מחפשת מדרשים

shellyland

New member
מחפשת מדרשים

שעוסקים בזנות, זונות, או סחר בנשים. אנא ציינו את תקציר המדרש + מראה מקום (אם אפשר). תודה.

אוֹחַ

New member
הזונה במדרש, היא בד"כ, פרט בשולי

הסיפור. לא זכורים לי יותר מידי מקרים בהם יש התעמקות יתירה בזונה עצמה, מה עובר עליה ואיך הגיעה למצבה. אולי תפרטי קצת יותר, שנדע מה בדיוק את מחפשת. כי ספורים עם זונות, לא חסר
.

shellyland

New member
אני יודעת

אני עצמי כתבתי פעם עבודה על בן-דרודיא, ובין השאר התעסקתי שם בנושא של היחס לזנות במדרש. אבל כרגע הוא פשוט מחפש כמה שיותר חומרים, והוא יסנן אותם בעצמו, על פי צרכיו. מה יש לכם להציע? אם מישהו מכיר מאמרים, גם טוב.

מוגג

New member
כל המדרשים עוסקים בזה

אז כדי לקבל את סיפוקך הסבירי קודם למה את צריכה את זה. ובתור מתאבן פצחי את הסיפור הבא (רמז - המילה זונה לא מוזכרת כאן אבל הסיפור קשור לעינייניך): רבי חייא בר אשי הוה רגיל כל עידן דהוה נפל לאפיה, הוה אמר: הרחמן יצילנו מיצר הרע. יומא חד שמעתינהו דביתהו, אמרה: מכדי הא כמה שני דפריש ליה מינאי, מאי טעמא קאמר הכי? יומא חדא הוה קא גריס בגינתיה, קשטה נפשה חלפה ותנייה קמיה. אמר לה: מאן את? אמרה: אנא חרותא דהדרי מיומא, תבעה, אמרה ליה: אייתי ניהליה להך רומנא דריש צוציתא, שוור אזל אתייה ניהלה. כי אתא לביתיה, הוה קא שגרא דביתהו תנורא, סליק וקא יתיב בגויה. אמרה ליה: מאי האי? אמר לה: הכי והכי הוה מעשה, אמרה ליה: אנא הואי. לא אשגח בה, עד דיהבה ליה סימני, אמר לה: אנא מיהא לאיסורא איכווני. כל ימיו של אותו צדיק היה מתענה, עד שמת באותה מיתה. (תלמוד בבלי מסכת קידושין דף פא עמוד ב)

shellyland

New member
אני צריכה את זה עבור מישהו

מהמרכז לפלורליזם יהודי, שרוצה לכתוב על נושא של זנות וסחר בנשים מנקודת מבט חז"לית.

במדרשים שאני מכיר ../images/Emo141.gif

במדרשים שאני מכיר, הזונה איננה במוקד הסיפור, אלא מוצגת כאמצעי להעברת פואנטה. למשל להמחיש ניסיון שתלמיד חכם עמד בו, או את שפל המדרגה ממנה עלה כשעשה תשובה. אשר על כן, אני לא מאמין שיימצא מדרש, ששואל אם זה בסדר לעסוק בזנות, או לחיות על רווחי זונה. אבל אולי כדאי להתבונן בהלכות אמה (אלף פתוחה), להבדיל, כי גם שם מדובר על מכירת אישה (לצרכים אחרים, כמובן).

עגנון

New member
שושן יקר

במדרשים שציינתי (לשלי) הסיפור הוא מנקודת מבטם של הסובלים, והם במוקד הסיפור. אשר לחלק השני של דבריך. האיסור לעסוק בזנות הוא איסור הלכתי, "לא תהיה קדשה מבנות ישראל" (דברים כ"ג). האיסור להינות מרווחי זנות הוא גם כן הלכתי, המופיע בפסוק שאחרי, "לא תביא אתנן זונה ומחיר כלב בית ה´ אלוהיך". מה שאומר שדמים אלו מעורבים בדמים, ואינם כשרים לבוא לבית ה´.

שמואל יוסף נכבדי ../images/Emo141.gif

"במדרשים שציינתי (לשלי) הסיפור הוא מנקודת מבטם של הסובלים, והם במוקד הסיפור." האם זה סותר משהו ממה שכתבתי ? "האיסור לעסוק בזנות הוא איסור הלכתי, "לא תהיה קדשה מבנות ישראל" (דברים כ"ג). האיסור להינות מרווחי זנות הוא גם כן הלכתי, המופיע בפסוק שאחרי, "לא תביא אתנן זונה ומחיר כלב בית ה´ אלוהיך". מה שאומר שדמים אלו מעורבים בדמים, ואינם כשרים לבוא לבית ה´." טוב ויפה, אבל אני התייחסתי בהודעה שלי למדרשים (וזה גם מה ששלי מחפשת), ולא להלכות (אפילו הן הלכות דאורייתא). בברכה, שוש

shellyland

New member
חברים... אנא מכם... זה די דחוף

אולי בכל זאת? (איפה הלל כשצריך אותו?)

עגנון

New member
לא הלל (חצי הלל)

במסכת עבודה זרה דף י"ח ע"א, מופיע הסיפור על בתו של רבי חנינא בן תרדיון שהושמה בקובה של זונות, וכיצד רבי מאיר חילצה משם. במסכת גיטין דף נח ע"א (אגדות החורבן) הסיפור על בנו ובתו של רבי ישמעאל שנשבו. כמו כן הסיפור שמופיע שם על 400 הילדים שנשבו (לצרכים מיניים).

shellyland

New member
מעולה! עוד! עוד!

ועגנון - רק עכשיו שמתי לב לחתימה שלך - נהדרת
אני חותמת שם על כל מילה!

אוֹחַ

New member
יש את הסיפור על הזונה שנתנה לאחר

את שמו. אחר (ר´ אלישע בן אבויה), לאחר שקיצץ בנטיעות, הלך ופקד זונה. אמרה לו: "אין אתה ר´ אלישע בן אבויה?" עקר צנון מהגינה ומסר לה (בשבת). אמרה: "אחר הוא". מס´ חגיגה ט"ו עמ´א. את הסיפור על בן דורדיא, אני מבין שאת מכירה. אגב, החתימה הקודמת של עגנון, הייתה יפה יותר לטעמי: "נולדתי בשנת תרמ"ח, גידי שס"ה אברי רמ"ח, יודע דף גמרא ופרק תנ"ך, ובמותי כתבו אך , נפטר בשנת כך וכך." (מעצמי אל עצמי)

עגנון

New member
זו לא החתימה שלי

זה מופיע (עדיין) בכרטיס האישי בסעיף על עצמי.

למעלה