מחפשים ללמוד יהדות לא בישיבה

alaa100

New member
מחפשים ללמוד יהדות לא בישיבה

מחפשים מסגרת ללמוד יהדות ללא הצורך שיש בישיבה האם יש דבר כזה

lady h

New member
לא כ"כ מכירה מקומות

אני לומדת מקריאה באתרי אינטרנט ומדוד שלי התותח שידיעותיו נרחבות. כמו כן, יש כל מיני מיני-עיתונים שמחלקים בבתי כנסת מידי שבת. שם יש כל מיני הסברים על פרשת השבוע ועוד כל מיני נושאים ביהדות. ניתן גם להגיע לאוניברסיטת בר אילן. שם מתקיימים לימודי יהדות בנושאים שונים: תלמוד, פילוסופיה יהודית, תנ"ך והיסטוריה של עם ישראל. אפשר לברר את מע' השעות ולהגיע לקורס שמעוניינים בו. דווקא מע' השעות נוחה שם מאוד- יש שיעורים בבוקר וגם בערב. אני לא כ"כ יודעת איך לברר את מע' השעות ומיקומי הקורסים. אולי באתר של בר אילן כתוב איפשהו. כדאי גם להתקשר למזכירות המחלקה ללימודי יסוד ביהדות ולברר.

סינפלית

New member
בנתיים עד שתמצאו אולי האתרים הבאים

יעזרו לך:http//www.hadafhayomi.co.il או האתר הנעים 'הידברות' ביחוד הרצאותיו של הרב זמיר כהן ואלו הם מרכזי מידע יהדות נוספים:www.reshet-he.net/links.asp מקווה שזה יעזור...אני יודעת שלי זה מאוד עוזר...לילה טוב

סינפלית

New member
*במרכזי מידע{בכתובת האחרונה}כנסו

לקישורים ובלחיצה על'מרכזי מידע יהודים 'יופיעו לכם מספר קישורים רלוונטים....

dor1111

New member
יש מה שנקר יהדות חדשה ששם אפשר

ללמוד תורה בצורה אחרת, בנוסף במסימנר הקיבוצים לומדים. אתה יכול ג םללכת לבתי כנסת ששם לומדים תורה וזה לא ישיבה פשוט באים והרב נותן דרשה ודן בפרשת השבוע. יש מספר אתרים כמו שופר ששם יש המון מידע. בנוסף לאחרונה נפתחה "ישיבה חילונית" ששם לומדים תורה בדרך אחרת.

תגדיר את "הצורך שיש בישיבה"

אני יודע שזה לא נפוץ, אבל ישנן ישיבות שאתה יכול לבוא וללמוד יהדות ואני לא חושב שלמישהו תהיה בעיה עקרונית עם זה. בעיקר אני מדבר על ישיבות הקיבוץ הדתי (מעלה גלבוע ועין צורים, בה אני לומד), אם כי אני לא רוצה לקחת אחריות על אמירה כזאת.. אבל בהחלט שווה לבדוק. לומדים אצלנו בראש טוב, מאוד פתוח (מתמודדים עם ביקורת המקרא, מאמצים חלק ודוחים חלק לאחר דיון מעמיק) ובנושאים מגוונים. ואם תשאל אותי, מקום שמגדיר את עצמו כישיבה לא אמור לדחות מישהו מעם ישראל שבא ללמוד יהדות. יודע מה, עזוב עם ישראל. מישהו שבא ללמוד יהדות. הסיבה היחידה שבגללה אולי להרבה מהמקומות עשויה להיות בעיה עם זה היא השפעה אפשרית ואולי לא-רצויה על התלמידים ועל האווירה הכללית, אבל שוב, הישיבות שציינתי מאוד בוגרות בגישתן ולדעתי שווה לבדוק. שלא לדבר על ספריות-ענק ומאגרי מידע מאוד מקיפים, מודפסים או ממוחשבים. שלא לדבר על הצוות, שכולו מורכב מאנשים משכילים, אקדמאים ונבונים שמכירים את היהדות ישר והפוך. אל תפסול אפשרויות טובות על הסף
לימוד מהנה ופורה.

../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif

אתה רודף אחריי לכל פורום, אה?
הארי פוטר - הספר.
עשרים וארבע.
ועכשיו פה?
[
סתם, חופשי...
]

asaf2000

New member
יש הרבה מקומות

לראש יהודי יש סניפים בכל הארץ ויש עוד הרבה אפשרויות. באיזה איזור אתם מחפשים?

למעלה