מחפשת מתכוון לעוגת שזיפים פרווה

יש לי שני מתכונים - אחד פאי קראמבל שזיפים והוא חלבי (אפשר לפרוון על ידי החלפת החמאה במרגרינה)
והשני הוא עוגת פירות קייצית בחושה וקלת הכנה שאפשר להכין גם משזיפים. אני אוהבת להשתמש בשזיפים מזן שגיב.
הקראמבל מופיע בקובץ ראש השנה שהבאתי לכאן לא מזמן ואם תרצי, תני קריאה ואעלה את המתכון בנפרד.
והנה עוגת הפירות.


עוגת פירות קיצית קלת הכנה
(מבוססת על מתכון עוגת התפוחים המיתולוגית של דודתי הדסה בלום)
אפשר להכין מסוג פרי אחד או מתערובת פירות – מה שיש בבית.
מערבבים לבלילה אחידה לפי הסדר:
4 ביצים מדיום או 3 לארג'
1 כוס סוכר (או ממתיק – אני אוהבת אבקת סוכרלוז)
כפית תמצית וניל איכותית או כף תמצית וניל פשוטה
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
כפית שטוחה קינמון
מוסיפים 2-3 כוסות פרי - סוג אחד או תערובת (הפירות המתאימים הם אפרסק קלוף, נקטרינה, משמש, שזיפים, אגסים) חתוך לקוביות בינוניות
או
תותים שלמים (לא גדולים. מתאימים במיוחד תותים של סוף העונה שהם קטנים ומתוקים יותר)
או
תפוחים (עדיף מזן גרני סמית) קלופים ופרוסים דק או חתוכים לקוביות + מעט קינמון.
מערבבים הכול בעדינות, יוצקים לתבנית מלבנית בינונית או עגולה 26 או 2 תבניות אינגליש חד-פעמיות מנייר או מקרטון, מפזרים מעל הבצק קצת סוכר ואופים בשליש התחתון של תנור מחומם מראש לחום בינוני (170-180 מעלות) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
העוגה נשמרת היטב במקרר עד חמישה ימים.
העוגה אינה מתאימה להקפאה.
 

michalgad

Active member
תודה אורני. מצאתי את המתכון ברשת אתמול והכנתי . היה שם קצת פחות קמח ובלי קינמון אבל עדיין יצאה יופי. היו לי פרורי שטריימל בפריזר שפיזרתי מלמעלה
 
למעלה