מחסור בברזל

edi43

New member
מחסור בברזל

שלום יש לבתי מחסור בברזל שגילינו לאחר שעשתה בדיקות דם שיגרתיות. על מה הרפואה המשלימה ממליצה כדיי למלא חוסרים בגוף? במקרה שלנו ברזל? תודה וסופש נעים

0 אור 0

New member
תלוי ברמת החוסר וסיבתו

לילדים רבים נוצר מחסור בעקבות אכילה לא מספקת לצרכי הגדילה של הגוף, ובמקרה זה חשוב ליצור שינוי תזונתי מתמיד שיספק לה את כל צרכיה. הסיבה לכך היא שמתן ברזל אולי מכניס ברזל לגוף, אבל כאשר בתזונה לא כוללת מספיק ברזל , היא כפי הנראה חסרה מרכיבים נוספים. בנוסף כמובן שאכילת מזונות עשירים בברזל מאפשרת ספיגתם הטובה בגוף וללא תופעות לואי. חשוב לשלב את המזונות מכילי הברזל עם מזונות שמכילים ויטמין C וחומצה פולית שמסייעים לספיגה של הברזל. רשימות מלאות של מזונות לכל ויטמין ומינרל תמצאי בקלות בגוגל - ככה מהזכרון אני זורקת לך תאנים, פטרוזיליה, קטניות, עלים ירוקים (אפילו התרד המפורסם של פופאי בשילוב לימון יאפשר ספיגה של הברזל בתוכו), אבוקדו, וכמובן שאם אתם לא צמחוניים אז חלקים פנימיים של הבשר כמו כבד מכילים יותר ברזל.

חוסר ברזל - יש לדעת גם

מה מצב הבריאות הכללית - גוף ונפש. של בתך היקרה. כהמשך לדברי אור המפורטים ועצותיה הטובות והנכונות - אוסיף היבט מניסיוני. כשמוצאים חוסר ברזל, בבדיקות קונבנציונליות, לוקח המון זמן עד שמחפשים את הסיבה האמתית. ולכן, טוב עשית שפנית לרפואה טבעית - שבה יש את התשובה היסודית והבסיסית לבריאות איתנה ורעננה. בת כמה בתך ? מה היה מצב בריאותה - הגופני והנפשי - חוץ מהמחסור בברזל ? ולמשל, האם בתך תיאות ותסכים להשלים בתזונתה את המזונות החיוניים, כהצעתה של אור ? האפשרות לחוסר ברזל בדם נובע, כאמור, מכמה וכמה סיבות : - חסרים תזונתיים, - שיבוש בתפקוד איבר זה או אחר במערכת העיכול, שיכול להיות על רקע גופני ו/או נפשי. - מצב דלקתי במיקום מסוים, שבו אמור הברזל להיספג למחזור הדם. - מנהגים פסולים. כמו, התאפקות מוגזמת מפינוי המעיים ו/או הכליות. מצב שמשבש את פעילות מערכת העיכול. מכאן, רצוי להתחיל בטיפול המתאים הטבעי. תוספי ברזל למיניהם - כולל הטבעיים - לא יענו באמת על הבעיה. מוטב טיפול יסודי, ולא רק זמני. המשך יבוא לפי תשובותיך ופנייתך בהמשך. לרשותך תמיד בשמחה ובטוב-לבב לבריאות איתנה ורעננה לבתך היקרה והחשובה. שבת שלום ומבורך,
שלומית נצח

Besomet

New member
גורמים לחסר בברזל

שלום רב, לעיתים, כפי שאור ציינה, הצריכה היומית של ברזל אינה מספקת. יחד עם זאת, יש גורמים נוספים שעלולים לגרום לחסר בברזל: * דימום רב בוסת * שילובים לא מוצלחים של מזונות (יש מזונות שמפריעים לספיגת הברזל) * מתח וקשיים רגשיים אני ממליץ לכם לגשת לאבחון וטיפול אישי (להבדיל מאינטרנטי) באחת מהדיסיפלינות של הרפואה המשלימה - מה שהבת תרגיש יותר מחוברת אליו. רפואה שלמה ושבת שלום :)

hal767

New member
גורמים שונים למחסור בברזל

האדם אינו צרכן גדול של ברזל. רוב הברזל אמור להיות ממוחזר ע"י הגוף. מכאן שאין צורך בזלילת מאכלים העשירים בברזל כדי לספק לגוף את צרכיו בברזל. תזונה צמחונית סבירה הכוללת פירות, ירקות, אגוזים וכד' תספק לגוף את כמות הברזל הדרושה לו. חשוב שאלה יהיו מגידול אורגני, בין השאר בגלל תחולת המינרלים הגבוהה יותר במזון אורגני. ישנם מזונות ומשקאות מקובלים רבים הגוזלים ברזל מהגוף: קולה, קפה, תה ירוק, קקאו, חומץ, בשר בעלי חיים, מוצרי חלב, מזונות תעשייתיים, אלכוהול, תרופות ותוספי מזון שונים, הפרזה באכילת דגנים ולחם (בעיקר הלבנים) ועוד, שתגובתם החומצית בגוף האנושי גורמת לאובדנם של סידן וברזל. מאד חשוב לצרף מזונות מתאימים בארוחה. אי הקפדה על צירופי מזון גורמת לתסיסה ורקבון של המזונות במערכת העיכול, לשיבוש פעולת מערכת העיכול, ומכאן גם לתת תזונה. מחסור בברזל יכול להגרם גם כתוצאה ממחסורים תזונתיים שונים הקשורים לקליטתו בגוף. כך שיכול להיות מצב שבתפריט ישנה כמות מספקת של ברזל, אך חסרים יסודות מזון שקשורים לקליטתו בגוף. מחלות מערכת העיכול או שיבושים בעבודתה בהחלת קשורים לבעיה הנ"ל. עצירות, שלשול, גזים (כתוצאה מקלקול המזונות במערכת העיכול), דלקות ועוד הינם הסבר למחסור. דימומים מכל סוג, כמו כיב מדמם, מחזור קשה וכד' קשורים למחסור בברזל. מחסור בברזל לא חייב שיגרום לאנמיה. ישנם אנשים שגופם פועל אחרת מהמקובל, וכמות קטנה יחסית של ברזל מספיקה להם כדי לייצר דם תקין. כך שיש לשקול כל מקרה לגופו. פתרון אמיתי לבעיה יהיה זה שיתייחס לגורמים האמיתיים שלה. צריכת תוספים אינה דרך ריפוי ועלולה לגרום לנזקים. אני בדעה שיש ללמוד באופן יסודי את המקרה ולהתאים דרך טיפול בהתאם. תזונה טבעית מתאימה וקיום אורח חיים מתאים הם התשובה הנכונה לרוב המוחלט של המקרים.

squalus

New member
תכולת מינרלים גבוהה יותר במזון אורגני?

יש לך ראיות לכך שריסוס נגד מזיקים מוריד את תכולת המינרלים? או איזשהו ביסוס מדעי אחר לטענה זו?

hal767

New member
אם היה לך מעט מושג בתחום

ומניסיוני איתך בעבר אין לך מושג, היית יודע שזה לא בגלל הריסוס, אלא בגלל הדישון. בגידול אורגני אין שימוש בדשן כימי.

squalus

New member
שוב מתחמק, איזו הפתעה

אוקיי, נשחק את המשחק שלך. יש לך ראיות לכך ש"שימוש בדשן כימי" מוריד את תכולת המינרלים? או איזשהו ביסוס מדעי אחר לטענה זו? יש לך טבלה המשווה ריכוז מינרלים בירקות בגידול אורגני מול גידול לא אורגני? אתה יודע בכלל מה זה מינרל?

squalus

New member
מפנה אותי למאמר שאתה כתבת?

איזו הפתעה. זה נחשב אצלך מקור אמין? נעשה קופי פייסט: אוקיי, נשחק את המשחק שלך. יש לך ראיות לכך ש"שימוש בדשן כימי" מוריד את תכולת המינרלים? או איזשהו ביסוס מדעי אחר לטענה זו? יש לך טבלה המשווה ריכוז מינרלים בירקות בגידול אורגני מול גידול לא אורגני? אתה יודע בכלל מה זה מינרל? ונוסיף - ראיה שלא אתה כתבת? ושלא תבין אותי לא נכון, אין לי דבר נגד גידולים אורגנים, ורוב האוכל שאני קונה, בין אם ירקות ובין עם בשר, הוא אורגני. מה שכן יש לי בעיות איתו, זה זריקת הצהרות לא מבוססות לאוויר, סתם כדי להפחיד. ואגב, כשמישהו מבקש ממך גיבוי מדעי לטענה, ואתה מפנה אותו למאמר חובבני וחסר כל רפרנסים שאתה כתבת, זה לא מוסיף לך כבוד.

hal767

New member
כפי שכתבתי לך יותר מפעם אחת

אתה קנטרן, משמיצן, טיפש ובור. לא אבזבז זמני עליך. למד בעצמך את שאני למדתי במשך שנים רבות.

squalus

New member
אכן, לא ציפיתי לתגובה אחרת ממך

שים לב, 4 פעמים צריך לבקש ממך גיבוי לטענה שזרקת לאוויר, ועדיין לא הבאת. אבל התגובה שלי היא לא בשבילך, היא בשביל הקוראים האחרים, שיראו עם מי יש להם עסק. וזה עוד רק לגבי הטענה של המזון האורגני, עוד לא התחלתי לנתח את שאר השטויות חסרות הביסוס שכתבת בהודעה הראשונה. מצד שני, גם אין צורך, כי תשובתך זו מראה יפה כמה תוכן יש לדבריך. שא ברכה

hal767

New member
נו, טוב.

אני מתנחם בזאת שיש רק אחד כמוך בפורום הזה - נקודה שחורה בדף הלבן הזה.

squalus

New member
בוק בוק

אבל לפחות אני לא מבצע גניבה ספרותית. כשאני כותב מאמר, אני מביא גיבוי מחקרי לכל טענה. לשם דוגמא, במאמר האחרון שכתבתי, היו לי 71 רפרנסים. אתה גונב מידע, מסלף אותו, ומפרסם אותו כאילו אתה הגית אותו, בלי לתת קרדיט לכותב המקורי. אני מעדיף להיות בוק מאשר גנב.

hal767

New member
זה ההבדל.

אתה מומחה ברפרנסים (כך זה כשאין ידע והבנה), ואני בלרפא אנשים על בסיס דרך שהוכיחה עצמה. תזכיר לי בהזדמנות כמה אנשים ריפאת ממחלות וסבל?

squalus

New member
זה אכן ההבדל

אני מבצע מחקרים ומפרסים תוצאות. כל פרסום שלי מגובה במחקרים מקיפים. אתה? רק טוען טענות. "על בסיס דרך שהוכיחה את עצמה"? תוכיח. תראה מחקר אובייקטיבי שמוכיח. עד היום, ביקשתי ממך לפחות 30 פעם להראות לי מחקר רפואי אחד בלבד מתוך מיליוני המקרים שאתה טוען שקיימים. ומה הבאת? גורנישט. לשקר גם אני יכול. כמה אנשים ריפאתי? 3.4 מיליארד, על בסיס דרך שהוכיחה את עצמה. איפה ההוכחות? ..... אגב חוסר בידע והבנה, ה"מאמר" האחרון שהבאת לי מדבר על משהו שאתה קורא לו PH. לידיעתך, אין דבר כזה. אם אתה מדבר על חומציות, אז אתה מדבר על pH, הבדל קטן, אבל מהותי, ומראה את רמת הידע שלך בנושא.

squalus

New member
אכן מדהים

שזו פעם, מה, 31? שאני מבקש ממך להראות לי ולו מחקר רפואי אחד קטן ומסכן מתוך מליוני המקרים של אנשים שרופאו ע"י התיאוריה של שרלטון? שההבדל בין p לבין P הוא כזה משמעותי? אכן, אבל מה שיותר מדהים הוא שלא רק שאתה גונב מידע ולא נותן קרדיט למקור ממנו העתקת אותו, אתה גם מעתיק אותו עם שגיאות. ומה שיותר מדהים, הוא שכמישהו בא ומפנה אותה לשגיאה, שחיפוש קצר בגוגל יראה לך שאני צודק, היוהרה שלך מונעת ממך לתקן את הטעות, ואתה מעדיך להשאיר "מאמר" עם שגיאה מהותית. מה שעוד יותר מדהים, הוא שכבר מזמן הערתי לך שבמאמר המגוחך הזה, אתה מנפיץ משפט כמו "חומציות הקיבה של האדם, נמוכה, כ-1%". והבהרתי לך. לא פעם ולא פעמיים, שחומציות לא נמדדת באחוזים, אלא ב pH, אבל שוב, אתה ממשיך בבורותך. וזו רק דוגמא אחת קטנטנה לכמות השגיאות, הסילופים והדיסאינפורמציה שמופיעים ב"מאמרים" שלך. אבל אתה זה שמנסה למשוך פה קליינטים, אותי זה לא מדאיג. עד הפעם הבאה, אני את עבודתי סיימתי פה.

למעלה