ממליצה על שניהם
אני עברתי אצל ד"ר מייליק
מתיחת בטן וירכיים לפני קרוב לשנתיים.
גם את הניתוח הבא שלי (עיצוב פלג גוף עליון), לכשאחליט ש"בא לי" שוב ניתוח-אשפוז-החלמה, אעבור אצלו.
שניהם מנתחים במסלול הציבורי ובפרטי.
לי היה אישור למימון מלא לניתוח המשולב (בגלל המצב) אך נותחתי במסלול חצי-פרטי בגלל שהעדפתי לדעת בדיוק מי ינתח אותי, לבחור את המועד שמתאים לי ועוד שאר הטבות שמקבלים במסלול זה.
שניהם מקצועיים מאוד, אמינים, נחשבים למובילים בתחומם ובהחלט ברי המלצה.
מראה הצלקות מאוד משתנה.
מטרת הניתוח הפלסטי בסופו של דבר הוא להביא לתוצאה מיטבית מבחינת הניתוח עצמו (מתיחה/עיצוב/הרמה וכו') ובמיוחד מבחינת מראה הצלקות - בשונה מניתוח "רגיל".
אבל, זה לא רק "על" המנתח.
גם לדרך ההצטלקות שלך חשיבות מכרעת במראה הצלקות.
אני יכולה לומר שאני מצטלקת נהדר ובאמת, הצלקות שלי מאוד מטושטשות, ורודות ובמקומות מסוימים כמעט בלתי נראות.
(יש לי צלקת אנכית מחזה עד מתחת לטבור, אופקית - ממותן עד מותן, ומהמפשעה עד אחרי הברך. כולן בהירות).
לעומת זאת, חברה שעברה ניתוח זהה, אצל אותו מנתח, הצטלקה אחרת לגמרי ולה יש צלקות נראות, אדומות יותר, מעט "נפוחות" ומראה שונה משלי. זה בגלל ההצטלקות *שלה* ואין למנתח שום שליטה ע"כ.
לגבי עיצוב החלק המנותח
תראי, כאמור שנתיים אחרי, זה מתוח, אבל לא כמו בהתחלה.
העיצוב "מתקבע" עד כחצי שנה אחרי הניתוח - אז תוכלי לראות את התוצאות הסופיות של הניתוח.
עם הזמן גם יש תנודות מבחינת משקל והעור הרי גמיש, כך ש"העסק" מתחיל להיות אלסטי יותר.
הבטן שלי נשארה מתוחה ו"ישרה" כמעט לגמרי.
הירכיים שלי מעט נפלו (אבל ייתכן שזה ייחודי לי כי בירך אחת יש לי עדיין כיס עם סרומה שדורש ניקוז ו/או כריתה <כי הוא לא ייעלם מעצמו כנראה> וברגל שניה, באיזור השוק, התפתחה בעיה עם זרימת הדם = וכל זה יכול מאוד שהשפיע על מיצוק/התייצבות מראה הירכיים כפי שהיה אמור להיות אחרי ניתוח בסדר גודל כזה).
מסבה את תשומת לבך לכך שאם יש לך בעיית ורידים (או למישהו במשפחה יש פקקת ורידים) ו/או בעית קרישתיות יתר - תדאגי לעדכן את המנתח שלך מבעוד מועד ואף לטפל בכך. הנזק *אחרי* הניתוח יכול להיות בלתי הפיך (גם מבחינת המראה), וחבל.
לגבי יחס המנתח
כאמור, הייתי אצל שניהם בייעוץ מקדים, משניהם התרשמתי מאוד.
בסופו של דבר צריך לקבל החלטה ו-שלי ידועה לך.
יכולה לומר שהייתי "מנותחת מאתגרת", שההחלמה שלי לא הייתה קלה, שנזקקתי אחרי השחרור הביתה לאשפוז המשך ולביקורות תכופות לאורך שנה+ ואכן זכיתי להתייחסות אישית ולטיפול מסור ומקצועי. ממליצה מכל הלב.
שיהיה לך בהצלחה רבה
אם הגעת לשלב הפלסטי זה אומר שהצלחת בשלב המקדים - כל הכבוד לך.
את מוזמנת להשאיר את המס' שלך ואצור איתך קשר לשאלות נוספות אם יש.
כל טוב ורק בריאות.