מחפשת את עצמי

tetbs

New member
מחפשת את עצמי

שלום אמיר, ביקרתי באתר שלך והסדנה שלך נראית לי מאד מעניינת. אני נמצאת בתקופת התלבטות גדולה לגבי מה לעשות עם עצמי בהמשך. הרקע- אני בוגרת מדעי המחשב, עבדתי בתחום 8 שנים, כאשר עם הולדת הילדים הקריירה נעשתה חלקית, משעממת ומשמימה. בתפנית חדה עזבתי הכל והלכתי ללמוד אדריכלות נוף בטכניון. יש לי עוד שנתיים לסיום התואר, אבל עכשיו אני שוב בחופשת לידה, בלי תכניות לשנה הקרובה, כאשר גם לגבי השנה הבאה אני מתלבטת מאד אם אני רוצה להמשיך ללמוד, לשנות את תחום הלימודים קצת, או הרבה, הרגשה שהכל פתוח ולמעשה שום דבר לא בטוח. היציאה ללימודים גם אם לא התגלתה כצעד נכון מבחינת זה שהמקצוע אולי לא נכון לי, לימדה אותי המון ופתחה לי תחומים ואפשרויות חדשים אבל אני פוחדת לנסות עוד משהו אחר מחשש שאולי גם זה לא יהיה הכוון הנכון. איך אני יכולה לדעת מראש? מה אני צריכה לעשות כדי להעלות את רמת הבטחון שהבחירה הבאה שאעשה תהיה יותר מדוייקת עבורי? האם יש בכלל איזשהו מקצוע/עבודה שבו ארגיש שאני מממשת את הפוטנציאל שלי, נהנית בעצמי וגם תורמת לאחרים? שבו אהיה מוערכת וגם מעריכה את עצמי? ואיך משלבים את כל זה עם גידול 3 ילדים (לפחות.. (-; ) ועם בעל שגם לו קריירה הדורשת משאבי זמן ונפש רבים? סליחה על ההשתפכות. שולחת מהר לפני שאתחרט

אסטרטגיית צמיחה אישית

שלום, כדי להבין לעומק את התהליך שאת מתארת צריך שיחה רצינית. וכאשר מחפשים בהירות לצורך העתיד אז החשיבות בבנייה מסודרת של תהליך החשיבה היא חיונית כפל כפליים. יש לי מאמר שמטפל בעניין. זה לא ממש דומה לעבודה עצמה. בגדול אני יכול לומר שכאשר יש ספקות באשר לבחירה והכרה בחשיבות איכות ההחלטה נדרש תהליך עומק ששם הצידה את השאלה המעשית שעל הפרק לטובת ניקוי של דפוסים והנחות מוצא אוטומטיים, תהליך שעוזר לגלות כוחות ייחודיים, ורק לאחר מכן נכון לחשוב במושגים מעשיים. זה לא הגיוני לחשוב פתרונות מאותה עמדת בסיס, צריך חופש פנימי, מתוכו אפשר לראות דברים חדשים גם אצל עצמך וגם בעולם. תקיעות היא רק תחילת הסיפור - אסטרטגיית שינוי קריירה - למאמר חשוב לי להדגיש שזאת במה מוגבלת ויחד עם זאת אני רוצה לתת את מה שאפשר בהצלחה, אמיר דרור

למעלה