מחפשים את צ'אקי

GUYLI9

New member
עד שמצאו את נמו צריך

לחפש את צ'אקי?!!?!?! מה יהיה? את מי נצטרך לחפש אחר כך?...

תקראו את הכתבה תבינו

כמה מטומטמים האמריקאים האלה. ואני מצטט "התנינים שנתפסו עד כה הם קטנים יותר מצ'אקי ופחות מסוכנים. כולם אגב, נורו למוות." וגם "מנהלת גן החיות שלחה ארבעה אנשים חמושים לחפש אחריו, והורתה לירות בו למוות בעת הצורך" כל כך מסובך לשלוח לוכדים בצוותי חיפושים? לי כאב הלב.

Rea Livny

New member
כן אבל..!

חיים של בן אדם יותר חשובים מחיים של תנין, לא שאני מצדיק את זה אבל עדיף שהתנין ימות מאשר בנאדם..

naja

New member
ומה קרה בארץ לפני שנה?

ירו בתנין באורך מטר שהסתובב באיזור הירמוך(היה קישור לכתבה בפורום). להרוג זה תמיד הפיתרון הכי קל. אבל מצד שני זה דיי לא פשוט ללכוד תנין בגודל הזה אם הוא מגיע לאיזה מאגר מים גדול.

GUYLI9

New member
אי אפשר להרדים תנין?

ואז לקשור אותו כמו ביומני תנינים :) ולהחזיר אותו?

naja

New member
אפשר, אבל רק אם אתה מקצוען.

וגם אז, לא תמיד זה ילך בקלות. תלוי באיזור אליו הוא נמלט.

תנינים לא עוברים הרדמה בצורה טובה

לכן רוב לוכדי התנינים משתדלים לא להרדים את התנין בזמן הלכידה או אחריה. ואני מסכים עם NAJA שזה באמת קשה ללכוד תנין קטן בתוך סבך קוצני, אבל מצד שני אני לא חושב שהאופציה הזאת עלתה על הפרק כששמעו שיש תנין בנחל.

1צחי

New member
כמה

שכואב לשמוע על ירי בתנין יש ליזכור שאם מפספסים לכידה ולהזכירכם ד"ר בריידי לא ניראה כאן לאחרונה,אזי הסכנה שהתנין יתפוס מישהו ולא יפספס.... אני בתור חובב מושבע של התנינים בין האחרונים שיהיה מוכן ללחוץ על ההדק,אך בהחלט יכול להבין את החששות מפני תנין משוחרר שמין הסתם גם יגדל מעל למטר אורך.

naja

New member
מסכים איתך אבל.....

אני מוכן לחתום לך שבמקרה ההוא לא נעשה שום ניסיון ללכוד. הפקח בא, איתר את התנין וירה.

1צחי

New member
לא חשבתי

לרגע שיהיה נסיון לכידה,כי כשלון משמעותו איבוד הזדמנות "לחיסול" הבעייה.

אני ממש לא בטוח שבמקרה הזה זו הייתה

הסיבה. אני די בטוח שלא עלתה בכלל האופציה של לכידה מכיוון שהיה ידוע שמדובר על תנין יאור וגם היה היה די ברור מהיכן הגיע (חוות פצאל הסמוכה) ולא כפי שהרשות פרסמו שיתכן והוא הגיע מחמת גדר הרחוקה שבה לא מגדלים בכלל תניני יאור. ירו בו כי הרבה פקחים אוהבים לירות כשנותנים להם הזדמנות. ועד כמה שאני זוכר הוא היה בערך 60 ס"מ ולא יותר מזה, כך שהיה לוקח לו הרבה זמן (כמה שנים) עד שהיה מגיע לגודל שמסכן בני אדם, וזה במידה ולא היה מוצא את מותו קודם לכן...

לדעתי...

אם היו מנסים ללכוד יש סיכוי טוב שהיו מצליחים אם מתייעצים אם מומחים מהעולם שיתנו שיטות.. אבל כדור עולה כמה אגורות ומבצע לכידה זה עניין מסובך..

למעלה