מחפשת את עצמי

• פותח הנושא HAT7
  • פורסם בתאריך

HAT7

New member
מחפשת את עצמי

שלום אני בת 25, מובטלת, סיימתי תואר ראשון במשאבי אנוש ואף ניסיתי לעסוק בתחום וגיליתי שהוא ממש לא הכיוון שלי. לא התחברתי לתחום בכלל ואני לא יכולה לחשוב אפילו לעבוד במשהו שאני לא מתחברת אליו. לפני התואר ובמהלכו עבדתי כמזכירה, והיום כשאני מנסה למצוא עבודה אני רואה שהכיוון היחידי שפונים אליי זה מזכירות וזה גם כן תחום שאני לא רוצה. אני ממש מרגישה שאני מתפשרת על עצמי וכואב לי כל פעם שאני חושבת על זה. לא משנה שגם אם אני מתפשרת ובאמת הולכת לראיונות בתחום, אני לא מתקבלת, מה שמוריד לי עוד יותר את הביטחון העצמי שלי לאפס... הרגשת הלוזריות שלי פשוט לא עוברת... יש לי חלומות שאני מפחדת לפתח אותם. יש לי רצון עז... אבל ממש עז לעסוק בדברים שאני אוהבת. אני מתוסכלת מהמחשבה שאני רוצה משהו ולא יכולה להשיג אותו.. שנים אני חושבת על עבודה כמעצבת אירועים ומאז שהתחתנתי הרצון בוער בי אף יותר. מעבר לרצון הזה יש לי נורא רצון לפתוח עסק עצמאי. עסק שאני ארגיש שאני מממשת את עצמי. הבעיה שלי היא שמאז ומתמיד אני מפחדת, חסרת ביטחון ולא יכולה להוכיח לעצמי ולאחרים שאני מסוגלת לעסוק בתחום או בכל תחום אחר למעשה.... אני לא מאמינה בעצמי ומרגישה שאין מסביבי אמונה גם כן. אתן דוגמה: מאחר ואני כל כך לא מוצאת את עצמי, חשבתי ללכת לעשות קורס מסויים. היום התייעצתי עם אימי, היא אמרה לי שאין בתחום עבודה וחבל על הכסף וכו' וכו'..... אני מרגישה שאם אני בכלל חושבת על משהו, אני צריכה אישורים מאחרים והמחשבה שסיימתי תואר והנה אני מובטלת ולא מממשת את עצמי מעמידה אותי בבושה בפני אנשים אחרים.... מה לעשות? איך לצאת מהרגשת חוסר הביטחון והייאוש שאני נמצאת בו? אין יום שאני לא בוכה ומרגישה הכי לא שווה שיש?

idan178

New member
HAT7

הי בואי נתחיל מהסוף ברשותך שווה את שווה וזה בטוח ו,אם לא התקבלת לראיון עבודה או לא הצלחת עדיין לעבוד במה שאת רוצה זה לא הופך אותך ללא שווה ,אלא רק המחשבה שאת לא שווה הופכת אותך ללא שווה -אז תרשי לי להזכיר לך שאת שווה. אז ש כאן משהו חסום ,ואת רוצה לקדם או את החלום שלך או להבין מה את עושה בראיון עבודה ,לכי על זה תתאמני צאי ותשיגי את מה שאת רוצה שיהיה לך בהצלחה

amicar

New member
אם תחפשי תמצאי

מה אוהבת לעשות בחיים? מה נדרש כדי לעסוק במקצוע האהוב עליך? האם נדרשים לימודים נוספים למה שלמדת? האם את מוכנה להתחיל בצעד קטן לכיוון מימוש מאווייך? תנסי לחשוב על תשובות לשאלות הללו .

HAT7

New member
תשובות

היי ותודה שעניתם לי הלוואי שהייתי מרגישה שווה.... קשה לי עם זה ומנסה לעבוד על זה אבל קשה לי אני נורא רוצה לעבוד כמעצבת ומפיקת אירועים. אני נורא נמשכת לתחום הזה וחולמת עליו לא מעט. ללא כל קשר לתחום זה אני אוהבת נורא לארגן דברים, הכוונה היא שבכל פעם שרוצים לארגן בחבורה שלנו או במשפחה איזשהו אירוע, אני תמיד קופצת ומתנדבת לארגן, להכין אוכל, לאפות. בקיצור רק איכשהו להיות חלק מהעשייה.... כדי לעסוק בתחום אני צריכה לעבור קורס אבל אני יודעת שהתחרות קשה ואני לא רוצה להתאכזב ולכן אני מפםחדת בכלל לגשת לקורס. הוא לא זול ואחרי תואר נורא יקר ושלא ממש עוזר לי אני לא רוצה להתאכזב יותר... אני מוכנה בהחלט להתחיל בקטן, אני לא מפחדת מעבודה קשה אבל לא נותנים לי צ'אנס אז קצת קשה להוכיח שאני שווה את המאמץ...

amicar

New member
על פי תשובותיך אני מבין שאת

מאוד אוהבת את תחום העיצוב ו"יש לך את זה". האם ניסית למצוא עבודה בתחום? האם את מוכנה לנסות להתחיל כשכירה? קחי לעצמך משימה לשבוע הקרוב לפנות ל 3 מארגני אירועים ולהציע עצמך לעבודה. זה אמור להיות הצעד הראשון להסרת החסימות. מה דעתך??

HAT7

New member
כבר ניסיתי

בתקופה בה נישאתי ניסיתי לפנות למספר חברות ואמרו לי שצריך ניסיון בתחום מאחר ואין לי אותו קצת קשה... אני האמת חשבתי אפילו להיכנס למזכירה באולם אירועים או בחברת הפקות או חברה לעיצוב אירועים כדי לקבל קצת טעימה מהעולם ולראות באמת אם זה עולם שמושך אותי, אך לצערי הרב כמעט אין משרות כאלו פנויות ואם יש ושלחתי לא חזרו אליי אני בודקת כל מספר ימים באתר של הפקות אירועים אם יש משרות פנויות בתחום אבל לא ראיתי משהו....

bridges

New member
אם תממשי את החלומות מה תהיי?

שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו. לפני שאנחנו נכנסים לנושא הפחד וחוסר הבטחון אני רוצה להזמין אותך לתרגיל. אני מזמין אותך לעשות אותו בצורה מעמיקה ולראות איזה תובנות את מקבלת ממנו: נניח שאנחנו קופצים 5 שנים קדימה והגשמת לפחות אחד מחלומותייך. נגיד את החלום להיות מעצבת אירועים: מי את שם? איך את רואה את עצמך ומה היחס שלך לאנשים שסביבך? איזה ערכים מנחים את עבודתך? רונן

HAT7

New member
בעוד חמש שנים

אם הייתי מגשימה את חלומותיי אני יודעת שהייתי נותנת את כל כולי כדי להצליח בתחום. אני טוטאלית, נאמנה, אמינה ואוהבת ליצור דברים שעושים טוב לאנשים... אם הייתי מעצבת אירועים הייתי מקדישה את כל כולי לכל זוג בנפרד כי אני יודעת מה זה אומר מבחינתם והחלום ל"אירוע המושלם" ומבחינתי כמי שאוהבת את זה הייתי עושה הכל כדי שהחלום שלהם ייתגשם דרכי, כמו שעשו לי באירוע שלי, דבר שחיזק עוד יותר את הרצון שלי לעסוק בתחום. העשייה והתוצאות שלה מחזקות אותי...

bridges

New member
כלומר...

אני אסכם את מה שכתבת: את תהיי עבור האנשים אדם שמאפשר לארוע להתגשם כפי שהלקוחות שלך מדמיינים אותו, דרך יצירתיות, נאמנות וטוטאליות ונתינה מעצמך. האם את יכולה לתת לזה דימוי? כמו מה את תהיי כאשר החלום של הלקוחות מתגשמים דרך העשייה שלך? את גם אומרת שעשייה ותוצאות מחזקות אותך. אני מזמין אותך לחשוב על עשייה שאת יכולה לעשות השבוע שהתוצאות שלה יחזקו אותך בדרך לחלום של עיצוב ארועים. רונן

HAT7

New member
רונן

קצת קשה לי לתת לזה דימוי אבל אני יכולה לומר שאני, בתור אחת שעשיתי אירוע משלי ודאגתי שכל פיפס הכי קטן שהיה לי חשוב שיהיה באירוע ויהיה מורגש מבחינת האורחים, אכן היה שם והאורחים שהיו שם טוענים עד היום שזה היה האירוע הכי טוב שהם היו בו מכל הבחינות. בתור מעצבת אירועים ומפיקת אירוע ארצה להביא לאותם אנשים שאעבוד איתם את אותה הרגשה שבאמת הם עשו את האירוע הכי מושלם שרק יכלו לדמיין... ההרגשה שבאמת הם הגיעו על סיפוקם תגרום לי הרגשה של סיפוק ואני מאוד אוהבת את ההרגשה הזאת לגבי משהו השבוע שאוכל לעשות... אין לי כל כך מה לעשות אבל אני כן יכולה לומר שמהלך כל חג הפסח, אירגנתי מפגשים עם החברים שלי ושל בעלי ואני דאגתי לאירגון הדברים בין אם זה על האש או טיול ודאגתי למסעדות שנשב בהם ואורחת צהריים שאריגנתי לחברים שלנו ביום שבת... זה אולי לא ממש קשור ספציפית לאירגון ועיצוב אירועים אבל בלב שלי אני מרגישה שברגע שאני עושה את הדברים האלה זה נותן לי הרגשה מעולה. המחמאות והסיפוק של החברים שלנו הביאו לי הרגשה טובה ואני חייבת לציין שלא מעט אומרים לי שמתאים לי לעסוק בתחום של אירגון אירועים... אני אוהבת את זה ונהנית מזה מאוד מעבר לזה, אני יכולה לומר שבחתונה של אחות של בעלי, אני דאגתי לארגון השולחנות ועיצובם והיום אני מהווה חלק בלתי נפרד ממשפחת בעלי בכל הקרשור לאירגון אירועים משפחתיים הקטנים והגדולים.... זה אומנם לא החלום עצמו אבל זאת אהבה שלי...

bridges

New member
לי זה נשמע שאת ממש בכיוון...

את כבר מארגנת ארועים למשפחה ולחברים. מה השלב הבא שאת יכולה לקחת על מנת לממש את החלום שלך? כבר כתבת על אופציה של עבודה כשכירה. אילו עוד אופציות יש לך? רונן

"מארגנת אירועים" יקרה

אני קוראת לך בשם זה, כי את כבר כזו. אני קוראת רשימה ארוכה של הצלחות - החתונה שלך, אירועים משפחתיים וחבריים, חתונה של אחות בעלך. את רק צריכה להתחיל לקחת כסף על כך. את לא רואה מה את יכולה לעשות - אך אני כן רואה, תגידי לי מה דעתך - תספרי לכל אותם שמתלהבים ממה שאת עושה שאת רוצה לעסוק בכך, תבקשי מהם לספר הלאה, להציע למכרים שלהם להעזר בך, אפילו אם אלו אירועים קטנים. יכול להיות שתוכלי למצוא בסביבתך הקרובה אירגון שישמח לעזרה ארגונית בהתנדבות - זהוי עוד התנסות ועוד קשרים. ציינת שכאשר פנית לחברות לבקש עבודה, אמרו לך שאין לך ניסיון ואילו אני רואה שיש לך - תעשי תיק עם תמונות, תבקשי מכתבי תודה מהחברים וממשפחת בעלך. ועוד משהו - לגבי הרגשת הכישלון מכך שאת לא מתקבלת כמזכירה - אם את לא ממש מעוניינת בכך, סביר להניח שאת משדרת זאת למראיין, אז למה שיקבל אותך. כאשר את מרגישה בטחון שהמשרה מתאימה לך ואת מתלהבת מהרעיון של עבודה בכך - את משדרת זאת למראיין ומדביקה אותו בבטחונך והתלהבותך. בהצלחה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
את כבר שם

את אומרת שאין לך ניסיון בתחום, אבל כבר יש לך. ארגנת מספר אירועים בהצלחה גדולה. אם הכיוון הזה חשוב לך, את יכולה להמשיך לצבור ניסיון בהתנדבות או בתשלום סמלי - גם עם חברים ובני משפחה, וגם למשל לעזור לעמותות בתחום הזה. עם הניסיון והקשרים יבואו גם האפשרויות. אני לא בטוחה שבתחום הזה השכלה פורמלית כמו קורס היא חשובה - היא חשובה רק אם הידע שאת רוכשת בקורס מועיל לך. אם לא, עצם התעודה לא תביא לך עבודה. ופרספקטיבה נוספת - זו תקופה קשה במשק בכל התחומים. בתחום משאבי אנוש קשה מאוד למצוא עבודה כרגע - זה לא קשור לכישורים שלך, ולכן אין לך סיבה להוריד את הבטחון העצמי. בכל מקרה נשמע שתחום עיצוב האירועים מדבר אלייך יותר, לכי על זה.

HAT7

New member
אתמול פניתי לבית ספר לעיצוב אירועים

לאחר השיחות פה החלטתי לצלצל לבית ספר לעיצוב אירועים כדי לבדוק מה האופציות שלי. במקרה הגעתי למורה בבית הספר ואפילו אזרתי אומץ וביקשתי להתלוות אליו ליום בו הוא מעצב אירוע כדי באמת לראות את העולם קצת יותר מבפנים... הוא כמובן סירב אבל אני בכל זאת שמחה על כך שלא וויתרתי לעצמי ושאלתי אותו... לגבי זה שיעל רשמה שאני משדרת חוסר עניין או חוסר ביטחון למעסיק לגבי העבודה... אני ממש לא עושה את זה. אני מגיעה לראיון חדורת מוטיבציה ורצון להתקבל. ויש לי ראיונות ממש אבל ממש ארוכים... בערך שעה וזה עוד לפני מבחנים שונים (שאני יודעת שאני עוברת בהצלחה כי אמרו לי...) אני משדרת הכי ביטחון והכי נכונות להתקבל למשרה אך לצערי אני מתאכזבת בכל פעם מחדש... יש לי קו"ח טובים ועבדתי במקומות טובים ואני יכולה לומר (כמובן ללא כל שחצנות) שאף פעם לא היתה לי בעיה להתקבל למוקומות עבודה. עבדתי במקומות טובים ומוכרים. אבל היום, דקה אחרי שסיימתי את התואר, אני מרגישה שאני פיספסתי משהו. אולי סיימתי תואר, אבל כל מראיין טורח להעמיד מולי שאלה מאוד קשה.... "למה בחורה שסיימה תואר במשאבי אנוש רוצה להיות מזכירה" זאת שאלה קשה ופוגעת. זה לא נעים בכלל, במיוחד בגלל שפינטזתי על עבודה טובה ומוצלחת ישר אחרי הלימודים, עבודה שתפרנס אותי ואת בעלי ונוכל סוף סוף להתחיל את חיינו ולהקים משפחה. אך לצערי, היום בעלי הוא המפרנס ואני מרגישה נתמכת ואני שונאת את ההרגשה הזאת. ועכשיו, ככל שעובר הזמן (ועבר הרבה זמן מאז עבודתי האחרונה) אני מתחילה לחשוב על זה שאני לא רוצה להתפשר על עצמי בעולם. אני רוצה לעשות דברים שמשפיעים...אני מתחילה לחלום על העבודה כמעצבת אירועים ממש כמשהו שאני רוצה כאן ועכשיו אבל כל עניין חוסר הביטחון להוציא את זה משפיע עלי מאוד קשה. אני מרגישה שגם אם אני אעשה את זה אני אתאכזב וזאת כמובן אחת הסיבות שאני מפחדת ללכת ללמוד את זה. אני כן יודעת שזה בוער בי ובכל פעם שאני מסתכלת על אתרים של מעצבים (אני עושה את זה כמעט כל כמה ימים מרוב האהבה לתחום) אני כולי בצמרמורות ומשהו בתוכי פשוט מתהפך מהרצון לעסוק בזה...

amicar

New member
כל תשובה שלילית שאת מקבלת מקרבת

אותך לתשובה החיובית-זה אחד הדברים הבסיסים שלומדים בשיווק. אתמול לא המשכתי לענות לך אז אני עושה זאת עכשיו. לכל תכנית פעולה יש צעד ראשון שמניע אותה. האם יש לך חברות או חברים שעומדים להינשא בזמן בקרוב? האם את מכירה מישהו שעומד לחגוג בר/בת מצוה? האם נולד תינוק למישהו ממכריך?? אם כן ,אולי תנסי להציע להם להפיק עבורם האירוע,אפילו בהתנדבות,כדי לצבור נסיון וקשרים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
נשמע שברור לך הכיוון

אם משהו בך מתהפך מהרצון לעשות את זה, ונשמע שאת מתנסה בזה בהצלחה ועושה את זה טוב, נשמע שזה הכיוון שלך. יש לך יתרון - אין לך לחץ כלכלי כרגע, ואת יכולה להתקדם לכיוון שלך גם אם לא תרוויחי בו מייד. רק לצורך הדיון, בואי נניח שייקח לך שנתיים עד שתוכלי להרוויח מהמקצוע בצורה משמעותית (באמת לצורך הדיון, זה לא חייב להיות כך). האם יש לך את אורך הנשימה הכלכלי הזה? כיצד תוכלי לנצל את השנתיים הקרובות כדי לבנות את עצמך במקצוע, מתוך הנחה שכנראה עוד לא תרויחי בו? האם ההתבוננות הזו עוזרת לך?

טוב אני חייבת להגיב לזה

ראיתי שקיבלת רשימת רעיונות מהמאמנים הנהדרים שכאן אבל אני חייבת להוסיף משהו: קראתי את כל מה שכתבת ואת גם כתבת ששואלים אותך למה את רוצה לעבוד כמזכירה ואת חשה שזו שאלה פוגעת וקשה אבל יחד עם זאת את לא מוותרת וממשיכה לחפש עבודה כדי לא להיות" נתמכת " וזה דבר מכובד ומשהו שאני מעריכה מאוד בך... מה שבטוח את מאוד מלאת תשוקה לנושא של הפקת אירועים ועל אף שאת מרגישה שדוחים אותך בגישושיך הראשונים בתחום את עדיין ממשיכה וזה מוכיח שאכן אין לך על מה לוותר ועל כל הצלחותיך במשפחה ועם חברים אין עוררין כלל ולכן אני מציעה לך כצעד ראשון ללמוד את הקורס וללא שום פחד כי את עברת תואר ראשון במקצוע שלך וקורס בודד זה אפילו לא עשירית ממה שעשית כבר וזה גם נותן לך יתרון על הרוב שבאים ללא תואר. את תהיי מעולה כי את באמת נהנת מיזה ! וזה הסוד הכי חשוב בבחירת קריירה לחיים-תשוקה אמיתית! ואני מרגישה ממך את כל הסימנים שזה אכן כך ואם גם את חושבת כמוני תתחילי בחיפוש קורס במקום שיכול גם להכווין אותך לאחר סיומו או מקום לימודים ש"ניחשב" בתחום ואני בטוחה שעוד נשמע עליך בתחום רבות. בהצלחה רבה קבלי חיבוק לחיזוק:)

צאי לדרך

עם כל כך הרבה רצון ונחישות - מה שנותר לך זה לצאת לדרך - להכין תוכנית פעולה וקדימה. קראתי שוב את ההודעה הראשונה שלך ואת התגובה של אימך - אולי באמת, אין הרבה עבודה ואולי יקח זמן (כמו שנכתב לעיל), אך אם תתקעי בעבודה שרע לך בה - יהיה הרבה יותר גרוע. אימך, כנראה, מהדור שראה בבטחון הכלכלי את הדבר החשוב ביותר - למצוא עבודה במקום ממשלתי, לקבל קביעות וכו'. את מדור אחר - דור שמחפש את הסיפוק מהעבודה, את המימוש העצמי. לגבי הראיונות לעבודה כמזכירה - אני מבינה שאת לא משדרת אי התלהבות, אז הסיבה אחרת ולא שאת לא טובה. אל תאבדי ביטחון. איני מאמינה ב"השפעות קוסמיות" ודברים כאלו, אך אולי נעשית לך טובה שאת לא מתקבלת ולא נתקעת שם. חוץ מזה, הבעיה של "כישורי יתר" והשאלה המעצבנת, ברגע שבעלת תואר פונה לתפקיד שאינו מצריך תואר - מוכרת ואכן מעצבנת.

קראתי את הכתוב להלן וחשבתי עליך

"אפשר להשיג על דבר שרוצים, אם רוצים אותו באופן נואש למדי. חייבים לרצות אותו ברוממות חושים אשר בוקעת דרך העור ומתחברת לאנרגיה שבראה את העולם" (שילה גראהם) מתוך הספר "חוכמת המילניום" היות ויש בך את הרצון הזה - את תשיגי את שאת רוצה. בהצלחה ובאהבה יעל

shir300

New member
נשים בעסקים

יש פורום כזה בתפוז ויש גם אתר לנשים בעסקים שנקרא "גולדה". את יכולה להעזר בנשות הקצוע שם ולאט לאט לבנות לעצמך עסק, שכבר נראה שאת בדרך ליצירתו. מאוד יפה לראות התחלה כזו ואני בטוחה שאת יכולה להתקדם. כל מה שאת צריכה זו קצת הכוונה. נחישות כבר יש לך. בהצלחה

למעלה