מחסור בויטמין די

sivan120

New member
מחסור בויטמין די

מצאו בבדיקת דם שיש לי מחסור בויטמין די (יש לי איזה 25 במקום 70) וקניתי בבית מרקחת כדורים לויטמן די. הבעיה היא כמה זמן אני אצטרך לקחת אותם? וגם אני מפחדת מעודף של ויטמין די אם אני אהיה בשמש הרבה- איך נמנעים מעודף ויטמין די?

מחסור בויטמין D

סיוון שלום רב, קודם כל הרשי לי לספר לך שלמרבית אוכלוסיית ישראל (כן, ארצנו שטופת השמש!) חסר ויטמין D, כך שאל דאגה. כיום רווחת הדעה, שאין ילד או מבוגר שמקבלים את המינון המומלץ של ויטמין D משתי סיבות עיקריות: הראשונה, תזונה ענייה בוויטמין D והשנייה, מודעות גבוהה לנזקי העור והסיכונים שבחשיפה ממושכת לשמש ללא מסנני קרינה. שילוב של תזונה עשירה בוויטמין D, תוסף תזונה וקרינת השמש (חשיפה מתונה עם מסנני קרינה) יתרמו לרמות הדרושות של הוויטמין בסרום, לשמירה על בריאות אופטימאלית ולירידה בסיכון לתחלואה. ממחקרים עולה כי למחסור בוויטמין D השלכות מרחיקות לכת על בריאותנו מעבר למחלת הרככת ולאוסטיאופורוזיס. רמות המטבוליט D-(OH)-25 בסרום, שהוא למעשה הרכיב הפעיל של ויטמין D, משקפות את החוסר בוויטמין D בגוף והדרישה לאספקתו מבחוץ. רמות נמוכות מ -80 nmol/l (שווה ערך ל-32 ננוגרם למ"ל) l מצביעות על מחסור ברמות ויטמין D3 בדם ומחייבות מתן תוספת של הוויטמין. משך זמן הנטילה הוא אינדיבידואלי ויכול להיות תלוי גיל,תלוי בתרופות הנלקחות על-ידי המטופל, במחלות רקע וכו'. מומלץ לעשות בדיקות תקופתיות לניטור רמות ויטמין D בדם בכדי למנוע מצבי חסר. הוכח מחקרית שעל מנת להעלות את ערכי ויטמין D בדם ב-25 nmol/l (שווה ערך ל-10 ננוגרם/מ"ל) יש ליטול 1000 יחב"ל של ויטמין D3 על בסיס יומי למשך שלושה חודשים ולאחר תקופה זו מומלץ לעשות בדיקת דם נוספת לניטור רמות הוויטמין. לדוגמא, בדיקות הדם שלך מראות על רמות של 25 nmol/l. לכן את אמורה ליטול 1800-2000 יחב"ל ליום, למשך שלושה חודשים, בכדי להעלות את רמות ויטמין D3 ל-75 nmol/l. לא נמצאה רעילות משימוש בוויטמין D באנשים בריאים שצרכו את הוויטמין במינון של עד ל-10,000 יחב"ל (IU) ליום (כמות שהגוף מייצר בעצמו בחשיפה לשמש בחודשי הקיץ בין השעות 12:00-15:00 ללא מקדם הגנה). כמו כן לא נצפתה רעילות של הוויטמין מחשיפה ממושכת לשמש. ישנם ממצאים מחקריים חדשים המצביעים על יעילות ובטיחות בשימוש בצריכת מינון של 4000 יחב"ל ויטמין D למשך 6 חודשים רצופים. לסיכום אני חושבת שאין לך סיבה לחשוש מנטילת ויטמין D במיוחד שיש לך חוסר חמור כזה. כאמור קשה להגיע לרמה רעילה של ויטמין D במידה ונוטלים מינונים מפוקחים של ויטמין D. הייתי ממליצה לך ליטול ויטמין D במינון של 2000 יחב"ל ליום, במשך שלושה חודשים ולאחר תקופה זו לעשות בדיקת דם נוספת. על מנת להקל עליך את הנטילה של ויטמין D אני ממליצה לך על טיפות D-1000 של סופהרב, הנחיות שימוש: שתי טיפות ביום ישירות על הלשון או לערבוב במשקה/אוכל. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל.

למעלה