מחפשת חומר בשם rennet

debrah

New member
מחפשת חומר בשם rennet

הי לכולם. אני מחפשת מידע היכן ניתן לרכוש חומר שנקרא rennet שזה חומר המשמש לייצור גבינות. (לפי מילון: תסס מעכל חלב הנמצא ב... אתם לא רוצים לדעת איפא).

yifatushc

New member
כל מה שרצית לדעת על ה-rennet...

ולא העזת לשאול.
להלן הקישור: rennet בהנאה! וברוכה הבאה לפורום.
יפעת

debrah

New member
RENNET

הי ותודה רבה מאוד. מה הינו עושים ללא אינטרנת וללא הנשמות הטובות? אולי האנשים בכל זאת טובים ונחמדים ביסודם ורק חלק מהם מתקלקל בהשמך. ובכל זאת לא הצלחתי להבין היכן אפשר לקנות את החומר "פפסין". קראתי את כל השרשור ולא מצאתי היכן (לא בהזמנת אינטרנת מחו"ל!!). אולי בכל זאת משהו יודע מקום בארץ. אני מכינה גבינה לבנה (השם לא מזיז לי) לצריכה עצמית כמעט כל שלושה ימים: 3 ליטר חלב - מעדיפה טרה 3% כפית וחצי (מהסט הסטנדרטי) מלח לימון בד "אורגנזה" לבן - להשיג במדרחוב נחלת בנימין קרוב לרמב"ם הכנה: חימום החלב עד כמעט רתיחה והוספת מלח הלימון המומס במעט מים פושרים אפשר להמשיך עד רתיחה אך לא נחוץ. נותנים לעסק להתקרר עד שאפשר לטפל בו בידים. שמים את הבד במסננת ומעבירים את "התבשיל" לסינון. אני אוספת את קצוות הבד וסוטת את כל המים בעזרת "סיבוב" כך שנוצר מעין כדור די יבש. לשמירה אני עוטפת את הגבינה בניילון נצמד. אין בעיה של כמה זמן נשאר כי זה לא נשאר במקרר יותר מיום בגלל טריפה. את הפפסין או "RENNET" אני צריכה כדי להכין מוצרלה לפי מתכון מהרשת. תודה מראש על מידע היכן לרכוש את הפפסין תודה רבה מאוד

yifatushc

New member
בבקשה ../images/Emo140.gif ושאלה לי אליך...

לגבי המתכון שנתת: אני מעוניינת להכניס אותו למאמרינו, רק רציתי לדעת כמה זמן יש להמתין מרגע סחיטת המים, עד להיווצרות הגבינה? האם יש להשאיר את כל ה"עסק" בצד לאיזה יום יומיים? או שמיד יש גבינה? תודה!
יפעת

debrah

New member
גבינה טריה בהכנה עצמית

הי, הגבינה מוכנה לאכילה מידית. היא טעימה מאוד - להקפיד על כמות מלח הלימון. (חצי כפית סטנדרטית לליטר חלב, מומס לגמרי במעט מים פושרים לפני ההוספה לחלב) אם נשאר מהטריפה - ניתן לשמור במקרר כמה שרוצים. אצלי זה נגמר עוד באותו יום. (עם קצת שמן זית, מריורן מיובש וטבעות בצל סגול נראה אתכן שישאר מזה) גרסה יותר מתוקה של הגבינה מתקבלת ע"י שימוש בחומץ פשוט או חומץ תפוחים, בערך שתי כפות חומץ לליטר חלב. הגושישים הנוצרים יותר גדולים וטקסטורה לאחר סינון קצת שונה אולם הגבינה יותר מתוקה (לא יודעת לאן נעלמת החמיצות של החומץ). לא מענין אותי איך קוראים לזה - אורדה או ריקוטה או מה שיהיה אבל זה טעים לאללה. חוזרת ומדגישה את חשיבות הכמויות והטמפרטורה של החלב - לפני רתיחה במצב "תחזיקו אותי אני גולש" ולמי שיש מד-חום זה 85-90 מעלות צלסיוס. אני גם מכינה לבנה LABANEH בעצמי, זה קצת יות מסובך ויותר זמן אבל שווה שווה. אם רוצים את השיטה צריך לבקש. BYE ובתאבון.

למעלה