מחסור במשאבים?

מחסור במשאבים?

שלום לכולכם! לפני כשבוע צפיתי בטלוויזיה בכתבה, שהראתה לנו מה שכבר כולנו ידענו ממילא. קיימים בישראל אנשים שהגיעו עד פת לחם, ונאלצים הם לחטט בשאריות בפחי האשפה או לקחת ירקות רקובים למחצה שמשאירים להם בעלי בסטות בשוק. מעודי לא סבלתי חרפת רעב, אולם הצפיה בכתבה הציפה אותי בשאלות רבות, שעליהן חשבתי ביני לבין עצמי בשבוע האחרון. ראשית לכל, אנו דנים כאן במודעות פנימית שלנו, ומנסים לחתור ולהבין את נבכי נפשינו. ברם, אנשים שכל ישותם מכוונת להביא מעט מזון לבני ביתם, כיצד יפנו זמן נפשי לעשות כן? כלכלן בשם מאסלו בנה פירמידת צרכים של המין האנושי. בתחתית הפירמידה הופיעו המזון וקורת הגג, ורק בקצה הפירמידה הופיעה ההגשמה העצמית. אנו חייבים להודות לאלוהים אשר נתן לנו את האפשרות לחקור ולנסות להבין את עצמינו, או במילים אחרות, הביא אותנו כבר עכשיו לקצה הפירמידה! מעבר לכך- אנו חייבים לשאול את עצמינו- האם באמת האלוהים, כשברא את העולם, את בעלי החיים ואת האדם, התכוון שהללו יסבלו חרפת רעב? האם לא קיימים מספיק משאבים בעולם הזה, על מנת שכל האנושות לא תרעב ללחם? בוודאי שקיימים. המביט במבט-על על עולמינו יראה שמשאבים בסיסים כמו חיטה, מים, ירקות ופירות מצויים בו בשפע. תפקידנו הוא לחלק אותם שווה בשווה בין כל בני האדם, כך שכולם יתרוממו במעלה הפירמידה. רק שיקולים פוליטים וכלכליים, הסובבים סביב המונחים "כח" ו"כסף" מונעים מבני האדם לחלק את המשאבים ולחלוק בהם. הם שוכחים, שהללו נוצרו ע"י הקב"ה, ומי שבורך במשאבים אלו, אחד מתפקידיו בחיים הינו לחלוק אותו עם האחר. לא בכדי אנו מצווים על מצוות מעשר (על מנת שנזכור למי בעצם שייכים המשאבים) ובמצוות אחרות שמטרתן לדאוג לקבוצות החלשות באוכלוסיה. אנחנו, בני האדם, קצת שכחנו את תפקידנו כאן! אתם בוודאי שואלים את עצמכם "מה אתה רוצה מאיתנו בעצם?". נכון, קבלת החלטות "בגדול" המתייחסות לעולם כולו, נתונה בידי המנהיגים. ואכן נדרש כאן שיתוף פעולה נרחב. אנחנו יכולים ומחוייבים לפעול "בקטן", איש איש בסביבת חייו שבה הוא גר. בין אם דרך תרומה לבית תמחוי זה או אחר, לעמותות שונות שתפקידן לסייע או אפילו לקבצן המסתובב ברחוב. נכון, יש אנשים שהינם "טרמפיסטים" ומעדיפים לקבץ נדבות על פני לעבוד, אך עלינו לזכור, שמי שהולך לבית תמחוי על מנת לאכול בו ארוחה חמה, מצבו הכלכלי (ובוודאי הנפשי) כה נואש, עד שאין דעתו כלל מכוונת למציאת עבודה. תפקידנו הינו לסייע לו לא לרעוב ללחם עוד, שכן זו זכותו הבסיסית ביותר, ואם המנהיגות שלנו אינה מוצאת פנאי לסייע בדבר כה טריביאלי, מחובתנו בעניין זה לתפוס את מקומה! שבת שלום לכולכם, רודף שלום.

arcidea

New member
../images/Emo25.gif

יש ליד הבית שלי בית תמחוי בעקבות המסר שלך, ירדתי למטה והשארתי שם פתק עם הטלפון שלי והבעת הרצון שלי להתנדב ולבשל שם פעם בשבוע הרבה פעמים חשבתי לעשות את זה אבל זו היתה ההודעה שלך שהמריצה אותי לעשות משהו בעניין תודה רבה לך שבוע טוב

conatus

New member
אז ככה

התקשורת פרובוקטיבית מעצם טבעה ( ואף מעידה על עצמה ככזאת ) ותביא לך תמיד מידע חלקי ולא מלא על המציאות ( ואינני בא לטעון שאין חסרי בית רעבים ) ולכן עליך להפעיל את תבונתך ואת ביקורתך במה שעינייך צופות. לאדם מן השורה שאין לו מספיק יש את האפשרות לעבוד עבודה נוספת ולהשלים את צרכיו, אך יש כאלה שאינם יכולים לעשות זאת כי קצבת הביטוח הלאומי נמוכה מאוד והם הולכים לשוק ונהנים מהסחורה שמותירים הסוחרים מאחור ( סחורה שעבר זמנה ובין כה וכה מיועדת להשמדה ) אז מה רע בזה ? הרי אם יש להם קצבה נמוכה הרי יכול היה להיות גרוע יותר ( מצב שבו לא ניתנת להם קיצבה ויש מדינות בעולם שאין בהם קיצבה ) ואם יש להם מה ללקט הרי זה יפה כשלעצמו כי הרי ( בדיוק - היה יכול להיות גרוע יותר שלא היה מה ללקט ואז היו יכולים למות מרעב ) יש מדינות שגם אפשרות זו לא קיימת בהן. לגבי אמירתך "כיצד יפנו זמן נפשי לעשות כן" אז ידידי אתה יודע לכמה אנשים יש זמן נפשי לעשות כן אבל לא עושים כן. ומי אמר שמתוך אלה המלקטים שאריות בשוק בהנחה שהיה להם זמן היו עושים כן. ולסיום קריאתך לאחווה אוניברסאלית יפה מאוד כשלעצמה אבל מאוד לא מעשית...

arcidea

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifסתם עדכון קצר-

בשבת קיבלתי פווש מההודעה פה למעלה של רודף שלום וירדתי להציע את עצמי כמבשלת בהתנדבות בבית תמחוי , ממש ליד הבית שלי היום התקשרו אליי חזרה.. ואמרו, לא תודה
צריך כסף או אוכל , לא בשלנים
זמן יש לי קצת, כסף ממש לא אז כנראה שלא הועלתי בתיקון עיוות המשאבים הפעם אולי בפעם הבאה

היי arcidea!

אני מאושר על היוזמה הברוכה שלך! שלחתי לך מסר. שתהיה לך שבת נפלאה, רודף שלום.

היי conatus

ראשית- ראיתי את הודעתך מאתמול ואני מבקש להצטרף למברכים אותך ליום הולדתך וכולי תקווה ששנה זו תהיה מאושרת לך ולסביבתך (הפיזית וגם כאן- הוירטואלית). בהתייחס לתגובתך מלפני מספר ימים- נראה לי שלא הבהרתי את עצמי כהלכה, ועל כן ברצוני לחדד מספר נקודות. בראשית דבריי ציינתי, שהטריגר לכתיבת דבריי היתה אותה כתבה שצפיתי בה בטלוויזיה. אין לי ספק שתקשורת, על מנת להצדיק את קיומה, הינה מגמתית ומראה פעמים רבות רק צד אחד וחד ממדי של הדברים, "על מנת שיתקבל סיפור טוב". אולם כתבתי במפורש, שהכתבה האירה לנו רק משהו שכולנו ידענו ממילא. האם בלכתך בעיר מגוריך אין קבצנים או הומלסים? האם "סתם כך" נפתחו בשנים האחרונות מעל ל4000 עמותות העוסקות בעזרה לאנשים המצויים במצוקות כלכליות? נכון, כפי שציינתי, יתכן שישנם "טרמפיסטים" שונים המעדיפים ארוחות חינם וקבלת קצבה מביטוח לאומי על פני ללכת ולעבוד במקום עבודה מסודר. אולם אין אני דן כאן בשיפור מצבו הכלכלי של המובטל, אלא בנסיון של כל אחד מאיתנו, איש איש בדרכו, לסייע לאנשים המצויים בתחתית של הפירמידה, שכל יום ויום שלהם הוא מאבק חדש, סיזיפי ואין סופי להביא פת לחם לבני ביתם. אין כאן קריאה ל"אחווה אוניברסלית" בנוסח "נדליק ביחד נר" אלא רצון לעורר בקירבנו מודעות לשינוי, ושינוי זה יבוא רק מאיתנו. לא מאף אחד אחר. והעובדה ש"יש מה ללקט" רק מדגישה שיש בידינו את האפשרות לעשות כן. לעניין "זמן נפשי"- אין ספק, ואתה מציין זאת במפורש, ש"קיימים אנשים רבים שיש להם זמן נפשי אבל לא עושים כן". אולם לא לכך היתה כוונת המשורר. התכוונתי בדבריי לאמר, שאנשים מזי רעב, הקמים מדי בוקר ושאלתם הראשונה היא "האם יהיה לי ולבני ביתי אוכל היום?"- כיצד יהיה להם את האנרגיה הנפשית הנדרשת על מנת לעסוק בנבכי נפשם ולהתפתח מבחינה רוחנית? תפקידנו הינו לנסות ולסייע להם, על מנת שתהיה בידיהם ההזדמנות לעשות כן. השאלה האם באמת יפנו זמן נפשי או לא אינה רלוונטית ותלוייה רק בהם! אשמח להמשיך ולשמוע את דעותיך בנושא. שתהיה לך שבת שלום ושנה נהדרת, רודף שלום.

למעלה