מחפשת לאמץ חמוס

גרוברית

New member
מחפשת לאמץ חמוס

אהלן,
קודם כל תדעו שיש לכם אחלה פורום שבעולם!
נראה שהוא מלא באנשים/ות טובים...

אני רוצה לאמץ חמוס
מאמינה שאוכל לעמוד בהוצאות הכספיות השוטפות
אבל הבעיה שלי היא בקנייה הראשונית.
לכן אני מחפשת מישהו שמוכן למסור חמוס,
רצוי אחד שלא דורש הרבה הוצאות ראשוניות,כלומר-מסורס/מעוקרת, מחוסן/ת, אם הוא מגיע עם אוכל/חול/כלוב וכו' - מה טוב.

לצערי גם כשמצאתי סופסוף מישהו שמוסר הוא ביקש (בצדק כמובן) את ההוצאות - חיסונים וכו', וזה סכומים שקשה לי לעמוד בהם כבר בהתחלה.

ממש אשמח אם תמצאו לי! אני מחפשת כבר מלא זמן...
מובטח לו בית חם ואוהב, הרבה טיולים משחקים ואנשים

יומטוב :)
מיכל

WTR

New member
דיברת איתי במקרה?

לגבי החמוס שאצלי

אם כן, אז כמו שאמרתי לצערנו פן כלכלי הוא קריטי בימים שמנסים רק לקצץ לנו מההכנסות ולייקר הוצאות מחייה.....
ולגדל חמוס זה אומר להוציא כסף. בהתחלה, כשקונים את כל הציוד ומגיעים לחסן אותו בהיותו גור.
בגיל 5-6 חודשים, כשצריך לעקר/לסרס.
ומגיל 3 ומעלה, שהסיכוי שלהם למחלות נפוצות גדל: מחלת אדרנל, אינסולינומה, סרטן ועוד...
זה לא מעט הוצאות וכדאי לשקול כבר עכשיו אם זה משהו שתוכלי לעמוד בו
שלא לדבר על זה שתמיד צריך לשמור בצד למקרי חירום... אי אפשר לחכות אם קורה משהו כי זו חיה מאוד עדינה ורגישה
גם אין הרבה וטרינרים שמטפלים בחמוסים. אם מצאת אחד כזה שבאמת מבין באזור מגורייך - הרווחת. אם לא- אז גם לנסוע לוטרינר כל פעם זה לא פשוט.
אני אישית נוסעת פעם בחודש מראש העין לחולון... מעבר לטיפולים עצמם גם דלק זה כסף

שיהיה בהצלחה בכל מקרה!
איילת

גרוברית

New member
כן :)

וכמו שכתבתי,
זה הגיוני לגמרי...
פשוט אני לא רוצה להתחיל בסכום גבוה כל כך
כי לא יישאר לי לשוטף.
אני מאמינה שבשוטף אני יכולה לעמוד כי יש לי הכנסה קבועה
אבל לבזבז משכורת שלמה על הקנייה הראשונית נראה לי חבל...
תודה בכל מקרה!

laalaalalala

New member
הוצאות כספיות ..

לגדל חמוס זאת הוצאה כספית ! אם זה הכלוב שנע בין 400 ש"ח ומעלה, ארגזים, חול, אוכל שחייב להיות איכותי, סירוס/עיקור שעולה 400-450 ש"ח, חיסונים שעולים בדרך כלל 180-200 ש"ח לחיסון אחד .. ולכן את לא יכולה לצפות ממישהו שמוסר את החמוס לא לדרוש סכום כסף גבוה עבור ההוצאות. אולי רק במקרים שהבעלים לא יכולים להחזיק בחמוס יותר ומוכנים לתת אותו בכל מחיר.
אני זוכרת שדיי מזמן הייתה בפורום מודעה על חמוסה "מגי" שהבעלים מוסרים - לא זכור לי אם היא מעוקרת ומחוסנת. תדפדפי בשרשור האימוץ אולי זה עדיין אקטואלי.

בכל מקרה, תחפשי ביד 2..

גרוברית

New member
אני בודקת את מה שהצעת

תודה רבה :)
וכמו שכתבתי - אני מבינה לגמרי את עניין כיסוי ההוצאות,
רק שאני באופן אישי לא יכולה לעמוד בזה כרגע.
לעומת זאת, אם אמצא חמוס שכבר לא דורש את רוב ההוצאות הראשוניות שציינת,
אני אוכל לעמוד בשוטפות.
(ואגב, כבר מצאתי שניים כאלו שבאמת רק מחפשים להיפטר מהעול וישמחו לכך, רק שבסוף תפסו לי אותם...כך שזה אפשרי)

zivit1234

New member
אני יכולה לעזור לך בכלוב אם את צריכה....

יש לי את הכלוב הישן של החמוס שלי - עכשיו יש לו וילה נפרדת .... יחד עם עוד נשמה תאומה ומדהימה בשם פייבל.....
הכלוב שלי הוא של שתי קומות והוא במצב ממש טוב . אין לי אביזרים להציע לך ...... אבל אפשר לאלתר כל מידי דברים עבורם ולהכין עבורם אביזרים כך שלא חייבים לבזבז הרבה כסף.... אם את מעוניינת תיצרי איתי קשר.....

גרוברית

New member
וואו מדהים

אני אצור איתך קשר ברגע שאמצא לי את החמוס המיוחל :)
תודה רבה!

למעלה