מחפשים פנימייה??

efraim23

New member
מחפשים פנימייה??

במידה והנכם מחפשים פנימייה טובה לשלוח אליה את ילדכם, ברצוני להמליץ על פנימיית "שטיינברג" שבכפר-סבא, זוהי פנימייה המסייעת לתלמידים ברוכי כשרונות מהפריפריות לממש את הפוטנציאל הטמון בהם.הפנימייה מיועדת לגילאים 12-18 (ז'-י"ב). מקום אדיר, מלא קסם, המנפץ כל דעה קדומה על פנימיות. חווית נעורים מיוחדת במינה! מהכרות עם פנימיות שונות - זוהי הפנימייה הטובה בארץ! במידה ותהיו מעוניינים במידע נוסף השאירו תגובה להודעה זו.

פלגיה

New member
האמת היא שיש לי שאלות

בעיקר לא ברור לי למה ילד שגדל בבית חם ואוהב ירצה ללכת לפנימיה, אפילו כזאת ש"מנפצת כל דעה קדומה על פנימיה"

noaagr

New member
אין סיבה שירצה

אבל לפעמים עובדות החיים טופחות על פנינו ופנימיה היא פתרון לא רע בכלל. במגזר הדתי (באיזור המגורים שלי) אני שומעת על הרבה בני נוער שיוצאים ללמוד בתנאי פנימיה כי הם מעוניינים באולפנא או ישיבה מסוימים ברמת לימודים גבוהה שאין באיזור מגוריהם. מדוע זה שונה מבני נוער מהפריפריה שיוצאים ללמוד בפנימיה לברוכי כשרונות (או איך שהם מגדירים את זה...). זה לא שאני בעד ובהחלט לא הייתי מעוניינת לשלוח את הילדים שלי, אבל צריך לשקול את הנושא מנקודת מבט רחבה...

פלגיה

New member
אני מכירה את הסיטואציה

ברור שיש מצבים שבהם עדיף שהילד יהיה רחוק מההורים רוב השבוע (יש לבת שלי חברה כזאת), אבל לי קשה לחשוב על לשלוח את הילדים שלי בגיל 13 (או אפילו 16) רחוק מהבית. גם קשה לי להבין את הדתיים שהולכים לפנימיות. מעניין אותי איך זה מתואר על ידי אדם שמשווק פנימיה.

efraim23

New member
פנימיית שטיינברג - למה ומדוע?

פלגיה היקרה! אינני רק אדם שמשווק פנימייה אלא גם בוגר הפנימייה ובהיותי בן 15 עזבתי בית חם ואוהב לטובת פנימיית "שטיינברג" שבכפ"ס. אני מתגורר בטבריה שם מערכת החינוך לא נראתה לי טובה דיה ובחרתי לעבור לפנימייה בעיר שבה מערכת החינוך היא מהטובות בארץ ומציעה אפשרויות רבות לתלמידיה. למרות שבאותה תקופה רמת הלימודים והסיכוי להוציא תעודת בגרות טובה היו המניע היחידי שלי לעזוב את הבית, בדיעבד, הרווחתי דברים אחרים שלא ציפיתי להרוויח: עצמאות, אחריות רבה, נחשפתי לתחומי עניין רבים - למדתי לנגן, דברים שלא הייתי עושה אם הייתי נשאר בבית. ומעל הכל - רכשתי חברים רבים ויקרים ולמרות הקלישאתיות שבדבר, הם כמו משפחה עבורי, גם היום שנים לאחר סיום הפנימייה. קחי את הדברים שכתבתי והרי לך סיבות שונות בגללן יוצאים ילדים לפנימייה - מרצונם החופשי!!!

פלגיה

New member
תודה רבה לך אפריים

אכן נתת סיבות טובות. השאלה שלי היא האם היציאה לפנימיה לא פגעה בקשר שלך עם הבית.

efraim23

New member
קרה בדיוק ההפך

האמת היא שקרה בדיוק ההיפך מהצפוי: הקשר שלי עם הבית רק התחזק. ההורים מאוד תמכו ועזרו להתגבר על קשיי ההסתגלות לפנימייה, ובאו לבקר אותי בכל שישי שבת שנשארתי בפנימייה (החניכים נשארים בפנימייה אחת לשבועיים) ובשבתות שחזרתי אני הביתה הייתי זוכה לפינוקים השמורים לחיילים קרביים שחוזרים הבייתה אחרי 28 יום בצבא. המריבות הקטנות והמציקות עם ההורים שכולנו מכירים נעלמו להן והתחלפו בגעגוע טבעי וחיובי לחיק המשפחה. אני מאמין שלא לכולם זה ככה אך הכל תלוי במשפחה, ואם כפי שאמרת הבית הוא חם ואוהב אין סיבה שלא יישמר הקשר הטוב עם הבית.

למעלה