מחפשת המלצה על קורס הכנה ללידה

sleepyb

New member
מחפשת המלצה על קורס הכנה ללידה

היי לכולן! מנסה גם בפורום פה, מקווה שזה בסדר :)

אני מרגישה שאני לא מעוניינת לעבור קורס הכנה ללידה במסגרת בי"ח או במסגרת שיש בה מספר רב של זוגות (בהרגשה שלי כבר 5 זוגות זה הרבה).
רציתי לשמוע איזה אופציות יש עוד?
האם יש קורסים מצומצמים?
האם יש מיילדת שמעבירה באופן מצומצם או אפילו פרטי?
או אולי דולה? (אני לא מעוניינת בדולה בלידה, אבל כהדרכה נשמע לי אפשרות טובה)

האם באמת יש צורך בקורס ארוך או שאפשר מפגש-שניים-שלושה?

אשמח לכל מידע!
תודה

פזית66

New member
מצטרפת לשאלה

רוצה קורס מצומצם (מבחינת כמות המשתתפים) שמוכוון להנחיות ללידה טבעית בבית חולים. לא רוצה דולה בלידה. שאלתי כאן לפני שבועיים לגבי התכוננות ללידה טבעית בלי קורס עקב מצב כלכלי לא טוב, ובינתיים המצב השתפר (בן הזוג מצא עבודה) כך שיש לנו אפשרות כלכלית לקורס טוב.

באיזה איזור מחפשות?

אני ובעלי עשינו קורס (רק שנינו) עם מישהי מפ"ת שמעבירה קורס הכנה ללידה והיא יועצת הנקה.
היו 3 פגישות אם אני זוכרת נכון, לדעתי היה מעולה. עבדה איתי הרבה על נשימות, והסבירה את כל התהליך- מה הולך לקרות...
בסוף הקורס הביאה לנו חוברת שמסכמת את מה שהיא אמרה.
אחרי הלידה התקשרה והציעה שתבוא לעזור עם ההנקה. אני לא השתמשתי בזה, אבל התייעצתי איתה כמה פעמים בטלפון (גם אחרי הלידה השניה).
&nbsp
נראה לי שהקורס עלה משהו כמו 600 ש"ח, ואם יש לכם ביטוח בריאות פרטי הם מחזירים חלק מזה.
&nbsp
אם מישהי מעוניינת בטלפון שתכתוב לי בפרטי =)

פזית66

New member
כתבתי. אני מת"א. זה נשמע מתאים אבל כמובן אשמח להמלצות נוספות

האמת? הייתי משקיעה את הכסף בדולה ובודקת איתה אם זה כולל מפגש

קודם. יש גם דולות מתלמדות שמלוות תמורת הוצאות או סכום נמוך. אני ילדתי פעמיים וליותה אותי אחותי- נוכחותה מאד מאד (תכפילי במאה מאודים) עזרה, למרות שהלידות שלי היו קצרות וקלות. אני חושבת שבלידה ארוכה או מסובכת יותר הייתי מצטערת מאד שלא לקחתי גם דולה. נוכחותה של אחותי עזרה גם לבעלי שתחילה לא התלהב מהרעיון, ובזמן הלידה שמח מאד שהוא לא לבדו ליד הג'קוזי עם צרור השמחה החצי ערומה הזאת שנאנקת, נושפת, נאנחת, ממלמלת ובכלל עושה קולות של ליויתן במצוקה..ושהוא לא צריך להיות שם לבדו ולהחליט מתי לקרוא למיילדת שתבוא לעזור.
זה מאפשר לו לנכוח בלידה בלי שיידרש לעשות תפקיד מעבר ללהיות אב לעתיד נרגש מאד.
בעיני זה דבר שכדאי להשקיע בו כי אנחנו יולדות מעט פעמים בחיים ויכול להיות לליווי השפעה קריטית על בטיחות התינוק והאם וגם על ההרגשה שלנו בלידה.
לגבי הכנה ללידה: את יכולה לקרוא את לידה פעילה, (110 שקל, ובטח אפשר לשאול ממישהי. אני אקנה השבוע ואשמח להשאיל לך -גם אני תל אביבית) וסיפורי לידה בפורומים, בבאופן טבעי וכאן. ואז אחרי שיהיה לכם הרבה מהידע שניתן בקורסים האלה, לעשות הכנה ללידה במפגש קצר עם הדולה (אם היא מסכימה) או עם מדריכה בקורס מקוצר.
אני עשיתי הכנה ללידה ראשונה גם בהרבה קריאה(שלדעתי עזרה לי הרבה יותר מהקורס הרשמי), וגם לקחנו באמת קורס הכנה כזה בדיאדה תל אביב אבל אחרי דקה סגנון הדיבור של המדריכה הביא לי פריחה ו...ברחנו משם.
מצאנו מדריכת הכנה ללידה שתבוא הביתה, היא בדיוק למדה או משהו ובאה לשני מפגשים של שעתיים תמורת מחיר נמוך ממחיר הקורס, היתה מאד נחמדה ועניינית. ועדיין אני חושבת שאם זה עומד מול דולה הייתי משקיעה בדולה. וקונה עגלה ושידה וביגוד יד רביעית ואפילו חוזרת שבועיים קודם לעבודה. כי כל אלה נשכחים במשך השנים...לידה לא שוכחים.
&nbsp

פזית66

New member
אני מתארת לעצמי שאכן דולה יכולה להיות הרבה יותר יעילה

מקורס הכנה ברמת העיקרון. אבל אני לא חושבת שזה מתאים לי, אני לא מתחברת ולא סומכת על אנשים במהירות ולוקח לי זמן להרגיש בנוח ליד אנשים שאני לא מכירה. לא רוצה בלידה עצמה אף אחד חוץ מבן הזוג ואמא שלי ומקסימום חמותי (ומי שחייבים מהצוות הרפואי כמובן). בן הזוג שלי היה חובש קרבי ויש לו ניסיון עם אנשים במצבים פיזיים קשים ולא מאבד עשתונות, כך שאני יכולה לסמוך עליו, אבל הוא לא עושה כלום כדי להשכיל את עצמו לקראת הלידה ואני רוצה את הקורס הזה בעיקר כדי לחייב אותו להקשיב. קראתי את לידה פעילה (יש לי אותו) ואני קוראת המון באינטרנט. לגבי ציוד נצטרך רק שידה וכל השאר נקבל מגיסתי.

sleepyb

New member
האמת שאני מחפשת קורס הכנה בדגש על נשימות, הקלה על כאב,

איך להתמודד עם צוות רפואי, לברר איך לא להגיע למצב שמזריקים לך פיטוצין אחרי הלידה ללא ידיעתך ודברים כאלה...
&nbsp
אני לא מעוניינת באמא/אחות/דולה - רק בבן זוגי. ולכן אני מרגישה שאני כן רוצה קורס הכנה.
&nbsp
אני עדיין אשמח לקבל המלצות - כי טרם מצאתי מישהי :(

ילדותי2

New member
שירלי בנטואיץ

תבדקי אם היא עושה קורסים בתל אביב.
אני למדתי אצלה יוגה לנשים בהריון והיה דגש על נשימה ותנוחות לזמן הצירים, זה החזיק אותי מדהים כל הלידה

למעלה