מחפשת הכוונה

marryw

New member
מחפשת הכוונה

שלום למנהל וחברי הפורום.. אני מתלבטת עם עצמי מה יכול לעזור לי ולתת לי כלים לצאת מהתסבוכת שנכנסתי אליה. אני ובן זוגי יצאנו בחצי שנה האחרונה ממצב של חוסר עבודה בשל סיבות אשיות למצב טוב של שגשוג.. בעיקר בן זוגי שחזר לתחומו לאחר מס' שנים , כבר הינו בדרך הנכונה למעלה , הן כלכלית והן מבחינה אישית וכבר השגנו מס' מטרות שרצינו להשיג אךלמרות זאת אני , בחורה בת 26 עוד לא ממש מוצאת את עצמי במקום קבוע למרות הרצון העז להתקבע במקום עבודה, להיותמקצועית ולדעת שאני מתקתקת עניינים בצורה הכי טובה שיש.אני מרגישה שאני מסתובבת סביב נקודה ולא מגיעה לסיפוק מעבודותי .התחלתי לעבוד לפני כמה חודשים בחברה שנראתה לי מקום טוב, תפקיד שאתגר אותי והשקעתי מרץ וזמן יקר בעבודתי (התשלום לא משקף זאת ), ביקשתי ללמוד עוד ועוד ולאחר תקופה התפטרתי מסיבה שהמערכת קורסת ויש אדםשעבד בצמוד אלי שמחבל במתכוון בעבודתי ועבודת המחלקות אחרות ובלתי אפשרי לעבוד בצורה כזו.. נתתי לזה כמה צ'אנסים וניסיתי לפתור את הבעיה בדרך יצירתית תוך התיעצות עם גורמים ממונים עלי במערכת אך לשוא. הבחור מקבל גיבוי ממנהל המקום למרות שרבים מתלוננים על הצורה בו הוא עובד ,בינהם גם מנהל המחלקה הממונה עלי וכשכלוםלא עזר והגעתי לבוי סתום התפטרתי, יחד עם הבוס הישיר שלי שנתן לי גיבוי מלא..כמו כן גם היועצת הארגונית בחברה עוזבת עכשיו וגם עוד רבים וטובים..כולם מאותה סיבה. אני מפרטת את כל זה משום שאני מאשימה את עצמי ללא הרף שאולי לא היתי צריכה לקום ולעזוב, העבודה הזו ביחוד אותו בחור נכנסו לי בבטן,סיוטים בלילה ,קמה בוכה ומזיעה ..אבל אני צריכה את הכסף ועכשיו אני לא יודעת למה אני עוברת מס' ראיונות ובסוף משהו נדפק..באתי מתוך מומנטום חיובי מתוך תמיכה שאני מצליחה ומקצועית ושעשיתי את עבודתי בצורה טובה ביותר אבל למה אני נותנת לעבודה הזו כל כך הרבה משקל גם היום,סה"כ 4 חודשים בתפקיד . אני מוצאת את עצמי מפרטת בראיונות למה עזבתי ואני יודעת שלא צריך כל כך הרבה פירוט.. אבל אני מרגישה שחוקרים לי את הנשמה , למה?? איך להתמודד עם זה ??אני יודעת את האמת שלי ומה אני שווה ומה עשיתי וכו' אבל איך להציג זאת בצורה הכי עניינית ושלא יחקרו אותי מכל כיוון? אני יודעת /שיש לי נסיון וקליטה מהירה, אני יודעת מה אני שווה ומה רמת האינטליגנציה שלי אבל אני מנסה להבין איפה אני יכולה להציל את הראיונות עבודה .. למה אחרי מיונים שונים ומשונים בסוף משהו נדפק .. שלחתי את קו'ח למשרות גם הרבה פחות מצפיותי וממה שכבר עשיתי וכלום.. אין תשובה .. אני שואלת את עצמי ללא הרף איפה אני דפוקה , האם אני עד כדי כך לא בסדר?? אני משתדלת כל יום לקחת אוויר ,לחשוב חיובי , לדמיין דברים טובים ולהחזיר לעצמי את התחושה ביום שעזבתי , שיש לי גיבוי מהממונים עלי ושאני אכן טובה ומקצועית אני משתדלת לא להכנס למרה שחורה אבל מוצאת את עצמי חסרת אנרגיות וכאובה בכל הגוף. רוב עיסוקי בשנים האחרונות הוא אדמיניסטרציה ושירות ובמקביל למדתי חינוך מיוחד ולא סימתי את הלמודים לאחר תהליך שהבנתי שאיני מעונינת במקצוע זה למרות אהבתי הגדולה לילדים בעלי צרכים מיוחדים וסבלנותי וכן אני שלמה עם זה. אני מוצאת את עצמי כל הזמן מתנצלת , על למה עזבתי ולמה עשיתי וכל שאני רוצה זה למצות את הפוטנציאל שלי ..אני לא מבינה איפה א ני דופקת את הכל . יש לי בטחון עצמי אבל למרות זאת אני נראית חסרת בטחון אני מניחה בגלל עצם הדיבור המתנצל והרצון לפרט כל דבר .איך אני יכולה להיות עניינית וממוקדת יותר ?? מאיפה להתחיל?? אשמח לקבל כלים והכוונה, מרי נ.ב רציתי לפנות לפסיכולוג לקבל הכוונה אך לצערי את לי את הכסף , כמו כן כמעט נרשמתי ללימודי תעודה (בתחום אגב שאינו קשור כלל לאדמיניסטרציה) ולצערי זה שוב נדחה כי אין לי את היכולת הכלכלית .

האגס 1

New member
לפי דעתי

את מקרינה חוסר בטחון יותר ממה שאת חושבת, גם אם את מאוד מנסה להקרין את ההיפך. לפעמים אנחנו מקרינים דפוס מסויים בלי לדעת זאת, וסופגים את התוצאות פעם אחר פעם. נדמה לי גם שהבוסים שלך או המנהלים שאליהם את פונה בניון להתקבל לעדוה, קולטים את זה, ומשהו בזה מזמין את הזלזול שאת זוכה לו. זה מתבטא בין השאר במה שאת מגדיה כדיבור מתנצל - לפעמים לא צריך יותר מזה כדי לדעת שלפניך אדם חסר בטחון שמזמין שיתנהגו איתו במשחקי כוח. זו בעיה בסיסית ומורכבת שבאמת מצריכה טיפול מעמיק. את כותבת שאין לך מספיק כסף לפסיכולוג - ועדיין הייתי ממליץ לתת עדיפות או לזה או למאמן אישי (קאוצ'ינג) כי בלי הכוונה חיצונית - הבעיה לא תיפתר. מאחל לך המון בהצלחה.

אטיוד5

Active member
למה לדעתך ...

חוסר בטחון מזמין זלזול או משחקי כח? ולמה חוסר בטחון בכלל משחק תפקיד בקבלה לעבודה? ממתי דיבור מתנצל הוא מדד למקצועיות?

האגס 1

New member
וממתי...

הקריטריון היחיד שלפיו מקבלים לעבודה הוא מקצועיות? גם הרושם הראשוני מאוד קובע, ולפעמים זה הורג את סיכויו של אדם שיכול להיות מאוד מקצועי. ויש אנשים, שהם בעיקר בעלי עמדת כוח, שכשהם נתקלים בחוסר בטחון אצל מישהו אחר - זה מזמין אצלם זלזול ומשחקי כוח.

אטיוד5

Active member
נתחיל מהסוף

ואתה היית רוצה לעבוד אצל אנשים כאלו? ואשר להתחלה - קריטריון המקצועיות הוא הכי חשוב לדעתי אם כי רבות המשרות שבהן לא נדרשת מקצועיות ודווקא כל מיני תכונות אישיותיות קובעות (לא חשובות. קובעות). אבל דווקא חוסר בטחון הוא תכונה חיובית בעיני. זה אומר שהבן אדם לא חושב שהוא יודע הכל (תכונה מאוד ישראלית, דרך אגב). שהוא חושב קצת על הדברים לפני שהוא שולף בבטחון פתרון שאיננו פתרון. שהוא מהרהר לפעמים. שהוא רואה גם אפור, לא רק לבן ושחור.

האגס 1

New member
הגישה שלך היא הרצוי

ואני אישית נוטה גם לחשוב לפיה לפעמים, אבל הגולשת שכתבה כאן מתמודדת עם המצוי - אולי לבוסים שהיא פנתה אליהם אין גישה כמו שלך, חשוב להם יותר לשמר את הכוח של עצמם, או שהרושם הראשוני שהיא עשתה עליהם באמת לא היה טוב, ורושם ראשוני הוא מאוד מאוד משפיע. זוהי "תעודת הזהות" של האדם עם כל אדם שהוא מכיר.

אטיוד5

Active member
מסכים בענין הרושם הראשוני

כלומר, מסכים בענין חשיבותו. אבל מי אומר שהרושם הזה חייב להכיל את מרכיב הבטחון העצמי? אם לבוסים שהיא פנתה אליהם זה חשוב, או אם הם בוסים שששים להשאב ל"ואקום" שיוצר חוסר הבטחון שלה (גם אם הוא רק נקרא ככזה, ולא באמת כזה) , אז הם בוסים שלא מתאימים לה. הייתי רוצה להאמין שלא כל הבוסים הם כאלו.

maybesure

New member
כ"כ מזדהה

אני עזבתי מקום עבודה ממש טוב בגלל בוס בעייתי. למזלי עזבתי שם אחרי שבועיים בלבד, שלוו גם הם בחרדות מהסוג שתיארת: חוסר שינה, סיוטים, הזעה, דפיקות לב, כאבים בכל הגוף, קשיי נשימה ו...האשמה עצמית. הייתי בטוחה שזהו הכשלון הפרטי שלי - לא להצליח להתמודד עם בוס פסיכוטי (באמת! הוא היה בטיפולים ועל כדורים). יכולה לעודד אותך, ששלשה ימים אחרי שעזבתי, מישהו שהכיר אותי ממקום עבודה אחר פנה אלי שאעבוד אצלו. הוא איש מקסים, התנאים שהציע לי היו בדיוק כמו במקום שעזבתי. לצערי אחרי פחות משנה הוא נאלץ לסגור את המקום וחזר לעבוד מהבית ובעקבות כך צמצם את המשרה שלי, תוך שבועיים מצאתי את עצמי בראיון אצל אחד הלקוחות שלו, ואחרי עוד מס' חודשים (דחיה שלי עקב נסיעה מתוכננת לחו"ל) התחלתי לעבוד אצלו ושם אני עכשיו. מעסיק ממש בסדר, עבודה כייפית ושכר כמו קודם. העצה שלי טמונה בהודעה שלך: לא לתת יותר מידע ממה שאת מתבקשת, אם שואלים אותך למה עזבת - את בהחלט יכולה לומר שזה על רקע יחסי עבודה ושאינך מעוניינת להרחיב את הדיבור על כך. ממילא חקירות לעומק בנושא הזה אינן רלוונטיות למעסיק. ועוד משהו: מותר להרגיש שמקום מסויים לא מתאים ולעזוב. ( בתנאי שזה לא הרגל סדרתי) עזיבה לא בהכרח מעידה על חוסר יציבות, להיפך: היא מעידה על כך שאת לא מוכנה להתפשר על קשרי עבודה תקינים. המלצה: לבקש מחברה או אפילו מבן הזוג - לעשות לך סימולציה של ראיון (קחי את השאלות מהראיון הכי מכשיל לדעתך שהיה לך). תתאמני מול מישהו שאת מרגישה בטוחה איתו, וצרי לך מסגרת של מה שאת מוכנה לענות בראיון. בהצלחה.

לא פסיכולוג ולא יעוץ

רק המון עבודה עצמית.מה שאת מרגישה זה מה שתשדרי.כרגע את צריכה עבודה בדחיפות, ואת קודם צריכה לחשוב- האם אני רוצה לעבוד , לא משנה איפה. או שאני מעדיפה לחכות כמה חודשים עד שאמצא משהו שאני באמת רוצה ואוהבת (תחילתה של קריירה). תתחילי לשלוח קורות חיים בלי סוף, לחברות כוח אדם, תתקשרי אליהם, תחפשי באתרים של בנקים או חברות גדולות וכו'.ובאשר אליך, קשה מאוד אחרי הרבה זמן שאת בחוסר ביטחון בנוגע לעבודה, להרגיש טוב עם עצמך. אבל את חייבת לעבוד על עצמך. לדבר אל עצמך, להזכיר לך את כל התונות הטובות שלך. אם את רוצה אתגר אתן לך משימה טובה לעשות, אני מזהירה מראש היא קשה, אם תרצי תגידי לי.אם יש לך מצלמת וידאו בבית, את יכולה גם לצלם את עצמך בראיון שאת מספרת על עצמך, ולצפות בעצמך, לראות איפה את טועה. בעיני את יכולה למחוק את מקום העבודה הקודם מקורות החיים שלך , אם בכל זאת את מחליטה להשאיר אותו תגידי שבשל שינויים ארגוניים היו התפטרויות, וזהו , תעברי למקום עבודה אחר בו עשית עבודה טובה. יש מספר כללים בעמידה מול קהל, בכדי להפגין ביטחון. הם נקראים קתימב"ה: קול- לבדוק שהקול שלך לא חלש מדי, לא חזק מדי ולא משעמם, לנסות לשנות אינטונציה אך לא יותר מדי. תנועה- בדר"כ בראיון את יושבת, שימי לב שאת יושבת בנוחות, לא סגורה מדי, לא מזיזה את הרגליים בלחץ. גם שאת נכנת לחדר תגיעי בביטחון, בלי ידיים בכיסים. ידיים-שהידיים מונחות בצידי הגוף ולא משולבות- זה מראה על סגירות רבה, את יכולה גם לדבר עם הידיים אך לא יותר מדי- שלא יציק בעין. מבט- להסתכל בעין למראיין זה מאוד מאוד חשוב, אל תשפילי מבט, אל תסתכלי על השעון. ביטחון- כמו שאמרתי, לעבוד על עצמך, להגיע עם הידיעה שאת הכי טובה שיש, אין מתאימה ממך למשרה. בנוסף, גם אם זאת לא עבודה שממש רצית תגיעי כאילו זאת משרת חייך. הופעה/הומור- חשוב להקפיד על הופעה טובה ונוחה, ייצוגית והולמת, בלי גופיות, לא חשוף מדי, לא זרוק מדי, להתאפר ולסדר יפה את השיער ממש להראות טוב. באשר להומור אפשר ורצוי לשלב אותו, אנשים אוהבים חיוכים ושמחת חיים. מקווה שעזרתי ואם תרצי לדבר על זה עוד אני כאן. ליאור

למעלה