מחפשת מאמר

מחפשת מאמר

שלום לכולם, שמחתי למצוא את הפורום הזה, בתקווה כי אולי אמצא כאן תשובה. אני מחפשת מאמר המתייחס לאותיות שד"י באמנות יהודית. אשמח לכל קישור בנושא, בתודה ענקית, שלומית

שלומית ברוכה הבאה לפורום

האותיות שד"י כתוב בדרך כלל על המזוזה. אחת הדעות שזה ראשתי תבות "שומר דלתות ישראל" אולי מישהו מחברי הפורום יוכל להוסיף. מועדים לשמחה

תודה בני

ברור לי כי מדובר ב"שומר דלתות ישראל" אודה מאוד אם מישהו יוכל להפנות אותי למאמר בנושא הקשור לשד"י או ברכת כהנים כפי שהופיעו באמנות היהודית משך השנים. שוב רב תודות, ממתינה בקוצר רוח... שלומית

לשלומית, ברוכה הבאה לפורום.

בקישור המצ"ב יש מאמר אודות ציורים וביאורים לנשיאות-כפיים .

לרחל תודה רבה!

נדמה כי המאמר רלוונטי לי מאד, אך ישנה בעיה עם הקישור שלא נפתח. תוכלי לצרף לי אותו שנית? תודה רבה!!! שלומית

בכל זאת תודה

אשמח אם מישהו מכיר מאמרים נוספים בנושא שד"י-שומר דלתות ישראל באמנות היהודית. ולרחל - תודה רבה, שלומית

noynoy5

New member
המילה שד"י נוספה למזוזה רק

בתקופת ימי הבניים תחת השפעת הקבלה שתפסה תאוצה נרחבת באותה תקופה. אומנם אין לי מאמר ספציפי לתת לך אבל יש ספר שמדבר על האומנות היהודית והוא מסביר קצת על הנושא: Jewish folk art from biblical days to modern times by Ungerleider-Mayerson.ואם את גרה באזור המרכז, תוכלי ללכת לספריה של אוניברסיטת בר אילן, ואני בטוחה ששם תמצאי את מבוקשך (גם את הספר הנ"ל)

למעלה