מחסום

Crema86

New member
מחסום

אני בת 28 תיכך 29 ועוד לא הייתה לי זוגיות יציבה.
עד כה היה לי רק קשר אחד בלבד של חודשיים עם מישהו שהתעניין בי לא פעם גם אחרי שיזמתי את הפרידה לפני כשנתיים.
נפרדתי ממנו מ-2 סיבות
סיבה ראשונה הוא שנינו דומים כלומר שקטים כאלה שלא ממש מפתחים שיחה.
אני קשה לי עם זה שאני יבוא ויספר למישהו משהו שנורא מפריע לי והוא יענה לי "לא נורא בקטנה " וינסה לצאת מהשיחה.
אני בחורה רגישה וכן חשוב לי מאוד מישהו שיכיל אותי ברמה הרגשית. אפילו הייתי מעוניינת להכיר מישהו שיהיה ביינו חיבור טוב ודווקה מישהו שלא דומה לי אלא משלים אותי
סיבה שנייה לפרידה הייתה הנושא של משיכה שלא נמשכתי אליו ולמרות זאת נתתי לו סיכוי
מאוד הפריע לי שהבחור כל הזמן חושק בי ואני שלא מתאים לי לשכב איתו בלי אהבה יזמתי את הפרידה
הרגשתי גועל כי אני לא מחפשת מישהו שיחשוק בי כל הזמן אלא אהבה וקשר רגשי

חוץ מהבחור הזה שיצאתי איתו כחודשיים לא היו לי מערכות יחסים.
רוב הפעמים אני זאת שהייתי נדלקת על מישהו חודשים עד שנים מפתחת ציפיות , רודפת מה לא..
שום דבר ככל שהייתי דלוקה יותר ככה הם לא הסתכלו לכייון שלי

לפני פחות משנה הכרתי מישהו שחיזר אחריי בלהט..
הוא נתן לי להרגיש יפה ומיוחדת אבל אחרי זמן קצר התרחק ממני ואז אמרתי לעצמי שדי נמאס לי להיפגע מגברים.
אומנם אין לי כמעט נסיון מיני אבל ממה שכן יצא לי נפגעתי ומאוד
היום אני מעדיפה לשמור מרחק מגברים.
אם פעם הייתי נהנת מתחושה של להיות דלוקה על מישהו היום זה מלחיץ אותי כי אני יודעת שזה כרוך בזה שאני יחשוב עליו כל הזמן , יפתח ציפיות, אשתוקק לאהבה ובסוף הכאב הנפשי יבוא
אין לי כוח לכאבי לב וראש
אני גם סובלת מרגשי נחיתות של מי יסתכל עליי בכלל כי עליתי במשקל ולמרות שאני נראית טוב זה לא מונע ממני לזלז בסיכויים למצוא אהבה הדדית.
לפני פחות מחודש בעבודה שלי נשלחתי מדי פעם למחלקה אחרת לכמה שעות.
פתאום אותו הבחור שראיתי בעבודה וישר אהבתי את המראה שלו החיצוני עבד שם.
עבדנו בהתחלה שנינו לבד ואז הוא התחיל לנסות לפתח איתי שיחה.
מכייון שאני לא יודעת לפתח שיחה עם בנים ובמיוחד עם בנים שמוצאים חן בעייני אז שתקתי.
הוא שאל למה אני כזאת שקטה..אמרתי לו שככה אני באופן כללי
אחרי פחות משעה הגיעה עוד עובדת לאותה המחלקה ואז איך שהיא הגיעה הפה שלי לא נסגר ולו לרגע..השיחה איתה זרמה וגם הוא הצטרף בהמשך לשיחה שלנו.
היא סיפרה לי שבנוסף לעבודה בסופר היא עובדת גם כקופאית בסופר אחר בעיקר בסופי השבוע.
אני נדלקתי ואמרתי לה וואי איך מתאים לי לעבוד בסופי שבוע ,שאני משתעממת בשבתות.
פתאום הבחור הזה שנדלקתי עליו שאל למה אני מחפשת לי עבודה אחרת במקום לבלות עם חבר שלי
אמרתי לו שאין לי חבר ואז הוא כזה רמז לי על עצמו במהלך אותה המשמרת.
הוא שאל אז מה עם כך אני עושה בסופי השבוע ועניתי לו שמדי פעם יוצאת עם חברה שלי וידידים שלה .
הוא שאל אז איך יהיה לי חבר עם אני לא יוצאת עם בנים לבד אז עניתי לו שאין לי אמון בבנים .
הוא אמר שהוא בחור רציני ושאני יצא איתו אמרתי סבבה תביא חבר ואני יביא חבר..
ואז הוא הבין התנגדות.
הוא סיפר לי שפעם בצבא היה דלוק על מישהי והיא התעקשה לכל מקום שהם נפגשים שגם החברה שלה תבוא בין אם מדובר בסרט, קניון , בתי קפה או ים ולבסוף אותה האחת שהוא היה דלוק עליה היא הייתה בעצם לסבית . היא וחברה שלה הפכו לזוג
אמר לי שאם הייתי רצינית ולא מביעה חברה שלי לפגישה אז הוא היה רוצה
אמרתי לו כזה בתגובה שאין לי בעייה להכיר את הבחור לבד אבל בפגישות ראשונות אני רוצה ישיבה משותפת ולא לבד.
מפה לשם לא ראיתי התלהבות מצידו .
המשכנו לדבר הוא אמר שהוא אוהב את זה שאני שקטה שזה אומר שאני יהיה שקטה במטבח ואעשה כל מה שהוא מצפה ממני .
אני בת 29 עוד מעט ואין לי שום נסיון בחיים לא בבישול ולא עם גברים וממש לא בא לי לעמוד כל היום במטבח זה מלחיץ. סבבה שהוא אוהב לאכול עדיין..
ככל שעבר הזמן במיוחד בפעם אחרונה שעבדצי אצלו במחלקה הבנתי שאני כבר דלוקה עליו.
הוא מצידו מראה עניין אבל אני לא מצליחה להבין אם הוא בסך הכל בחור נחמד וככה הוא עם כולן או שאני כן מוצאת חן בעייני אבל בגלל שאני שמה לו מחסום אז הוא לא מנסה יותר מדי
נגיד שלשום הייתה דממה בעבודה ואמרתי לו ולעוד עובדת שיספרו משהו כדי לשבור את הקרח
הוא ענה שעד עכשיו הוא התחיל עכשיו התור שלי
במהלך אותו היום דיברתי עם עובדת שם שירדה 48 קג בזכות ניתוח לקיצור קיבה שעליתי 23 קג והיום אני שוקלתצ 83
הוא אצר לי בתגובה שהוא יודע איך לגרום לי שיהיה לי מוטיבציה לרזות שאם אני מורידה במשקל הוא יבקש ממני את מספר הטלפון..
אני כזה עניתי לו איזה מניוק וזה ואז הוא אמר מה המספר שלך ושתקתי לא נתתי לו (כרגע יש לי פלאפון חלופי עד שאני קונה מכשיר חדש. הפלאפון שאני סוחבת איתי הוא של אבא שאינו משתמש בו)
אני כן מרגישה שהוא כן היה יוצא איתי אבל..
אני הייתי מאוד רוצה שהוא יחזר אחריי קצת יותר ,נגיד אצלינו יש 2 עובדים חדש שהאורזן ממש נדלק על הקופאית וכל היום סובב סביבה.
רואים שהוא דלוק עליה אשש
הוא מחכה לה שתסיים את המשמרת כדי שהם ילכו ביחד ונראה לי הם כבר הפכו לזוג
אני לעומת זאת מפחדת להראות ענייו בבחור ואז הוא יגלה שאני משעממת.
לדעתי הבחור הזה ממש חמוד ויגם יפה
ומעבר לזה שהוא נראה טוב הוא מקרין אישיות אופטימית שמחה שונה משלי (דכאונית)
אני מרגישה לידו לא מספיק יפה ויודעת שהוא בשבילי מציאה, שכל בחורה שהוא ירצה כמעט תרצה אותו.
אני לא יודעת לבשל , אין לי חיים מעניינים אז מה יש לנו לצאת ביחד?
לחפש סקס ממנו אני הבן אדם האחרון שאחפש ממנו כי אני מעדיפה להיות לבד ולא לשכב עם מישהו .
קודם כל בשבילי זה אהבה וקשה לי להאמין שהוא יתאהב ביי
יש לי הרבה רגשי נחיתות
לא פעם עוברת לי המחשבה כן אולי לצאת איתו לדייט לבד אבל אז אני מריצה לעצמי בראש מחשבות כמו "עזבי אותך נראה לך באמת תהיו זוג?! את משעממת בטירוף, את לא יודעת לעשות כלום, את בזבזנית , את שלילית ולא נראה לי הוא יתאהב בך. ברגע שתראי לו שאת דלוקה עליו ירד לו ממך ואז הוא יחפש ממך משהו ואז ללכת"

יש לי רגשי נחיתות והרבה
ומעבר לזה אני בן אדם ביישן אם יהיה משהו ביינו אני לא רוצה שירכלו עלינו בעבודה
,אני שאני עוברת ליד המחלקה שלו אני מתרגשת ואני אפלו לא מסוגלת להביט לשם
חשבתי לעצמי אולי דיי אולי פשוט לתת לזה צאנס ואולי אני יופתע לטובה
אבל איך אני מצליחה להשתחרר מאמונות מגבילות?
אני נמשכת אלי פיזית אבל בעיקר האישיות שלו מקסימה
הלוואי והוא היה נותן לי להרגיש בטוחה שהוא בעניין שלי
אולי הוא סתם נחמד איתי ועם כל אחת שעובדת במחלקה שלו ואני סתם משלה את עצמי?

למרות שזה היה ארוך לי תובנות שלי אלייך

מהכתיבה שלך ניבע חוסר הבטחון/נסיון ועוד.
תמיד אמרתי שלא מעיז לא יודע.
אכן,לאהוב וכל מה שקשור ברגשות גורם לכאב,מחשבות ותהיות אבל כך מנסים וכך מתנהלות להם מערכות יחסים קשרים לעתיד,
את עדיין צעירה וסביר להניח שעד שתמצאי את "האחד" עוד תפגעי וזה בסדר יש משפט "מה שלא מחשל הורג".
את יותר מידי נוברת בקשר שאת רוצה,נמשכת, תרפי ותני לעצמך להיות מה שאת אני בטוחה שתכירי בחור שיאהב אותך כפי שאת ולא ימדוד אותך אם את "שקטה" במטבח ועוד,
אל תתני במה לכל משפט שגבר אומר לך תהיי פשוט את ותתני לעצמך להנות ממה שיש דברים יגיעו לבד.
לעניין עצמו עם הבחור תני לעצמך הזדמנות ואפילו רמזי לו ללכת לסרט יחד או משהו אחר ומצאי את העיתוי לזה.ואם בעבודה ידעו מה זה צריך להפריע אתם לא זוג נשוי .

אני מקווה שלאט לאט תמצאי את הדרך והנסיון מחשל.
בהצלחה ותחזרי לספר לי/לנו מה מתקדם.

שבת שלום וסופ"ש נהדר.

,

Crema86

New member
אני רוצה אבל מפחדת..

היום כזה חשבתי עליו ולמרות שלא שלחו אותי למחלקה שלו במאפייה ולמרות שלא התחשק לי לקנות כלום ניגשתי לשם בתקווה שהוא יהיה אבל ניגשה אלי עובדת אחרת ואני רק אמרתי כזה שלום ביד בזמן שהוא דיבר עם מישהו..לא רציתי להיות יותר מדי שקופה ולא נראה לי שאני ילך לקנות משהו רק כדי שהוא יגש אלי. הרי במילא אני יהיה לחוצה וארצה לברוח משם כמה שיותר מהר בגלל המבוכה שלא נדבר שיש שם עוד קופאיות שנשלחות מדי יום אז לא נעים לנסות לפתח איתו שיחה ברגע הקטן הזה שאני קונה..
הוא ממש חמוד ..לדעתי לא כל יום מוצאים כזה בחור נחמד וחמוד . לדעתי הוא כן בחור של מערכות יחסים ארוכות רק שאני לא מאמינה שהוא יהיה חבר שלי..אני מפחדת שהוא יגיע למסקנה שזה לא זה ..ואם יהיה משהו ביינו אז בכלל אני יקשר אליו ויהיה לי קשה להרפות (זה שאנחנו עובדים באותה המסגרת עוד יותר תקשה עליי. מילא הוא היה רק לקוח קבוע אבל הוא יותר מזה. לפחות יש יתרון שהוא לא קופאי ויש סיכוי קטן שאני יתנגש בו אם לא ישלחו אותי לעבוד אצלו במחלקה)
&nbsp
מצד אחד ממש בא לי שניצא ונכיר וחברה שלי כבר נמאס לה שאני חופרת לה ואומרת לי שזה מה שהיא לא אוהבת אצלי שבמקום להיות דוגרי אני הולכת בסיבובים ושאם אני רוצה אותו פשוט לגשת ולדבר..אבל אני גם ככה מתביישת ממנו וקשה לי להביט בו ואני לחוצה, שלא נדבר על הרצון הגדול שלי שהוא זה שיחזר אחריי ויביע עניין.
לעשות את הצעד הזה ולהתחיל איתו משמעותו לחשוף את עצמי , להיות פגיעה והפחד שהוא לא יראה בי אתגר אמיתי
אז סבבה ניצא אולי לדייט אבל אחרי זה אני מפחדת שלא יהיה לזה המשך
אני מאוד רגישה וזה אחח אם רק היה לי האומץ
&nbsp
אני וחברה שלי מאוד קשורות אחת בשנייה. מבחינתי היא חברה היחידה שלי מחוץ לעבודה והיא אמרה לי פעם שחברה הכי טובה שלה זאת מישהי אחרת זאת שהיא לא הלכה לחתונה של אח של חברה שלה. מאז נותק הקשר
אני מאוד מחבבת את חברה שלי אבל לפעמים אני מרגישה שאני נותנת לה את כל הזמן . מתי שהיא צריכה אותי אני שם מבחינת יציאות וזה..
לפעמים הקשר הזה חונק. זה למה שאני חושבת על הבחור הזה אני אומרת שאם הוא לא רציני הקשר שלי איתה ישמר ואם הוא כן יהיה רציני נגיד? פתאום אני צריכה להתחלק בזמן חצי בחצי אם לא יותר עם הבחור שלי
ואני אחת שכל היום בטלפון עם חברה שלי ואנחנו קשורות אחת בשנייה.
למרות זאת לפעמים אני ממש שונאת אותה כשהיא עם פתיל קצר
נגיד היום היא התהפכה עליי סתם. היא כל כך שונה מהבחור הזה.
שניהם שונים הוא רך ונחמד ואילו היא וואי וואי מכל זבוב מתעצבנת ושהיא עצבנית היא לא רואה אותי ממטר.
לפעמים המילים שיוצאות לה מהפה מאוד מכאיבות כמו "שתחררי ממני" וכל מיני יציאות ומילא היה סיבה מוצדקת אבל באמת שעל שטויות.
נגיד חשבתי לעצמי שאםן הייתי בקשר עכשיו איתו הייתי יכולה להתחזק ולהרגיש ביחד כי אם אני מתהפכת עליה בחזרה ואני יכולה (אך לא מעוניינת להיות בודדה ) אז זה יהיה קטסטרופה.
כי עד עכשיו אני הצד התומך ואם אני יהיה אגרסיביצת אוי ואבוי אני לא רוצה לדמיין מה התוצאה הסופית.
&nbsp
האם כדאי לי לקחת ת הסיכון לגשת אליו ולדבר איתו עלינו בלי ללכת בעקיפין? או פשוט לחכות שהוא יעשה את הצעד
מצד שני הוא כן ניסה להתקרב אלי לדעתי (ואולי אני מדמיינת כי אני מעוניינת בו אז כל דבר אני מפרשת כמו שאני רוצה ).
אני פשוט רוצה שגבר יוכיח לי במפורש שהוא מעוניין, שבכל הזדמנות יחפש אותי וידבר איתי ושאני ירגיש שאני מיוחדת..
כן אני יודעת שאני חייה בסרט ואני סתם מלאה והיום גברים רוצים רק רזות אפילו הוא אמר לנו במאםייה שהוא לא אוהב רזות מדי אבל כן רזות.
&nbsp
&nbsp

סיגלית 2014

New member
מנהל
ארוך אבל מעניין

לראות איך את מתלבטת, מתבחבשת עם עצמך, עסוקה בלפרש התנהגות כזו או אחרת.
היו כמה משפטים שכתבת שהם המפתח. המפתח נמצא בידיך את פשוט לא יודעת איך להשתמש בו.
את מודה שיש לך רגשי נחיתות, מודה בפחדים שלך, אפילו קראת להודעה שלך "מחסום" ושאלת כיצד פורצים אותו ומשתחררים מאמונות מגבילות.
המודעות, לדעתי, היא כבר חצי מהדרך. מה לגבי החצי השני? לעשות סוו'יצ' בראש.
את חושבת על עצמך שאת לא מושכת מספיק, שאת במשקל לא מתאים, שאת לא מענייינת מספיק, שאין לך מספיק ניסיון, שאת ביישנית מדי, שקטה מדי, פחדנית מדי ואת עסוקה יתר על המידה בניסיון לרצות את החברה שלך.
מצד אחד את רוצה להרגיש מחוזרת, אבל מצד שני אם בחור יחזר אחריך את מרגישה פחד, לא רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה כי זה כרוך בכאב לב ובכאב ראש. את כבר יודעת מה יהיה הסוף: הוא לא יתאהב בך וינצל אותך.
את מבינה מה בעייתי כאן?
ולשאלתך:
בחוסר ניסיון מטפלים בהתנסות.
בפחד מטפלים בהתגברות עליו.
והכי חשוב, ברגשי הנחיתות מטפלים בלנגן מנגינה אחרת בראש. במקום לתת לקול הפנימי לומר לך כמה את לא יוצלחת, משעממת ושלילית, את צריכה להכניס קול שני שמוסר: "אבל אני......"(השלימי את המשפט כרצונך). אין לך מושג מה זה ישדר לאחרים מסביבך.
מהיום את מנסה לחשוב אחרת. את המחסומים את תפרצי לאט לאט, ולאט אבל בטוח.
כשמגיעה הזדמנות את לוקחת אותה בשתי ידיים: כשבחור שמוצא חן ואת רוצה להכיר אותו, צאי איתו לדייט. ולבד. לא להציע לצרף חברה כי את בדייט רומנטי ולא חברי ויש לו מספר מטרות:
ראשית, לתת לעצמך צ'אנס להיות עם גבר לבד, להבין שהשד לא כל כך נורא.
שנית, לתת צ'אנס לבחור. לנסות להכיר אותו ללא הפרעות.
הבחיני בין עיקר לטפל, נסי להכיר את האדם שנמצא מולך כדי לקבל מושג האם הוא מתאים לך ולא האם את מתאימה לו. את לא חייבת להחליט, ואת ממש לא צריכה להתחיל לפנטז ולדמיין האם תהיו חברים או לא, האם יש המשך לקשר, האם תהיה חתונה...... ממש לא. את יוצאת כדי להתנסות, כדי להתאוורר, וכדי להעביר כמה שעות בכיף. ומי שנמצא איתך נמצא שם בזכות מי שאת.

כמה מילים על מערכות יחסים: כמעט כל אחד בעולם רוצה לאהוב ולהרגיש נאהב.
אהבה נותנת לנו להרגיש בהיי, מוסיפה לביטחון העצמי. אבל, כמו כל דבר בחיים, יש צדדים יפים יותר ופחות יפים. ביחסים ובאהבה יש גם כאב וגם אכזבות.
למרות זאת עדיין יש הרבה מאד אנשים בעולם שלא מתייאשים וממשיכים לחפש גם לאחר מספר לא קטן של אכזבות. המשותף לכל אלו שלא ויתרו הוא שהם עדיין מאמינים שמגיעה להם אהבה ושהם שווים את זה.
בהצלחה.

אגב, לא אהבתי את היציאות של אותו בחור לגבי להיות שקטה במטבח או שמספר הטלפון שלו יהווה מוטיבציה לרדת במשקל. אבל אולי זו רק אני ולא הבנתי את הכוונה.

אהבתי מאד את מה שכתבת

וגם אני לא אהבתי את המשפט שאמר לה בנוגע למטבח ועוד,בעידן של היום יש שיויון כמעט בהכול בין גבר לאישה ולא זה מה שיגרום לו לרצות אותה,

שבת שלום
אילנה,

A לוןA

New member
הגישה שלך מוטעה לחלוטין

כמעט בכל מובן שכתבת.
ראשית, בן הזוג שלך הוא לא הפסיכולוג, המטפל או האחראי לריפוי/תיקון/שיכוך כאבייך.
מכל מה שכתבת עולה ריח מאוד חריף של פאסיביות, רגשי נחיתות וחוסר הכרה בערך של עצמך- ובמצב הזה, יקרה אחד משניים-
או שתהרסי כל מערכת יחסים שתהיה לך, כי בן הזוג שלך לא יכול (ולא צריך) להיות על תקן המטפל שלך, או שתמצאי מישהו שינצל את החולשות שלך כדי להשאיר אותך איתו ולנצל אותך לצרכיו- וכשתתעוררי זה יהיה מאוחר מדי.
הבעיה שלך בכלל לא קשורה לבחור הזה, או לבחורים אחרים- היא בך, ורק בך.
את חושבת שאת משעממת? את חושבת שאת שמנה? את חושבת שאת לא שווה? ומה את עושה כדי לפתור את זה? בן זוג הוא דבר נהדר- אבל רק כשאת שלמה וטוב לך עם עצמך.
&nbsp
הצעה שלי? צאי מהתחום הנוח והפאסיבי שאימצת לעצמך, האביר על הסוס הלבן לא יפתור את כל בעיותייך.
אם את חושבת שאת משעממת- פתחי לך תחומי עניין. הרשמי לחוג או למפגשים בנושא שקרוב לליבך. זה בכלל לא משנה אם זה צילום, בישול, אמנות פלסטית או ציור. כל מקום שיש בו אנשים שמתעניינים באותו תחום- מצויין לך (לא תחביבים שהם לבד- אלא בקבוצה!)
את חושבת שהעלית במשקל- כנ"ל. הרשמי לקבוצה שעושה כושר יחד, שנפגשת, שתומכת.
צאי, דברי, תצרי קשרים (לאו דווקא רומנטיים)- תדאגי לעצמך.
ואם אחרי שעשית את כל זה את עדיין מרגישה לא ראויה ונחותה- גם טיפול שיטפל בזה לא יזיק. וגם שיסיר מעלייך כמה עכבות ואמונות שנוגעות למין ומימושו.
&nbsp
את חושבת שבן הזוג שלך יגיע וכבמטה קסם יפתור את כל הבעיות שלך- וזה ממש, אבל ממש לא יקרה.
&nbsp
בתור צעד ראשון- אני מציע לך לרוץ על הבוקר ולקנות את הספר "החתיכה החסרה פוגשת את O הגדול", לקרוא אותו כמה וכמה פעמים, ולראות מה את לוקחת משם. (ומאחר וזה במבצע עכשיו של 3 ב-99, תכניסי לסל שלך גם את "אם יוצאים מגיעים למקומות מופלאים")
&nbsp
(נ.ב.
מישהו שהיה אומר לי משהו כמו "את שקטה סימן שתהיי שקטה גם במטבח" או "תרזי ואני אתן לך את הטלפון שלי" היה מקבל ממני בעיטה שהיתה משאירה לו קעקוע של נעל על התחת. רק מהמקום הנמוך שאת נמצאת בו אמירות כאלו יכולות לעבור בשלום)

למעלה