשון שנתתי. בכל מקרה, מקווה שעזרתי במשהו. זה מה שאני יודעת ומכירה... המשך שבת שלום ♥ ארי.