מחסור בברזל

elephant120

New member
מחסור בברזל

אני צמחוני מזה כשנתיים ועכשיו לאחר בדיקות דם גיליתי כי אני סובל מחוסר ברזל (יש לי 44 micg\dl )
b12 שלי אמנם נמוך, 216 micg\dl, אך נמצא מעל הרף התחתון שהוא 211 (על פי קופת החולים שלי)

אני משער כי חוסר הברזל נובע מתזונה לא מאוזנת אצלי. אני כרגע אוכל מזונות שנחשבים עתירי ברזל כגון, פטרוזיליה, טחינה מלאה, קטניות מושרות ומבושלות, זאת בתוספת מוזנות עשירים בויטמין c לשיפור ספיגת הברזל.
השאלה לי היא, כמה זמן מומלץ להמתין לפני בדיקת דם חוזרת בזמן שאני מקפיד על התזונה החדשה. אני מודע לעובדה כי יכול מאוד להיות כי התזונה לא תעזור לי ובמצב כזה אצטרך ליטול תוספי ברזל. אך אני מעוניין לנסות קודם לצרוך ברזל דרך הצומח. כמה זמן עלי להמתין עד הבדיקה הבאה בכדי שאוכל לעמוד על השינויים?

תודה רבה למשיבים

תשובה

צמחוני הרבה פעמים מגיעה לתמונה כמו שאתה מתאר ואין מנוס כרגע לפחות לתסף את עצמך עם ברזל +B12 קיימים מגוון של תוספים מצויינים בבתי המרקחת, לא הייתי ממתינה .

avi5199

New member
אתה פוגע בבריאותך! בטווח הקצר זה מתבטא בבדיקות אבל בטווח הא

הארוך בריאותך עלולה להפגע בצורה בלתי הפיכה.
כשאתה מדיר מזונות מהתפריט אם זה בגלל צמחונות טיבעונות סיבות דתיות דייטה וכ"ד בלי בקרה והשלמה מלאים, אתה עלול להגיע למצב תת תזונה.
בבדיקות דם לא בודקים הכל ולא יודעים על כל החוסרים , יש ויטמינים מינרלים ואבות מזון שכשהם חסרים אי אפשר לבדוק את זה בכלל בבדיקות דם.
בטווח הארוך פגיעות של המנגנון החיסוני כתוצאה מתת תזונה עלולה לגרום למחלות אוטואימוניות קשות בגיל מבוגר כמו למשל דלקות פרקים, הדלדלות עצם, ומחלות זקנה אחרות, וגם הגדלת הסיכון לחלות בסרטן.

Goat On Bicycle

New member
ברזל

אין שום בעיית ברזל בצמחונות או טבעונות (אני טבעוני שעושה הרבה ספורט ללא שום מחסור) לא חסרים אוכלי חי עם מחסור בברזל (אח ש לי ואבא שלי עם ברזל נמוך והם אוכלים המון מהחי).
הבעיה היא בתזונה לא מאוזנת, והפרעות ספיגה, ישנם גם אנשים עם בעיות ספיגה ללא קשר לתזונה שהם אוכלים.
כשיש ברזל נמוך רצוי ללכת לתזונאי/ת (כאלו שתומכים בצמחונות/טבעונות) ולבקש עיצות לבניית תזונה מאוזנת.
&nbsp
בגדול, למי שיש בעיות ספיגה רצוי לא לשתות קפה או תה במרחק של 1-2 מכל ארוחה. הם מקטינים את הספיגה של הברזל.
הרבה קטניות. וסלט גדול עם פלפל אדום וצנוניות יעלה את רמת הברזל.
&nbsp
http://veg.anonymous.org.il/art5.html

גם אני טבעונית 3 שנים וההמוגלובין שלי גבוה יותר משהיה אי פעם.
רק חשוב לציין, מכיוון שפותח השרשור כתב שהוא צמחוני, סביר להניח שהוא צורך לא מעט מוצרי חלב שידוע שמפריעים לספיגת הברזל. לכן גם מהבחינה הזאת רצוי להפחית בצריכת חלב ובייחוד להפריד אותו ממאכלים עתירי ברזל.

avi5199

New member
נכון, רק צריך לבדוק שצורכים את כל אבות המזון

מינרלים וויטמינים חומצות שומן וחלבונים מלאים.

למעלה