מחפשת אוזן קשבת

SABI123

New member
מחפשת אוזן קשבת

היתחילה שנה החדשה והיא כבר בכיתה ה' לא קל לה וגם לא קל לי. אבל למרות הכל הולך לאה לא רע.היא עובדת יותר קשה מילד שאין לא בעיות . גם בבית וגם בבית הספר. לפעמים אני שואלת את עצמי אולי עשתי טעות שהכנסתי אותה לכיתה רגילה והאים כל המלחמות שוות. יש רגעים שהכל ניראה שחור ויש רגעים שהיא פשוט גדולה מחיים .אבל דבר אחד מטריד אותי זה שמכל דבר קטן היא בוכה ומנהגת כמו תינוקת הילה שלי כבר בת 11 מתי תיגדל מתי תתיבגר. אני רואה ילדות בגילה שמתנהגות כמו בחורות ושלי עדיין קטנה בנפש , הפיכולוג אומר שזה יגיע ואני כולי תיקוה. תודה על ההקשבה חגית

05 מיכל

New member
עובדת קשה יותר מילד אחר, ובוכה...

שלום לך! אני לא מכירה את הילדה, אבל יש לי תחושה שילדה שעובדת יותר קשה מילדים אחרים גם בביה"ס וגם בבית - עלולה להיות עייפה נפשית, ואולי לכן היא מגיבה בבכי למה שאת קוראת "כל דבר קטן". כשאנחנו כל הזמן עייפים מאוד - דברים פתאום נהיים גדולים, לפעמים גדולים מדי. אני לא יודעת אם יש דרך להקל עליה ממשית, אבל ייתכן שהכרה בכך שכשהיא בוכה סימן שבשבילה זה לא דבר קטן - אולי זה יעזור לה קצת, לפחות ברמת הדימוי העצמי. בהצלחה לכן!

ורד 34

New member
../images/Emo24.gif מבינה אותך

אני השנה היתחלתי עם הבן שלי את כל הסיפור של לרוץ ולילמוד ולהיתאמן. הוא בכיתה ב'. הוא מקבל שיעורים בבית-הספר ומקבל בבית ואין לו הרבה זמן לחיי חברה רגילים. כואב לי עליו כל כך. אבל לשימחתי הוא מקבל את זה בכיף. הוא לא רואה את יסורי המצפון שיש לי ולא מכיר בהם. הו נהנה והוא גם נהנה מכל הצלחה שלו. לא משנה כמה שהיא קטנה או גדולה. הבת שלך תגיע בסופו של דבר ותשלים את כל החסר שלה ותעקוף גם. אני חושבת שזה בעיקר המצפון שלנו ולא שלהם.

vladg

New member
זה לא קצת מוקדם מידי לאיבחון

אני לא יודע אבל האם ניתן כבר בכיתה ב לאבחן והתחיל בשעורי תיגבור מעניין אותי לדעת האם זו היתה המלצת המורים או איך גיליתם את הלקות

ורד 34

New member
אנחנו והמורה שלו ראינו שהוא מאוד

מיתקשה. ולא לדעתי זה לא מוקדם מידי. זה הזמן. הוא אובחן בכיתה א' כבר אבל אז הוא היה כבר בסוף השנה. ונידרש גם איבחון נירולוגי אז חיכינו עד השנה הזו. יש לו בערך חצי שנה להשלים את הכיתה. הם עדין לא לומדים משהוא.הם לומדים כרגע מיומנות לימוד. וכך הוא לא יהיה בפיגור עם שאר הכגיתה.

את נפלאה וכל החלטה שעשית טובה

סערת הרגשות של ביתך וחוסר היציבות הרגשית משפיעה גם אלייך. את אדם חזק שמתמודד טוב עם הקשיים של ביתך. וטוב שאת משתפת את חברי הפורום , כבר נכתב שהשתתפות בכאב ושיחה מפחיתה מתח ומפחיתה שחיקה. את יכולה להיעזר גם בקו החם של עמותת "ידע והקרה", עמותה שמספקת תמיכה להורים לילדים לקויי קשב בטלפון 04-8442224. התכוונתי למה שכתבי בכותרת, כל החלטה שעשית טובה ונכונה, כי לא יכול להיות אחרת. הילדה תיגדל וסף התיסכול יעלה. תני לילדה לגדול בקצב שלה ואל תשווי. הילדה שלך נפלאה, מצליחה ותצליח למרות הקשיים, בדרכים שהיא תבחר להצליח בהם. גיל

esty104

New member
בגיל 11 היא רק ילדה. תדברי איתה

כאשר בוכה. את חייבת לדעת את סיבת הבכי. אם היא לא בשלה ריגשית כדי לקבל את הקשיים, אפשר לעבוד על זה ואת חייבת לעזור לה. אולי משהו, מישהו מפריע לה. תבררי את זה איתה. אם היא מסוגלת להיות בכתה רגילה לעומת חינוך מיוחד, אין ספק שזה מצויין ואת חייבת לחזק אותה יום יום. זה דבר ניפלה מה שהיא עושה. למרות הקושי היא מצליחה. אגב, אני בא מרומניה ובזמני היינו לומדים הרבה מכתה א'. כאן בקושי יש להם שיעורים ואם יש יותר מכמה שאלות, זה המון. ילד שלא רגיל ללמוד, להשקיע, יתקשה מאוד לסיים תיכון בזמן ומכובד. כך שאם היא רגילה להשקיע תגיע רחוק. לא לרחם אלה לחזק. ידע זה כח וזה כל כך כיף כשמצליחים שווה כל מעמץ. בהצלחה וכח!

putmusicon

New member
אוזן קשבת....

אני חושבת שבזה שבחרת לא לשלוח אותה לח"מ בחרת להלחם על מקומה למרות כל הקשיים - וכנראה שאפשר כי אמרת שהולך לה. גם לי יש ילד בכיתה ה'. גם הוא צריך להתמודד הרבה יותר מילד רגיל. אני רואה שכשבאים אליו חברים מבית ספר ומיימים שיעורים אחרי 20 דקות - והוא אחרי שעתיים רק בהתחלה - והוא כ"כ משתדל - אבל לא מצליח. זה מתסכל אותו מאוד - וגם הוא יכול לפעמים להשבר ולבכות - אבל... אנחנו תמיד משתדלים לשים דברים בפרופורציה. הוא רואה ילדים שבאים אלי לקליניקה - ילדים על כסאות גלגלים, ילדים עם pdd, ואנחנו אומרים לו שלכל אחד יש קשיים - החכמה היא ללמוד לחיות לצידם ולהצליח - וחכמה זה משהו שיש לו והוא מקבל המון חיזוקים על כך. העיניין הוא במסר שאנחנו מעבירים להם - שלמרות שזה קשה - אפשר - ושזה שווה את הכל... ולגבי האוזן הקשבת - כדי שיהיה קל להעביר את המסר - חשוב לפעמים שגם לך יהיה מקום שבו תוכלי לקבל את התמיכה כדי שלך יהיה קל לתת תמיכה... לגבי הבשלות הרגשית - אולי זה לא קשור לקשיים - לכל ילד יש דרך משלו להגיב ולהתמודד עם הדברים - ועם ההתפתחות הרגשית, ילדים לומדים לוותר על התמודדויות לא יעילות ומאמצים התמודדות יעילות יותר - לכן הפסיכולוג אמר שזה יגיע. תמיד טוב לתת חיזוק רגשי כמו טיפול פסיכולוגי או טיפול באומנויות כשנראה לנו שמבחינה רגשית יש מקום לתמיכה וחיזוק. המון בהצלחה לך ולביתך נראה לי שביתך זכתה לאם קשובה, ואיכפתית ורד

חגית היקרה

עכשיו קשה לך להאמין אך תאמיני הדברים משתנים. ואומרים שעם הגיל ועם הזמן מגיע גם השכל כך שיש עוד תקוה (לכולנו) צריך רק סבלנות רגישות ונחישות בהצלחה

vladg

New member
ההחלטה מאוד נכונה לדעתי

כיתה רגילה זה הדבר הכי נכון שיש אני מדבר מניסיון וגם לימוד הנושא בעיקבות הניסיון הבכי הוא הפצע הנפשי ולכן נדרש לדעתי לבדוק מה מקור הכאב המעבר לכיתה רגילה הוא מאוד קשה ודורש מערך תמיכה רציני לא חייב להיות רק מקצועי דמייני לך השתלת עצםם זר בגוף הוא דורש תקופת הסתגלות ולא פעם גורם לחום וכאבים כך בדיוק זה אצל הילדה שלך זה נורמלי לחלוטין אבל אין להתעלם מזה בגלל שזה נומלי אלו סימנים חשובים ביותר אם יש משהוא שאוכל לעזור בו אשמח אגב מה שאת קוראת תינוקיות אולי זה לא מדוייק אבל אם זה כך זה אמור להעלם בכיתה רגילה כי יהיה לה מודל לחיקויי שונה אבל תני לה זמן

SABI123

New member
אוזן קשבת

היא כל השנים לומדת בכיתה רגילה כך שזה לא חדש לה אבל ניראה שהשנה קשה לה יותר .

נסיכה ג

New member
האם יש לכם מבחני מיצב השנה?

אצלנו באזור יש ואני מבקשת לומר כי בתי הספר מלחיצים בטרוף את הילדים. גם בני עלה לכיתה ה' השנה והעומס, בלי קשר למיצב, הרבה יותר גדול. צריך למצוא את שביל הזהב יחד עם המורה. בהצלחה!

tairp

New member
שלום לך

גם לבן שלי היה הכנה למבחן של הניצב אבל הוא לא ניבחן הוציאו אותו ל תגבור במקרה המורה אמרה לי שהיה מבחן ונאור לא ניבחן בהתחלה כעסתי בלב שהוא לא ניבחן אבל אחר כך חשבתי ואמרתי לעצמי שיותר טוב כי גם כחה הוא לא ברמה של הכיתה אז פחות תיסכולים מה דעתך

vladg

New member
אני מבין אבל עוד לא התחילה השנה

מניסיון השנה מתחילה מאאוחר לטוב ולרע זו מדיניות בית הספר אבל דאגה מודחיונית רק שהילדה לא תרגיש בה הורים לא פעם מגזימים אני לא מדבר עליך זה נהדר שאת בהיקון כבר אכשיו וזה יכול להיות ישמש זרז למורים ישנם הרבה הורים שצריכים לאמץ דרך חיים כזו אבל נדמה לי שחשוב שלא להגזים תני לה זמן

דליה.ד

New member
ידוע שילדים עם

ADHD ילדותיים יותר מבני גילם. אבל חשוב יהיה לתת לה תמיכה רגשית - לפי הצורך. פני ליועצת או פסיכולוגית בית הספר.

למעלה