מחפשת ייעוץ

מחפשת ייעוץ

שלום!
אני פעם ראשונה בפורום ורציתי לשמוע את דעתכם. אני בת 29 עובדת בעבודה שהיא בעיקר לפרנסתי לא נהנית ממנה. אני בחורה מאוד ערכית ומחפשת את ייעודי אני בעיקר צריכה הכוונה שלא הייתה לי אף פעם, כדי למצוא את התחום שאני טובה בו וגם שאצליח להיות מסופקת. שאלתי היא: איך מגיעים לזה? אתם חושבים שאני צריכה אימון? או שמגיעים לזה לבד? אני חשה בלבול נוראי. חשבתי כמה פעמים על אימון אני שוקלת פעמיים גם בגלל ההוצאה הכספית שלא ממש מתאפשרת לי.אשמח לשמוע תגובות..........

AlexCoaching

New member
ברוכה הבאה!

שלום וברוכה הבאה לפורום!
התחומים שאת מעלה הם תחומים שיכולים להיות מאוד רלוונטיים לאימון.
תהליכי אימון יכולים לעזור לך לסדר את הבלבול. אימון לרוב כולל התבוננות ומציאת התחומים הספציפיים והעיסוקים שמעניינים אותך, מבוססים על הערכים שלך ויביאו לך סיפוק.
אימון יכול לעזור לך בדרך שלך למציאת התשובות שמתאימות לך, ליישם ולהשיג מטרות בשטח.
שימי לב שאימון שונה מייעוץ. הוא לא מספק לך תשובות מוכנות מראש.
לכן כדאי לקחת מפגש היכרות. הרבה מאמנים נותנים אפשרות של מפגש היכרות בחינם.
שזה מאוד מומלץ מכיוון שזה מאפשר לך להכיר את האימון, המאמן, השיטה של המאמן, להרגיש את הדינמיקה עם המאמן, ולהחליט האם אימון זה מה שמתאים לך.
כמו כן יש מאמנים וסטאזרים שמציעים אימונים בחינם או בעלות סמלית.

ציינת שאת "שוקלת פעמיים גם בגלל ההוצאה הכספית". מה עוד עוצר אותך?

פרינסס77

New member
תודה על ההתייחסות

אז קודם כל אכן מודה על התגובה.
קראתי את מה שכתבת. העניין הכספי כן משמעותי פה אבל אין ספק שאני קצת בספק עד כמה תהליך אימון יכול להועיל מאחר ובדרך כלל שמגיעים לאימון אתה צריך לדעת מה אתה רוצה מה מטרותיך...ועם האימון מתקדמים למימוש המטרה. אצלי עדיין המטרות לא ברורות ולכן אני בספק האם התהליך יהיה נכון לי...וברור שגם עניין ההוצאה הכספית נכנס פה...

AlexCoaching

New member
האמנם?

מה גורם לך לחשוב שבדרך כלל כשמגיעים לאימון צריך שיהיו מטרות מוכנות?
אימון זה ממש לא רק לבוא ולראות איך מגיעים למטרות שכבר יש לך.
כמו שציינתי התבוננות ומיקוד על המטרות שלך זה חלק מתהליך האימון. בהחלט לא חייבים להגיע עם מטרות מוכנות.
באימון מאבחנים ורואים איפה את נמצאת ואיפה תרצי להיות על ידי שימוש בכל מיני טכניקות אימון.
מגיעים לערכים שלך, בונים חזון בהתאם, מטרות יותר ספציפיות, יעדים, ורק אחר כך תוכנית פעולה למימוש המטרות...
כך שאפשר להגיע לאימון בלי שום מושג לגבי המטרות שלך ולהגדיר אותם במהלך האימון.
אני אומר יותר מזה, הרבה מאוד אנשים מגיעים לאימון בהרגשה שהם חיים את היום יום שלהם כי "ככה זה".
לרובם גם אין מושג איך לגלות מה יתן להם את התשוקה בחיים כי לא מלמדים את זה במוסדות לימודים פורמליים.
הרבה מהדברים האלו הם לא מודעים.
ובאימון חלק מהעבודה היא העלאת דברים לא מודעים למודעות.

הנושא הכספי

נשמע שהנושא הכספי מהווה שיחה משמעותית אצלך.
העבודה - בעיקר לכסף.
אימון - האם שווה את ההוצאה הכספית.

האם את מאמינה שאפשר לשלב בעבודה גם הכנסה טובה וגם ערכיות כפי שאת?
אם אני אספר לך שבאימון זה אפשרי, ותוכלי להגיע לעבודה כזו, שגם תכניס, כמה את מוכנה "לשלם" בשביל כך?
כמה את מוכנה לשלם בשביל לשנות את ה"יחסים שלך עם הכסף"?

הבעיה שזה כזה פלונטר. בגלל שהכסף כ"כ חשוב, אני לא מוכנה לשלם בשביל ללמוד שהוא לא כ"כ חשוב, שאפשר להשיג אותו גם בקלות, בשביל להגיע לערכים שלי שחשובים לי

בקיצור, אם השאלה היא: האם האימון יהיה כדאי, האם תפיקי ממנו ("לא ממש מתאפשר לי" = "אני יכולה, אבל לא מאמינה שזה שווה את ההוצאה/ הכסף שווה לי יותר מהתמורה שאקבל")- התשובה היא חיובית בהחלט. כמובן, תלוי מי המאמן שבחרת (שגם שם, תלוי אם הבחירה היא לפי מחיר או לפי מקצועיות...) גם פרנסה וגם ערכים? הא, מה דעתך?

בהצלחה.!

פרינסס77

New member
היי

אז קודם כל החלפתי את שמי אבל עדיין זאת אני. תודה על התגובה, לגבי עניין כספי. אז תהיה בטוח שיש לי יחסים טובים עם כסף. אבל לפעמים זה לא ממש זמין ואתה מעדיף להוציא את זה על הוצאות שאתה ממש חייב...
אני מאמינה ובטוחה וזהו חלומי לעבוד בעבודה שגם אהיה מסופקת וגם ארוויח לפרנסתי זאת הסיבה שאני מחפשת פתרונות....

ועוד דבר חשוב

באימון, לא נחפש במה את טובה כדי להתאים לך עבודה,

אלא, במה היית רוצה לעבוד שיביא לידי ביטוי את הערכים שלך
ואז נברר איך תוכלי גם להיות טובה שם, ולהתפתח.

לא בהכרח, או בהכרח שלא - מה שאת טובה בו עכשיו (נניח מחשבים...) לא אומר שזה יהיה התחום שלך, אם נניח חשוב לך תחום אחר (נניח לעבוד עם אנשים - טיפול, חינוך, וכדומה).

אבל כפי שאלכס כתב - אימון אינו הכוונה.
אלא - את תראי בעצמך ותגיעי לתשובות בעצמך דרך האימון והתהליך עצמו, שהוא עוצמתי מאוד.
האם אפשרי להגיע לזה לבד? יכול להיות. העובדה היא שכרגע לא הגעת לזה ואת כבר, (או לא כבר) בת 29, אז זה אכן מאוד מומלץ, ותראי את זה כמתנה גדולה שאת מוכנה להעניק לעצמך. הרי ביניינו - הערכים שלך חשובים יותר!

פרינסס77

New member
היי

אני מסכימה עם כל מילה שכתוב...השאלה האם אימון יצליח להוציא ממני לבד מיקוד על מטרותיי? ואשמח קצת יותר לפירוט על התהליך?

מה מטרותייך?

את רוצה להחליף עבודה?

את רוצה, בלי קשר לעבודה, למצוא משהו שייתן לך סיפוק?

מה את לא מאמינה שאת יכולה לעשות? (חלום)? נשמע שצריך לשחרר שם כמה דברים.
את מוזמנת לתת קצת יותר פרטים שנוכל להתייחס ולא לנחש.

את רוצה הכוונה, כתבת, ואני שומע בדברייך, שאת רוצה להקשיב ל"בפנים" משהו עמוק בתוכך, אצלך. אבל אם מישהו אחר יאמר זאת - אז זה יהיה אישור להרגשה שלך? או, שאת לא רואה איך את יכולה להגיע לכך?

התהליך בגדול - הוא, בעיני - הקשבה. המון הקשבה אלייך, לרצונות שלך, למה שאת רוצה, לאמונות שלך (ומחשבות) על מה שאת רוצה לעשות. המאמן שואל שאלות ומשקף, לא יועץ, לא מכוון. בתהליך - נקשיב ונזהה מה חשוב לך, מה את רוצה, ניתן לזה מקום, נראה לאן את רוצה להגיע אבל את לא מאמינה שהוא אפשרי. נראה - שמה שאת רוצה הוא אפשרי. (אחרת לא היית רוצה). אבל זה באמת על רגל אחת. נשמע שאת מאוד זהירה וחוששת. אשמח לשמוע במה מדובר. אולי - יש לך "שיחה" על מה אימון, מה זה מאמנים? אנחנו לא 'קוסמים' (למרות שיש כאלו שכן מנסים ליצור את הרושם הזה) ולא 'שרלטנים/ (חלק כן, כמו בכל דבר). אלא, אנשים שהתמקצעו בלהקשיב לאנשים, בדור הזה שאין כ"כ הקשבה, אלא לכל אחד יש מה לומר. להקשיב - ולהוציא את התשובות שטבועות בנו. וזה הרבה יותר נפלא מאשר "יועץ תעסוקתי" שיאמר לך שאת מתאימה להיות רופאה, נניח, ובמיוחד שלא עברת תהליך פנימי. אבל אולי את רוצה יועץ?

האינטראקציה...

שלום לך |4ו|

קיבלתי תשובות נפלאות שאני מסכימה עם רובן.

יש משהו באינטראקציה עם אדם אחר שעוזרת לנו להוציא מעצמנו יותר ממה שהיינו יכולים להוציא לבד. אנחנו חיות חברתיות. אנחנו זקוקים למראה הזו, לאוזן הקשבת, ללב ששומע ואז מחזיר לך בחזרה את מה שהוא שמע. ואז את שומעת את עצמך מהכיוון השני, בודקת אם זה מדויק, ומדייקת את זה עוד. עד שהקול שלך הופך למדויק.

אימון נותן יותר מאשר מה שאת מצפה. עבודה עם אדם שמתמחה בעבודה כזו היא חויה מיוחדת, מעוררת, מעניינת, מחדשת...

בהצלחה

צריכה הכוונה שלא הייתה לי אף פעם

הי עדן וברוכה הבאה

יש משפט נהדר שאומר שלפעמים אין לנו ברירה אלא לצאת לדרכנו. והנה - את כבר על אם הדרך. ברבו!
כתבת שאת בחורה מאד ערכית ושאת מחפשת את ייעודך. זיהוי והכרה בערכים ובייעוד הם חלק מהותי מתהליך האימון.
עוד כתבת שאת רוצה לזהות את התחום שאת טובה בו. ובכן - כל תהליך האימון נשען על המשאבים האישיים שלך. חלק משמעותי בתהליך הוא זיהוי וניכוס הכישורים והעוצמות שלך.
מה עוד? כתבת שאת רוצה להצליח להיות מסופקת. ובכן - ישנם יחסי גומלין הדדיים בין תחושת הסיפוק שלנו לבין מימוש החזון והייעוד שלנו. ככל שאנחנו מממשים את הרצונות שלנו, נותנים ביטוי ליכולות, לצרכים ולהעדפות האישיות שלנו רמת הסיפוק שלנו גוברת.
איך מגיעים לזה?
הפגישות הראשונות בתהליך האימון נועדו למפות את הערכים, את תחומי החוזק, הייעוד והחזון של המתאמן.
ייעוד מבטא את השילוב בין הכישורים האישיים לבין הערכים. מרכיב נוסף בייעוד הוא איזו קבוצה באוכלוסיה חשובה לך? למי היית רוצה להיטיב ולתת מעצמך?
חזון הוא תמונת עתיד מיטבית שלך. איך היית רוצה שחייך יראו בעוד 5 שנים למשל?
אחרי שלב המיפוי עוברים להגדרת מטרה - המתאמן בוחר תחום מסוים בו הוא רוצה להתמקד. למשל - בחירת כיוון מקצועי - או תחום אחר בחייו שהוא מרגיש פנוי, בשל ורוצה לקדם אותו.
לאחר ההגדרה פורטים את מטרת העל לתכנית פעולה עם יעדים קטנים, אופרטיביים וברי השגה. יתר הפגישות נועדו ליישום היעדים הלכה למעשה תוך כדי משוב והפקת לקחים.
אז האם אימון יכול לקדם אותך ולפזר את הבלבול שאת חווה? - כן.
האם אימון יעזור לך למפות את היכולות והכישורים שלך? - כן.
האם ניתן להרגיש סיפוק וגם להתפרנס? - כן.
האם את באמת רוצה להיטיב עם עצמך? - הגיוני שכן.
האם את מוכנה לעבור מדיבורים למעשים? - ?
בהצלחה
כרמית אלון

פגישת היכרות

מה שאת מתארת הוא מאוד מוכר ונפוץ. לשם כך נועדה פגישת ההיכרות (רוב המאמנים מציעים אותה ללא תשלום או התחייבות כלשהי). בואי וגלי בעצמך האם אימון הוא הדרך המתאימה לך. בהצלחה גדולה!

למעלה