מחסור בויטמין D

Maimonie

New member
מחסור בויטמין D

שלום רב. בבדיקת דם התגלה אצלי מחסור בויטמין D. האם ויטמין זה קשור או משפיע על עייפות\חולשה? ביצעתי את הבדיקה הנ"ל עקב תלונה על עייפות מרובה וחולשה רצינית מתמדת. נבדקו שני ויטמינים. ויטמין B12 ו-ויטמין D רמת ה-B12 תקינה וכאמור יש לי מחסור בויטמין D האם זהו ויטמין שמחסור בו עלול לגרום לעייפות ו\או חולשה? תודה רבה.

ויטמין D

שלום רב, מחסור בויטמין D מקושר בתופעות בריאותיות רבות. נמצא קשר בין רמות נמוכות של ויטמין D3 בדם לבין לעייפות כרונית ולדיכאון עונתי. מה הרמה של ויטמין B12 שקיבלת בבדיקות הדם? מה רמת הברזל? רמת ההמוגלובין? פריטין? יכול להיות שערכי בדיקת ה-B12 יצאו תקינים לפי סקאלת קופת החולים. עם זאת לרוב מופיעות תופעות לוואי של מחסור ב- B12 כבר כאשר הרמה נמוכה מ-400 Pmol/l. אשמח אם תוכל לרשום לי את הערכים שהתקבלו בבדיקת הדם שלך על מנת שאוכל לראות אם העייפות נגרמת ממחסור נוסף מלבד המחסור בויטמין D. כמו כן אשמח אם תוכל לרשום לי את ערכי הבדיקה של ויטמין D על מנת שאוכל לתת לך המלצה על מינון יומי מומלץ. שובע טוב, עדי ישראל

Maimonie

New member
תודה רבה על המענה המפורט.

להלן התוצאות שהתקבלו בבדיקת דם: Ferritin 67 ng/ml 20 - 250 .(.*........). Vitamin B12 654 pg/ml 211 - 911 .(.....*....). Folic Acid 6.4 ng/ml Vitamin D 25 (OH) 11 ng/ml Hemoglobin 15.4 g/dl 13,10 - 17,2 .(.....*....). תודה על המענה המפורט אשמח לקבל המלצה על המינון של ויטמין D תודה.

המלצות

שלום רב, אכן מלבד המחסור בויטמין D שאר הערכים ברמות טובות. אני ממליצה לך על ויטמין D-1000 בטיפות של חברת סופהרב, 2 טיפות (2000 יחב"ל) ביום. ניתן לטפטף ישירות על הלשון או בכוס מים. לא חובה ליטול עם הארוחה. יש ליטול את הויטמין D לתקופה של 3-6 חודשים לפחות ואז לבצע בדיקות דם חוזרות לויטמין D לראות אם הייתה עלייה מספקת. בנוסף אני ממליצה לך ליטול השלמה יומית של מולטי ויטמין להגברת האנרגיה והחיוניות. מולטי ויטמין VM-75 של חברת סולגאר. זהו מולטי-ויטמין-מינרל המכיל בטבלית אחת את כל הוויטמינים והמינרלים וכן מינון מוגבר של נוגדי חמצון החיוניים לתחזוקה שוטפת של מערכות הגוף, לרבות מערכת החיסון. הפורמולה מתאימה במיוחד לאלו המתמודדים עם אורח חיים עמוס ומלחיץ. הנחיות נטילה: טבלית אחת ביום , עם הארוחה אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה ובהצלחה, עדי ישראל

למעלה