מחסן לדירת מגורים

yot14

New member
מחסן לדירת מגורים

האם הוספת שטח למחסן שנרכש עם דירה בבית משותף מצריכה דיווח למס שבח? האם רכישת מחסן חדש, נוסף, צריכה בדיווח למס שבח? תודה

כן

ויש לשלם מס רכישה. לגבי מחסן נפרד שלא כחלק מרכישת הדירה - מס רכישה אינו כמו דירת המגורים, כיום 4.75% מהשווי

yot14

New member
כוונתי - פירוט

הכוונה היא שבחוזה רכישת הדירה מהקבלן נרכש גם מחסן לאחסון חפצים בגודל מס מטרים עכשיו ברצון הוא לקבל מחסן אחר גדול יותר במקום המחסן שנרכש האם צריך להצהיר או לשלם על התוספת?

עסקה במקרקעין ...

חייבת בדיווח לשלטונות המס ובתשלום מס רכישה. לא נראה לי שמדובר בתוספת או שיפור (כמו שינויים בדירה ו/או בגימור), אלא בהצמדת שטח שונה מזה המצויין בהסכם המקורי עליו שולם מס רכישה. איני בטוח שלמס רכישה יש כלים לבדוק ולדעת מה בדיוק קנית ולכן הכל יכול לעבור ... או שלא - מומלץ שתתייעץ עם העו"ד שלך ושל הקבלן, בשביל זה אתה משלם להם.

yot14

New member
כן אבל - המשך שאלה

יש לך סימוכין לתשובה? הבנתי שיש הוראה של מס שבח שתוספת או שיפור שערכם לא עולה על 1200 דולר או 2% מהמחיר של הדירה - לא צריכים להצהיר ולא לשלם עליהם? מכיר?

הנושא לא פשוט..../images/Emo20.gif

אם הגדלת את המחסן הגדלת את השטח שלך הגדלת השטח בא על חשבון דיירים אחרים, אם נמכרו דירות צריך לבדוק בכלל אם הקבלן יכול לשנות את התוכניות בלא לקבל את הסכמת אלו שקנו דירות. יש לבדוק את החוזה!! כל שינוי בשטח מצריך דווח לשלטונות המס, אינך יכול להגיד 2% ולכן אין צורך בדווח מי שקובע בסופו של דבר זה פקידי המס שבח, ולא אתה הוא שתגיד להם כמה שווה התוספת, במקרים רבים שלטונות המס לא קיבלו את המוצהר והוציאו שומה אחרת מטעמם.

הוא לא מגדיל , הוא רוצה אחר גדול יו

יותר יוט14 - המחסן המבוקש עולה פחות מ1200$? אני דוקא אשמח לשמוע על תקנה זו בכל מקרה לא נראה לי שזה נופל במסגרת התקנה לא בגלל הכסף אלא בגלל שלא מדובר בשיפור דירה אלא רכישת מוצר די תמוה אי צורך לדוך למס שבח - בדרכלל רוצים דיווח על הכל...... אם ניתן פטור אזי ניתן אבל שהפקיגים לא ידעו?! לא מתאים להם!

למעלה