מחפשת מידע על:

dadon1

New member
מחפשת מידע על:

האם לריקודים: 'נטפים' (בזוגות) + 'פרח זהב' (מעגל) יש מלים לנעימה ? מי כתב? מי שר? אשמח לקבל דדון

שתי יצירות של מושיקו הלוי

הריקוד הראשון "נטפים" הוא ריקוד זוגות של מושיקו הלוי משנת 1989. את המילים והלחן חיבר מושיקו בעצמו - מושמע בדרך כלל בביצוע אינסטרומנטלי. הריקוד השני "פרח זהב" הוא ריקוד מעגל של מושיקו הלוי משנת 1985. את המילים והלחן חיבר מושיקו בעצמו - מושמע תמיד בביצוע אינסטרומנטלי. לילה טוב. דבל'ה.

בת כרמל

New member
מילים לפרח זהב, מושיקו

לא הרחק בחורש, על גבעה קטנה, שם צומח פרח זהב. ומעל עליו הזהובים מפז, מרחפת לה הילה. ואורן זוהר יום וליל. ויופיו מרטיט את הלב. הוא שלי הפרח, אל ליבי צמוד בלעדיו אני גלמוד. הוא שלי הפרח, אל ליבי צמוד בלעדיו אני גלמוד. מסביב לפרח הזהב שלי, יש פרחים בצבע אדום. ומכל הפרחים בחורש בשבילי, רק אחד הוא יהלום. זה הסוד ביננו לעד. ואותו ישמור אל אחד. כי הפרח שלי, הוא תמיד לצידי לטוב ולרע לעולם. כי הפרח שלי, הוא תמיד לצידי לטוב לרע לעולם.

revgola

New member
מידע נוסף על "פרח זהב"

שם השיר נגזר משם אשתו השניה של מושיקו. שמה הפרטי הוא זהבה, ושם משפחתה מבית הוריה הוא פִּירְחָה, וכך "תורגמו" שני השמות ל"פרח זהב". מילות השיר חוברו רק בשנת 2000, שנים רבות לאחר חיבור הלחן והריקוד. רויטל

מי שלא הבין הכותבת

הינה רעייתו של מושיקו ששינתה את שמה מזהבה למיכל. שנאמר: משנה שם - משנה מזל (אני מקווה לטובה).

revgola

New member
מילות "נטפים"

נטפים מילים ולחן: משה יצחק-הלוי (מושיקו) נטף ועוד נטף, יחד נטפים. זרמו במי הנחל, קורנים מאושרים. חלפו על פני הארץ, ביער ובניר. ובצער נפרדו הם מן העיר. נטף ועוד נטף, יחד נטפים. המשיכו עם הזרם, לגמוע מרחקים. ואז פתאום לפתע, החליטו לעצור. לפוש קמעה וכוח לאגור. האביב הופיע, הפרחים נתנו ריחם. ציפורים בחורש, מצייצים הם את שירם. כל חרק וזחל, מגיחים מן המחילות. וכלום יוצאים ביחד במחולות. מילות שיר זה השגתי בעזרת גולד. תודה. רויטל

למעלה