מחסור בויטמין D

skeptic

New member
מחסור בויטמין D

שלום,
אשה בת 57, שמנה מאוד.
מחסור בויטמין D. יש 18 כש-75 נחשב כנראה למינימום (התחום הוא 75-250).
הרופאה אמרה לקחת כדורי D3 של 400 יח' (או 400 מ"ג, לא ברור ואולי זה אותו דבר).
הרופאה ביקשה לקחת 5 כדורים ביום לשבועיים ואחר כך לרדת ל-3 ביום.
נתנה מרשם לכדורים שקופ"ח מנפקת.
האם יש הבדל בין כדורי קופ"ח לכדורי חברות תוספי המזון?
מה הכדור המומלץ, לאו דוקא פירמה אלא התרכובת.
הבנתי שהיו כדורי D1000 אבל כבר לא נמכרים בארץ. למה?
אשמח להפנייה לקריאה על ויטמיני D לסוגיהם.
תודה.

תגובה

שלום רב,

בשנים האחרונות עלתה חשיבותו של ויטמין D לבריאות כוללת. ממצאים מתריעים על חוסר בוויטמין D בכל קבוצות האוכלוסייה.
ויטמין D יעיל לחיזוק העצמות והשיניים, מסייע בהטמעת הסידן והזרחן בעצמות ומונע רככת ואוסטיאופורוזיס. הוא משתתף בוויסות פעולות הלב ומנגנוני קרישת הדם על ידי ויסות רמת הסידן בדם – וחשוב לפעילות תקינה של מערכת העצבים, השרירים, גדילת התאים, חיזוק מערכת חיסון וניצול אנרגיה.

הכמות הרשמית המומלצת כיום לאדם בוגר ולתינוק היא 400 יחב"ל (יחידות בין לאומיות). לפי מחקרים עדכניים עולה כי הכמות המומלצת לצריכה יומית הינה 1000-2000 יחב"ל ביום, ברגע שיש חוסר משמעותי המינון אף עולה לפי הוראת רופא או מטפל.
בעבר היה ניתן לייצר ויטמין D במינון של 1000 יחב"ל כך שהיה אפשר להוריד את כמות הטיפות/הכמוסות שכל אדם נזקק לקחת ביום.
משרד הבריאות החליט להישאר הם ההנחיה שמספיק מינון של 400 יחב"ל ביום ולכן לא מאפשר ייצור של D במינון גבוה יותר למרות כל המחקרים העדכניים שמראים אחרת.

בדרך כלל תוספי תזונה שהקופות חולים מספקות המקור שלהם הוא סינטטי, מוסיפים להם עוד חומרים משמרים ומדדלים את המוצר בשמנים צמחיים וכולי כך הספיגה יורדת.
אני ממליצה לצרוך ויטמין D ממקור טבעי.

לחברת סופרהב ישנו ויטמין D3 טבעי, בצורה הפעילה שלו לספיגה והטמעה טובה בגוף. הוא מכיל חומצת שומן הנקראת MCT שמשפרת את הזמינות הביולוגית של הויטמין. התוספת של חומצת השומן הנ"ל פותרת את הצורך לקחת את הויטמין יחד עם מזון שומני שנחוץ לספיגת הויטמין.

אשמח לעזור בכל שאלה נוספת,
אביבית שלום.
נטורופתית

דנדוש 50

New member
צודקת בהחלט

לי היה מחסור חמור בויטמין,כשממש במקרה ביקשתי מהרופא בשיגרה של בדיקות הדם שיהיה גם עבור ויטמין D.
כששאלתי בבית מרקחת, הם אמרו שאסרו עליהם להמליץ על יותר מ-400 יחידות בינ"ל.
אני ממש לא מבינה למה !?
הרופא המליץ על 2000 וקניתי למזלי 2 בקבוקים של סופהרב בריכוז של 1000 ועד היום כשנתיים אחרי, הרמה רק מתקרבת למינימום.
גיסתי מקבלת פעם בשבוע בקבוקון שלם [אמנם בריכוז של 200 יחב"ל].
מה קורה להם שם במשרד הבריאות?הם לא מבינים שיש אנשים בגיל מסויים או צבע עור כהה,או דתיות מכוסות
שהקליטה שלהם מהשמש ממש לא כמו שצריך?
אני חושבת שאפשר להזמין דרך אתרים מחו"ל.
אני לא אשתגע עכשיו לקחת 5 טיפות כל פעם במקום 2.
הם ממש מגזימים.
בנוסף לכל, לפי הרמה הירודה שהיתה לי, הגיעה לי בדיקה חוזרת אחרי 3 חודשים
ומשום מה[???] המחשב של מכבי לא הסכים לתת לי.הרופא השתגע ממש. אז חיכינו יותר.
מה קורה להם בקופות? הם מנסים לחסוך על חשבוננו?
אח"כ זה עלול לעלות להם יותר.שיחשבו פעמיים.

למעלה