מחפשת מיתוס

מחפשת מיתוס

מישהו מכיר את המיתוס על מישהו שקיבל מרכבה שנוסעת או משהו ואז הוא המריא לשמש ונשרף, בגלל שהוא לא הקשיב למה שאמרו לו?

פאיתון, בנו של הליוס

הליוס, אל השמש היווני. נהג במרכבת השמש במשך היום (כך הסבירו את זריחת ושקיעת השמש). פאיתון למד מי אביו וביקש ממנו להחליף אותו במרכבה לפעם אחת. הליוס התיר לו. הסוסים, שחשו ביד הזרה, התפרעו, והשמש איימה לשרוף את האדמה. זאוס, שראה את הסכנה, היכה את פאיתון במכת ברק והרגו. http://www.pantheon.org/articles/p/phaeton.html

5 0 6

New member
יכול להיות שהכוונה לאיקרוס?

הוא ואביו, דדלוס (אם אני לא טועה) הממציא ומתכנן הלבירינת' (מקום משכנו של המינוטאור) היו כלואים איפשהו. כן, איפשהו. יש מקום כזה
בכל מקרה, דדלוס בנה כנפיים מנוצות שנשרו מציפורים שנחתו על גג המקום הזה, וכך הוא ובנו היו יכולים לעוף ולצאת משם. דדלוס נתן לבנו אזהרה אחת: לא להתקרב אל השמש יתר אל המידה. איקרוס דווקא עשה זאת, אני לא זוכר אם בגלל סיבה מיוחדת ואם כן, מהי, והשעווה שהדביקה את נוצות כנפיו נמסה והוא נפל לים ונהרג. היום הים הזה על-שמו או משהו כזה, לא? זה בערך, כי אני לא מתמצא במיתולוגיה היוונית. בדר"כ, כשאנשים אומרים "מיתולוגיה" הם אוטומטית מקבלים מידע על היוונית, מה שהפך אותה לנדושה ומשעממת. לא מת עליה... רק העליתי את הרעיון שהסיפור אליו את מתכוונת הוא סיפורו של איקרוס, כי זה נראה לי יותר מתאים מהרעיון של כוכב ה שחר.

למעלה