מחפשת ייעוץ

maksin

New member
מחפשת ייעוץ

שלום, אני מסיימת השנה לימודי פסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה ומתחילה בעצם לחפש מה מתאים לי... עם מי אני יכולה להתייעץ? אני יודעת שאני מעוניינת בלימודים מתקדמים בתחום החינוך ועבודה עם נוער או אפילו עם הורים אשמח לדעת איפה אני יכולה לקבל ייעוץ, איפה אני יכולה לראות פריסה של כל האופציות שעומדות בפני תודה מראש

המשך לימודים

הי, יש כמה אפשרויות שחשבתי עליהן: חינוך בלתי פורמלי, הנחיית הורים במכון אדלר, לימודי ייעוץ חינוכי לתואר שני. אם יש לך גישה ונסיון באומנות תוכלי להמשיך בלימודי טיפול באמצעות הבעה ויצירה כמו טיפול בתנועה, באומנות, במוסיקה וגם טיפול באמצעות בע"ח. בנוסף, את יכולה לחפש עבודה באבחון או בהשמה במכונים המתמחים בכך, אם התחום הזה מעניין אותך. לא ממש הבנתי האם את מעוניינת לעבור תהליך של ייעוץ תעסוקתי או פשוט לקבל רעיונות להמשך לימודים ולבחור ללא תהליך ייעוץ. בכל מכוני האבחון התהליך משלב אבחון על ידי פסיכולוג תעסוקתי וגם מבררים ביחד על אפשרויות המתאימות לאדם בהתאם למסלול שבו למסלול בו למד. כמיטב ידיעתי, אין אפשרות להגיע רק לייעוץ לגבי מקצועות אפשריים. בברכה ובהצלחה! אילת

maksin

New member
תודה וגם...

אני בהחלט בודקת הנחיית הורים, יש גם באדלר ועוד הרבה מקומות שאין לי מושג מי יותר טוב ממי... ייעוץ חינוכי הוא בהחלט אופציה, אני תוהה עליו הרבה. הייתי רוצה לדבר עם אנשים שלמדו את זה, שהיו בנקודת החלטה דומה לשלי ואיפה הם מצאו את האינפורמציה אין לי רצון לעבור עכשיו איבחונים ומבחנים כי אני יודעת מה תחום בשבילי אבל הייתי רוצה לדעת מה יש בשוק הלימודים להציע לי ואיך הלימודים האלה נתפסים במשק, זה מה שחסר לי במאגר האינפורמציה.

אוקי

עכשיו יותר ברור מה את שואלת. מלבד הנחיית הורים וייעוץ חינוכי האם יש עוד תחומים שאת חושבת עליהם? אני אוכל לספר לך קצת על התחומים שהעלית: בוגרי הנחיית הורים יכולים לפתוח קבוצות וברוב המוחלט של המקרים מדובר בעבודה עצמאית ולא כשכירה. ניתן גם לעבוד בהדרכת הורים אחד על אחד, דוגמת סופרנני. ייעוץ חינוכי הוא תואר שמאפשר לך להשתלב כיועצת חינוכית בבתי ספר, החל מיסודי ועד תיכון, כאשר העבודה היא עבודה מערכתית ברובה- ביחד עם המורים, התלמידים, ההורים. יועצים חינוכיים עם ניסיון יכולים ללמוד טיפול משפחתי. חלק מהעבודה היא באחד על אחד וחלק בהעברת תכנים בסדנאות .כמובן שאפשר גם ללמוד הנחיית קבוצות ולהתמקצע בתחום עוד יותר. אם תמקדי מה עוד מעניין אותך לדעת,אז אולי אוכל להוסיף עוד מידע. בברכה אילת לבנון

maksin

New member
עוד המון שאלות יש....

קודם כל אשמח לדעת מאיפה הידע, אולי אוכל לקבל ייעוץ יותר ממוקד דרכך... לגבי עוד תחומים, אז אני בדיוק מחפשת, אני רוצה עבודה בסביבה חינוכית אבל חשוב לי לא להפוך לחלק המערכת ולעשות בסופו של דבר עבודה זיסיפית ומשרדית, אלא להוביל לשינוי ולהרים את המקומות הבעייתיים במערכת. יועצת חינוכית יכולה להשתלב בעוד מקומות? איך המקום במשק של מנחי קבוצות הורים, זה ריווחי? איך פסיכולוגיה חינוכית? מה לגבי המקומות לימוד, מה הבדל בין סמינר הקיבוצים למכון אדלר? עדיף ללכת על תואר שני או שעדיף לעשות מגוון השתלמויות?

עוד תשובות

יועצת חינוכית עובדת בבתי ספר אלא אם היא מפתחת במשך הזמן עבודה כפרינלנסרית כמנחת סדנאות בתחום. לגבי מנחי הורים,אין כללים ברורים. אלה שמצליחים ובעלי ניסיון מרויחים יותר ויש שפחות. זה לא תחום שמתעשרים ממנו בד"כ והתחרות כמו בכל תחום לא קלה. תואר שני פסיכולוגיה חינוכית יאפשר לך בד"כ לעבוד בשירות הפסיכולוגי בעיריות ולעבוד עם המורים ועם הורים לילדים שנזקקים. לעזרה. לגבי תואר שני- בהנחיית הורים קורס במקום מוכר זה מצוין. עבודה בייעוץ חינוכי מחייבת תואר ראשון לפחות בתחום. מבחינת השפעה, בשני המקצועות האלה יש פוטנציאל להשפיע ולעשות הבדל. לגבי מקורות הידע שלי, אני בעלת תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית וגם מאמנת אישית. תקופה ארוכה עבדתי במכון אדם מילא ביחידה לייעוץ קריירה ונחשפתי למגוון מקצועות. הוכשרתי כמאמנת לפני 4 שנים ואני מאמנת ומדריכה מאמנים חדשים. פגשתי אנשים רבים שהגיעו לאימון בשל הרצון לבחור או לשנות קריירה. ההמלצה הכי גדולה שלי היא לחפש בסביבתך הקרובה והרחוקה אנשים שלמדו את המקצועות עליהם את חושבת. הרי אין חכם כבעל נסיון. חשוב לשוחח עם מספר אנשים מהתחום ולא עם אחד או שניים כדי לקבל תמונה מלאה ולא נקודתית. הכיני רשימת שאלות שמעניין אותך וחשוב לך לשאול ובקשי מהאנשים להתייחס בהרחבה ולא רק להגיד האם כדאי או לא ללמוד את התחום. המטרה בשיחה היא לקבל ידע רחב, תמונה רחבה ולכן מומלץ לבקש דוגמאות ולבקש מכל אדם שאת מדברת איתו, שם של מישהו נוסף שאולי יוכל לעזור לך להכיר עוד יותר את התחום. אם יש לך שאלות נוספות לגבי מקצועות נוספים, אשמח להמשיך ולסייע. בברכה אילת לבנון

maksin

New member
ברור שיש עוד שאלות

הייתי שמחה לעבור לפורום on-line אז אם את מחוברת למסנג'ר או משהו כזה אשמח לקבל מסר ממך קודם כל תודה, אני באמת אעשה רשימה של שאלות. מה היתרון שיש לפסיכולוג חינוכי על יועץ חינוכי? איך עדיף לסדר את הלימודים, קודם תואר שני ואז השתלמויות או שזה לא משנה? (אגב, כשאני אומרת יועץ חינוכי אני מתכוונת לתואר שני כי אני לא רואה סיבה כרגע לעשות עוד תואר ראשון) איפה באמת אני יכולה למצוא אנשים? איפה אני ניגשת? אני רוצה לדבר עם אנשים שכבר עובדים בתחום ולא רק לומדים. אני אשמח לדבר עם יועצים חינוכים, עם פסיכולוגים חינוכים שעובדים בתחום, עם אנשים שרק עשו השתלמויות ולמה הם החליטו ללכת על זה... מה לגבי בתי הספר? את יודעת על בתי ספר שנחשבים יותר או נחשבים פחות? יש קורסים עדיפים? לגבי הכסף, ברור לי שאני לא הולכת לעשות את המיליון הראשון שלי בתחום הזה, זה לא העסק, אם היה חשוב לי הכסף הייתי צריכה ללמודע הנדסה להכנס להייטק או משהו... אבל זה לא העניין כאן. יותר חשוב לי שתיהיה לי תעסוקה, הכי גרוע לדעתי זה כבר לבחור מקצוע ושלא תיהיה בו עבודה של ממש במשק. לגבי תחום ההורים, הורים באמת הולכים לייעוץ היום? זה מקובל? יש לזה באמת קהל? והשאלות רק מתרבות מרגע לדודלי :) תודה מראש

חזרתי..

הי, כדי לקבל יותר מידע אחת הדרכים היא לפנות לחוגים המלמדים את המקצועות ולבקש שיחת ייעוץ. כשתגיעי לשם, נסי לשוחח עם סטודנטים שלומדים שם. את יכולה אפילו לבקש טלפונים של כמה בוגרים וכמה סטודנטים בהווה ואני מאמינה שלא תהיה בעיה. חשוב לדבר גם עם אנשים שלומדים היום וגם עם אנשים שיש להם הרבה נסיון ומאחורי כבר כמה שנות עבודה כדי לראות את הדברים בפרספקטיבה. את יכולה בנוסף להתקשר לבית הספר בו למדת ולבקש לשוחח עם היועצת. הגיעי עם רשימת שאלות כדי שהשיחה תהיה אפקטיבית. לגבי יעוץ הורים- הרבה אנשים מודעים לצורך בעזרה של גורם חיצוני ובלמידה של כישורי הורות ומשפחה אך העבודה היא כפי שאמרתי בד"כ כעצמאית. בברכה אילת לבנון

למעלה