מחפשת המלצה לפסיכיאטר מאבחן

מחפשת המלצה לפסיכיאטר מאבחן

שלום,
בני בן ארבע וחצי, ילד מאד נבון ומאד מבלבל. אובחן לפני כחצי שנה ע"י ימימה חלפון שלא התרשמה כלל מקשיים תקשורתיים וגם לא מקשיי קשב וריכוז, אלא מקושי שפתי קל וקושי רגשי. היא ראתה אותו רק למשך שעה ולא צפתה בו במסגרת הגן...
ההתרשמות בבית, בגן ובטיפול ריפוי בעיסוק מאד שונה. אני מתרשמת שיש קשיי קשב וריכוז וקשיים בוויסות החושי, הרבה עקשנות, ועולה גם שאלה לגבי קושי תקשורתי (למרות שהוא מאד תקשורתי).
אני מחפשת המלצה לפסיכיאטר שמתמחה בילדים בספקטרום בתפקוד גבוה מאד, וגם בקשיי קשב וריכוז. המליצו לי על בית אחד, ואני תוהה אם מעבר למענה לשאלה כן/לא אוטיזם יוכלו גם לאבחן שם דברים נוספים?

תודה!

TikvaBonneh

New member
יש גם את המכון של דיצה צחור באסף הרופא

היא נירולוגית ולא פסיכיאטרית. שם בטוח יודעים לאבחן עוד דברים.
לגבי בית אחד, תשאלי אותם.

אם יש לי אבחנה ואני רוצה איבחון נוסף

אבל רוצה אותו באופן אוביקטיבי לחלוטין בלי הקשר של איבחון קודם. האם אני יכולה להסתיר את האיבחון הקודם? או שאני חייבת למסור אותו בכל אופן?
איך בדרך כלל עושים?
תודה!

את לא חייבת שום דבר,

כי הרי איך הם בכלל יכולים לדעת שעשית אבחון פעם?

לפי מה שנאמר לי, זה עוזר להם לא לקבוע את האבחון והם לא מסתכלים על מה שאחרים יקבעו אלא להרחיב את התמונה על הילד, ולעתים הם מחליטים באופן שונה לגמרי ממה שאבחנו קודם, בלי קשר לאבחון הקודם.

dina199

New member
את מחליטה מה רלוונטי.

אם לדעתך האיבחון הקודם לא רלוונטי, אין לך שום צורך להביא אותו.

dina199

New member
את לא חייבת להראות שום דבר

לאף אחד

נגיד אם ישאלו אותי האם ילד היה

במכון להתפתחות הילד? מה הם אמרו? באיזה גן הילד? אני חייבת להגיד משהו או לא? לא להגיד כלום זה לא נעים. אז מה עושים?

dina199

New member
את לא חייבת שום דבר

אבל אם כבר , אז מה באמת שתשובות ?
האם הייתם בהתפתחום הילד ? מאיזה סיבה הייתם שם ? ובאיזה גן הילד נמצא ?

התשובות לשאלות האלו יתנו תשובה שלילד

כבר יש אבחנה. כלומר :הילד היה במכון קיבל אבחנה והיום באלוטף. אז אם אני מעונינת להסתיר עצם העובדה שיש לו כבר אבחנה אז אני אצטרך לשקר גם בתשובות לשאלות האלו. השאלה שלי מה בדרך כלל הורים עושים במצבים האלו?

אני הבאתי הכל,

כי חשבתי שטוב שיראו את התמונה הכללית ויתרשמו גם ממה שאחרים כתבו.

הם יכולים לקחת את אותם הנתונים ולתת להם פירוש אחר לגמרי.

אצלי, למשל, לא ראיתי שהושפעו מהאבחנה הקודמת בכלל. ונתנו אבחנה שונה לגמרי.

dina199

New member
את יכולה להגיד שהילד באלוטף

אבל לא מעוניינת להראות את האיבחון.
ואז לא תשקרי לאף אחד.

TikvaBonneh

New member
הם מחליטים לפי מה שהם רואים

ולא לפי מה שאחרים ראו.
אצלנו הם רצו לדבר עם המורה שלו. את לא רוצה שהם ידברו עם הגננת? זה עוזר להם לאבחן, הם רוצים לדעת איך הוא מתפקד כשהוא בקבוצת ילדים, כי הם רק רואים אותו בקליניקה.
לדעתי - שתפי אותם, ספרי להם שאת חושבת שהאיבחון הקודם לא מדוייק, והצביעי על הטעויות שבו.
אם את לא סומכת עליהם שיעשו עבודה יסודית וחושבת שהם יעשו העתק הדבק מאיבחונים קודמים, אין טעם שתלכי אליהם.

אני מפחדת שאיבחון קודם ישפיע על החלטה שלהם

ועצם העובדה שהם מבקשים מסמכים אלו אומר שהם בעצמם סבורים ש"המסמכים יתרמו להם" ="ישפיעו על ההחלטה הזאת". אולי זה לא יהיה העתק אבל גם לא יהיה לגמרי נקי מכל ההשפעה.
אם ילד לא היה באלוטף אז היה אפשר לשתף גננת. וכאן שיתוף גננת גורמת ישירות לגילוי אבחנה קיימת. (כי גננת מאלוטף)
לכן אני בדילמה..

אני אתן לך דוגמה מתחום הספרות,

מבקרי ספרות שונים רואים באותו הספר דברים שונים.

הם מבקשים אבחונים לא כדי לראות את האבחון הסופי אלא כדי ללמוד על התנהגות הילד באבחונים נוספים.

התנהגות אחת אפשר לפרש באופנים שונים.

נניח, הילד לא רוצה להכנס לחדר האבחונים וזה מופיע באבחון.
האם זו הוכחה לכך שהוא ביישן?
הוכחה לכך שיש לו קשר חזק לאם, אליה הוא נצמד?
האם זה מראה על חרדה ממבוגרים?

הם לוקחים את כל הנתונים ואת כל המעשים המדווחים אובייקטיבית יחסית, ומנסים לדוג מהם את הסיבה להתנהגות.

אני מבינה את הרעיון שלך.

אני חושבת על מצב הבא.
שילד שכבר אובחן אמור להראות הרבה יותר מעל הקו הדימיוני המבדיל בין אוטיסט לבין לא אוטיסט מאשר ילד שלא אובחן כלל. כי להוציא ילד מספקטרום זה הרבה יותר אחריות מאשר פשוט לא להכניס אותו לספקטרום. ואם ילד גבולי וכבר בספקטרום אז יעדיפו להשאיר אותו שם.
זאתי דעתי...

ומצד שני,

כשהילד שלך באלוטף כבר אפשר להבין שהוא מאובחן....

לדעתי, את יכולה רק לבקש מהם להתייחס אליו כאילו לא עבר אבחון מעולם.

למעלה