מחפשת מתכון עתיק...

mybaby9

New member
מחפשת מתכון עתיק...

שלום לכולן ולכולם סבתי, עליה השלום, היתה מכינה בשבועות מן עוגות גבינה אישיות, אפויות - בצק ממולא בגבינה מתוקה. אישיות כי כל אחת היתה בגודל כף יד פתוחה, מרובעת או עגולה. מאכל נוסף הוא מן בצקיות ממולאות גם הן גבינה, ואני רק זוכרת שהן הוכנו במים. המתכונים נעלמו אבל הטעם ...אין חג שלא מדגדג לי באף ובפה. אולי מישהו יודע איך מכינים? תודה אפרת

את מתכוונת למאכלים הונגריים

לכן אני מפנה אותך למאמרים - מאכלים ה ו נ ג ר י י ם

אוף ה../images/Emo43.gif הזה

בבקשה הכופתאות כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ)ו ד ר ו מ י ת 1 / בישול לילדים ו 17:23 | 21/02/04 מתכון: כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ) רכיבים: 1 קילו גבינה לאפיה (ההונגרים אוהבים להשתמש בגבינת "טוב טעם") 8 ביצים מופרדות קורט מלח בערך 400 גר' סולת שקית פירורי לחם 100 גר' חמאה סוכר להגשה אופן הכנה: מערבבים את הגבינה עם החלמונים וקורט מלח. מקציפים את החלבונים ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה. מקפלים פנימה את הסולת. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג עם ידיים רטובות. מכניסים למים ומחכים לרתיחה שניה. מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 20 דקות עד שהכופתאות מוכנות. מסננים את הכופתאות מהמים. בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הלחם. מוסיפים פנימה את הכופתאות והופכים עד שהן מצופות היטב. מגישים חם עם סוכר וקינמון. הערות: טורוש גומבוץ זה מאכל הונגרי מסורתי לחג השבועות, אבל מאד מתאים לארוחה חלבית וילדים מאד אוהבים אותו. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1

זה כמו הפפאנש של הרומנים.

סבתי עליה השלום היתה מכינה וורניקיס, כיסונים ממולאים בגבינה מתוקה ומלוחה... ועם תפו,א היה נקרא קרעפלעך. יש פפנאש גם מטוגן אבל ניראה שהמתכון שנתת לזה היא התכוונה. תודה שוש

למעלה